ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
"Колежа" няма да има навсякъде козирка, 25-те милиона не стигат тя да се завърши
Автор: Стойчо Генов 13:57 / 09.04.2021Коментари (42)22589
©
Сдружение ПФК Ботев Пловдив изнесе официална информация за проведената вчера среща в Община Пловдив между Гражданския съвет и заместник-кмета по "Строителство и инвестиции“ Пламен Райчев. Темата за обсъждане беше довършването на стадион "Христо Ботев".

Plovdiv24.bg публикува без редакторска намеса съобщението на Сдружение ПФК Ботев:

На срещата присъстваха следните членове на Гражданския съвет за обществена подкрепа за дострояването на стадион "Христо Ботев“: инж. Гиздаков, инж. Стафунски, инж. Мутафчийски, инж. Стаев и адвокат Стойчев. От страна на Община Пловдив присъстваше заместник кмета Пламен Райчев, а по здравословни причини не присъстваше заместник кмета по “Спорт, младежки дейности и социална политика" Георги Титюков.

Темата на срещата бяха изпратените от Гражданския съвет въпроси до зам. кмет Райчев и зам. кмет Титюков, а именно:

1. Напредък по СМР на стадион "Христо Ботев“.

2. Има ли развитие с дофинансирането на обществената поръчка, с предмет "Изпълнение на строеж, част от Общинската спортна инфраструктура - Стадион "Христо Ботев“ – град Пловдив"?

3. Въпроси, свързани с наличните седалки и светлинно табло:

- Чия собственост са те в действителност? На Община Пловдив или ПФК Ботев?

- Какъв е действителният им брой? 

- Какво е техническото им състояние?

- Какъв е техния срок на годност? 

- Къде и при какви условия се съхраняват? 

- В какъв срок ще бъде взето решение дали наличните седалки отговарят на Техническия проект на стадион "Христо Ботев“ и Категория 4 на УЕФА?

4. Въпроси, свързани с реновиране на тревното покритие на стадион "Христо Ботев“:

- Стартирала ли е Обществена поръчка за избор на изпълнител за възстановяване на тревното покритие, профилактика на напоителната и отоплителната система?

- Чие задължение ще е подвързването на напоителната и отоплителната система?

Относно напредъка на СМР на стадиона "Христо Ботев“, зам. кмета Райчев даде уверение, че строителството върви по график, като не пропусна да припомни, че заложения срок в обществената поръчка е 730 календарни дни. 

Цялата проектна документация е предадена на изпълнителя ДЗЗД "Колежа“, който от своя страна е изготвил и представил в указния срок (3 месеца след подписване на договора) финансово-строителния план за СМР, които ще изпълни с осигурения ресурс от 25 000 000 лв. Получено беше уверение, че с наличните средства стадиона "Христо Ботев“ ще бъде въведен частично в експлоатация, така че той да може да вземе лиценз за Ефбет Лига. 

Предвид наличните средства и финансово строителния план, предоставен от ДЗЗД "Колежа“, на този етап козирката на стадиона няма да бъде изпълнена изцяло в проектния си вид. Възложено е на проектантското бюро, изготвило проектите на стадион "Христо Ботев“, да предостави становище кои части от козирката да бъдат изпълнени, така че на тях да може да бъде монтирано осветлението, необходимо за получаване на лиценз за Ефбет Лига.

По отношение на дофинансиране на обществената поръчка, с предмет "Изпълнение на строеж, част от Общинската спортна инфраструктура - Стадион "Христо Ботев“ – град Пловдив", все още няма яснота, как ще бъдат обезпечени недостигащите средства.

На въпросите относно наличните седалки и светлинно табло, закупени от Община Пловдив, отговорите бяха следните:

Собственик на седалките и светлинното табло е Община Пловдив, която ги е предоставила на ПФК Ботев на отговорно пазене, посредством приемо-предавателен протокол. Според зам. кмет Райчев закупените седалки са както следва:

- Жълти – 11846 бр.

- Черни – 5591 бр.

- Червени – 349 бр.

- ВИП – 252 бр.

- Столове за резервни скамейки 30 бр.

Според зам. кмета Титюков от тях са взети жълти седалки за временните трибуни на "Футболен комплекс Ботев 1912“, както и за възстановяването на щетите на стадион "Лазур“ след финала за купата на България през 2014 г.

Община Пловдив е възложила на външна фирма да направи изпитване на седалките, и да изготви експертен доклад за тяхната експлоатационна годност.

Не е правена проверка дали наличните седалки отговарят на изискванията на УЕФА за стадиони 4-та категория.

Относно реновирането на тревното покритие на стадион "Христо Ботев“, зам. кмет Райчев сподели, че не е подготвяна обществена поръчка. 

Община Пловдив е възложила на главния изпълнител ДЗЗД "Колежа“ да направи профилактика на съществуващите дренажна, отоплителна и напоителна системи. 

Проведени са разговори между Община Пловдив и EVN Топлофикация, за присъединяване на абонатната станция на стадион "Христо Ботев“.

Зам. кмет Райчев е възложила на ОП Градини и паркове – Пловдив да направи оглед на тревното покритие и да издаде становище, дали с наличните ресурси, ще може да извърши възстановителни дейности. Предвид спецификата, както и голямата отговорност на такъв тип дейност, Гражданският съвет изрази своето безпокойство, че ОП Градини и паркове – Пловдив, нямат достатъчно познания, специалисти, както и техника за подобен тип дейности.

След срещата Гражданският съвет за обществена подкрепа за дострояването на стадион "Христо Ботев“ остана обезпокоен, относно предприетите действия от Община Пловдив по реновирането на тревното покритие. След обсъждане се взе решение в състава на съвета да бъде включен специалист - ландшафтен архитект (ланд. арх. Петър Петров).

Още по темата: общо новини по темата: 789
14.03.2024
08.03.2024
28.02.2024
27.02.2024
22.02.2024
12.02.2024
предишна страница [ 1/132 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Никакъв смисъл нямаше да се правят два порутени стадиона и то пак до кривата круша. Стадион Пловдив трябваше да е единственият стадион в града и да се направи веднъж завинаги. Глупост след глупост се върши в този изстрадал град.
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
-5
 
 
Когато феновете на Локомотив Пловдив искаха с тези пари да се построи стадион Пловдив. Стадион гордост за Пловдив, стадион с който Пловдив щеше да се гордее. Сега , какво стана-строи се стадион от времето на соца. Без козирки, седалки от комунистическо и форма на стадион от квартална мааала. Комплексите на папагалите ги обрича, вечно да са последни в Пловдив!!!
-3
 
 
За огромно съжаление строителството на стадиона не върви както ни се иска на всички. Работи се, но с малко хора, които извършват много малко по обем работа. 1во - на сектора за гости не се работи може би вече близо месец, а вече трябваше да е издигнат. 2-ро трибуна север, също не се работи, след като се изля основната плоча. Редовете чакат да се правят. Един ред се прави за два дни, в това вече хубаво време. 3-то на вече готовите сектори се монтират тръби за ВиК вече 3та седмица, нещо което се прави за 1 седмица с бригада от 10 човека за целия стадион, да не говорим, че тухлите, с които тези два сектора трябва да се затворят също стоят и чакат, а те се монтират още по-бързо - за съжаление и тук липсват работници. 4то - на никой ли не му прави впечатление, че за сектора за гости трябва да има индивидуален вход за зрители, който не виждам в момента да се изгражда? Някой сигурно ще каже " Като много знаеш направи го ти!", но не аз съм спечелил обществената поръчка, нито аз съм казал, че ще работят 80-100 работници всеки ден на обекта. Засъжаление с всеки изминал ден работниците намаляват. Много тъжно!
+1
 
 
Да питам и аз, не напълно грамотните цигани, но пък имащи достъп до интернет и пишещи редовно под статиите за Ботев. Вие докъде го докарахте със стадиона, с НАП, със събирането на средства за подпомагане на Крюшо, със заплатите... и т.н.т. ???? Та сте тръгнали да коментирате???? Ама те така са ГЕРБаджиите, до гуша в ла*на, ама с широко отворена уста!!!
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
0
 
 
Нека се построят стадиони но не като зала Колодрума която стои затворена.Какви са тези жестоки такси.Утре и двата ли отбора ще плащат наем на община Пловдив.
Сподели какво ново....
на 09.04.2021 г.
+2
 
 
Докато не се цивилизоват "феновете", аз не бих дал и стотинка за стадион. Ако можеше нормален човек, да отиде и да заведе децата си на мач, без да трябва да гледат обезумели маймуни, нещата щяха да са други.
Здравейте! На 03,08,2019г. в темата ви "Ботев повеждаше два пъти срещу Етър, но не успя да стигне до победа", някакъв е влязъл в моя профил и е писал с моя ник baionzi. Дали може да го блокирате? Благодаря!
на 09.04.2021 г.
+1
 
 
а е ний стадион нямами на лаута ,вий за една кузирка само..
-2
 
 
Абе мили хора, какви са тези грандомански цели - стадион, козирки, 50 хиляди зрители, 27 милиона още (те и за спортната зала бяха 18 милион, а пък надминаха 60 милина и пак на нищо не прилича). От къде ще дойдат тези пари? Не виждате ли какво става наоколо? В кой филм живеете? Какво искате - пир по време на чума ли? С тези пари които Борисов ви даде досега можеше да имате стадион и половина - естествено не такъв грандомански, а по-малък. Искам да запитам всички така наречени фенове - знаете ли къде играе домакинските си мачове Реал Мадрид? За да не мислите много, понеже явно ви е трудно това упражнение, ще ви отговоря: на стадион тадион „Алфредо Ди Стефано“ с капацитет 6,000 места. И до края на годината ще играят там. Защото такива са перспективите. Зрителите вече повече година са пред ТВ и свикнаха на екстри, повторения, ВАР, анализи и трудно вече ще го вдигнеш от креслото. Така, че прекрояване на проекта, спретва се едно кокетно стадионче и от 25 милиона може и да остане нещо за почерпка за дядо Иван? Пък и той уж мулти милиардер, пък не напъва да даде некой милион?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ПФК Ботев с остра позиция: Безобразно и тенденциозно съдийство!
Ботев отвори една трибуна за контролата с Марица
Ботев го иска, ЦСКА-София го включи в трансферния списък! Кой ще спечели?
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: