ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
ПФК Ботев получи зелена светлина да преговаря с Фонда на фондовете
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:38 / 05.02.2019Коментари (57)13789
© Plovdiv24.bg
Среща за бъдещето на стадион "Христо Ботев“ се проведе днес в Министерството на финансите с участието на министъра на финансите Владислав Горанов, министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, заместник-министъра на МРРБ Деница Николова, кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и Георги Самуилов.  В разговорите участва и представителят на Фонда за градско развитие Стоян Ставрев, който е и изпълнителен директор на Българската консултантска организация, част от Консорциума.

На срещата бяха обсъдени възможностите и стъпките за финансиране от Фонда на фондовете за довършването на стадион "Христо Ботев“. Стана ясно, че съществува възможност стадион "Христо Ботев“ да получи финансиране без предварителна промяна на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Пловдив. За целта е необходимо Община Пловдив да даде подкрепително писмо въз основа на влезлите в сила планове за градско развитие, където спортът е отделен като приоритет и може да бъде разглеждан като хоризонтална мярка.

В следващите десетина дни Община Пловдив ще даде това писмо, което ще отвори пътя за преговори между Футболния клуб и Фонда на Фондовете.

"Това е огромен напредък за довършването на стадион "Христо Ботев. Благодаря на министър-председателя Бойко Борисов за съдействието при организирането на тази среща, на министър Горанов, на министър Аврамова и на всички ангажирани с казуса“, коментира кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

До момента в изграждането на стадион "Христо Ботев“ са инвестирани 10 милиона лева, обектът е спрян на Акт 10.
Още по темата: общо новини по темата: 789
14.03.2024
08.03.2024
28.02.2024
27.02.2024
22.02.2024
12.02.2024
предишна страница [ 1/132 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+4
 
 
С комунист и буфер не може да се спори и не трябва,тяхното е болестно състояние.
+4
 
 
Да попитам тези с декларацията. Кой ви направи осветлението?Общината нали. Кой ви направи терените за школата?Общината нали. Кой в плати трафа? Общината нали. Кой ви направи терена ? Общината нали. За какво ревете? Кандидатствате ли за концесия? Само на думи дефакто НЕ. Защо не кандидатствате за концесия а ревете? На какво основание искате пари и за вас? Имате ли изготвен план за стадион или за строеж на стадион?Не? Вместо да ревете си възстановете трибуната която бутнахте. Защо бутнахте трибуна без никакво право? Това е вандалщина! Общината трябва да ви съди за унищожаване на общинска собственост.
+4
 
 
Господи, Господи Някои си обясняват на някои си за заеми,концесии и т.н. А всичко може да се обясни само с едно изречение, малко перефразирано! Не е важно ние как сме и какво имаме, А БОТЕВ ДА СА ЗЛЕ И ДА НЯМАТ! Господи, каква е тази нашта семка и кой я пося?
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (4)
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
+6
 
 
Пловдив24 , ако обичате недейте пускайте новини за Колежа, че на такива комплексари като "wind" дните му минават в болезнени мъки. Не ходи на училище и не може да навакса. Моля, уважете молбата ми
+9
 
 
1.Заемът не е безлихвен а нисколихвен и 2.За да ти отпуснат заем, трябва да го поискаш.Доколкото знам Локомотив дори не са подали документи за концесия, а са под наем.Не мога да ги разбера тогава, защо пискат, а не отидат при Крушарски да поискат сметка от него, защо нищо не прави.По-лесно е да се плюе против Ботев.
-8
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
+4
 
 
Тоя стадион е общински.Построен по време на концесията се ползва от Ботев до края на концес.договор.35 г.след това се предава на общината. Същото е и с базара в Коматево.Тъй,че срещу дълговете има обезпечение ,а дълговете не са срещу държавата.Дължат се пари на фалирала банка и само синдиците и могат да изискват този дълг.
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ПФК Ботев с остра позиция: Безобразно и тенденциозно съдийство!
Ботев отвори една трибуна за контролата с Марица
Ботев го иска, ЦСКА-София го включи в трансферния списък! Кой ще спечели?
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: