ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Първо в Plovdiv24.bg: Предстои много важна среща за довършването на стадион "Христо Ботев"
Автор: Стойчо Генов 09:17 / 14.05.2021Коментари (17)10238
©
Много важна среща за строителството на стадион "Христо Ботев" ще се състои другата седмица в Община Пловдив, научи ексклузивно Plovdiv24.bg. Разговорите ще са в сряда (19 май) преди обед и в тях ще участват представители на Гражданския съвет за обществена подкрепа за дострояването на съоръжението и зам.-кметът по строителството Пламен Райчев.

Срещата е продиктувана от второто остро писмо на "жълто-черните" привърженици от гражданския съвет към Пламен Райчев.

Plovdiv24.bg припомня на читателите си, че в това писмо феновете негодуваха, че не са получили ясни, конкретни и точни отговори на въпросите, които ги вълнуват. Те дори бяха дали срок от 7 дни на зам.-кмета за отговор, като този срок изтече още на 11 май.

На предстоящата важна среща ще се дискутира точно това как предоставената количествено-стойностната сметка за извършване на СМР в размер на 25 млн. лв. с ДДС, ще стигне за дострояването на стадиона, при което съоръжението да получи лиценз за мачове от първенството и Купата на България.

Със сигурност обаче ще трябва сериозно дофинансиране от Община Пловдив, за да се завърши този ПЪРВИ етап, като при всички положения е нужна инвестиция за изграждане на тревното покритие и профилактика на цялата дренажна система.

За довършването на ВТОРИЯ етап, след който стадион "Христо Ботев" трябва да придобие 4-та категория от УЕФА, са необходими още 27,5 милиона лева с ДДС.
Още по темата: общо новини по темата: 789
14.03.2024
08.03.2024
28.02.2024
27.02.2024
22.02.2024
12.02.2024
предишна страница [ 1/132 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-5
 
 
Не ми бил Копнежа, най-ми бил Манежа...
-5
 
 
Наглостта и просията в жълто продължават! Локомотивци обаче няма да стоим безучастни , а кметът и общината трябва да знаят, че ако се дадат някакви средства на жълтите, или общината поеме ремонта на терена, направата на паркинг и закупуването на седалки, абсолютно същото, като сума трябва да се даде и на Локомотив за стадиона им, който също има нужда от дофинансиране , за трибуна, инфраструктура, ремонт на терен и нови седалки.
-3
 
 
Общината няма право да поема никакви , финансови ангажименти към този строеж, ако не поеме напълно реципрочни такива и за другият си имот в парк Лаута, където има не по-малка нужда от помощ и дофинансиране! Каквото и срещи да се правят, това трябва да е ясно на всички в управата на града! Всичко се следи под лупа и нищо няма да мине заради евтини, фенски пристрастия, натиск или нещо от рода. Около този строеж е пълна мъгла и някой кмет или заместник такъв да не се окаже клиент на Бай Ставри?
-4
 
 
Индианците цял живот на държавна хранилка, крадене, муфтене, далавераджийство, затова Ботев стана символ на задкулисен клуб. Никой не знае кой дава пари, кой е собственик, всичко е една лъжа. И държавата трябва да помага на това подобие на клуб??? Позор
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 14.05.2021 г.
+5
 
 
Срещата - добре е да се изяснят доста работи, нооо - инвеститор трябва - инвеститори - под някаква форма. Просто трябва спешно да се работи по тази цел, да я кажем - за да се завърши стадиона.
-4
 
 
В Пловдив, да не би да няма и други инфраструктурни обекти, които също плачат за обсъждане, че през седмица тея селски жълтури ще ни занимават със стадиона си, и за какво под ягодите техните въпроси имат приоритет???!!! От къде на къде, ще се дават общински пари за техния стадион в милиони, когато в града има улици, които от 40 години не са видяли нов асфалт, а дори в момента се точим да теглим пак заем, който в последствие ще плащаме пак ние от нашите данъци..... Да си направят стадиона по малък за колкото пари имат и готово. ши*аната общинка, пари за Стадион Пловдив не можа да намери и се спрягаха 50/60 милиона, сега за на тея селски тикви при дадени 25милиона ще се търсят едва ли не още толкова..... Може да съм локомотивец, ама преди всичко съм пловдивчанин и не е редно Общината така да се ангажира с частни проекти....
-4
 
 
Не ми бил Копнежа, най-ми бил Манежа
-4
 
 
Време е прокуратурата да се задейства и някои хора, които се правят на тарикати, да си го получат.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
"Канарчетата" се похвалиха с повиквателни за националните отбори за девойки
Черно море загрява за Ботев с отбор от Втора лига
ПФК Ботев с остра позиция: Безобразно и тенденциозно съдийство!
Ботев отвори една трибуна за контролата с Марица
Ботев го иска, ЦСКА-София го включи в трансферния списък! Кой ще спечели?
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: