ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ново сътресение в Ботев! Уличиха ръководството, че умишлено бави строежа на Колежа!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:48 / 04.11.2017Коментари (4)12480
© Plovdiv24.bg
Клуб на привържениците на Ботев Пловдив разпространи сензационна информация относно действията на ръководството за стадион "Христо Ботев". От нея става ясно, че ръководните фактори в управата са скрили доста важни факт.

Един от тях е писмо от финансовия министър Владислав Горанов, който потвърждава, че е възможно финансиране на строителството на стадиона чрез банков заем от Българска банка за развитие (ББР) или чрез фонда за градско развитие за Южния регион по програмата JESSICA.

Освен това става ясно, че са необходими около 15 милиона лева за довършването на Колежа за мачове от Първа лига и общо около 30 милиона лева, за да получи стадионът оценка 4 звезди по категоризацията на УЕФА и да се провеждат международни мачове от Европейските клубни турнири.

Plovdiv24.bg публикува текста на КПБП без редакторска намеса:

Уважаеми Ботевсти, приятели,

У.С. на "Клуб на привържениците на Ботев Пловдив" счита, че е крайно време да уведоми своите членове и всички запленени от жълто-черната магия, за действията които предприе и изпълни в последната година, както и да Ви запознае с известната ни информация и действията на отговорните за това институции и лица.

Поради нетърпимото за всички нас забавяне на строителството на стадион "Христо Ботев", през януари 2017г. беше сформирана работна група на доброволни начала от членове и У.С. на "Клуб на привържениците на Ботев Пловдив" (КПБП) и Сдружение "ПФК Ботев", която:

- След неколкократни срещи с представители на Клуба, успя да получи проекта за стадиона

- Организира събитие за почистване, възстановяване на огражденията, защита и предпазване от влиянията на околната среда на арматурата на стадиона

- На 27.08. 2017 г., след отказ за среща от У.С. на "Сдружение "ПФК Ботев", публикува в сайта си важни въпроси относно състоянието на стадион "Христо Ботев" и предприетите действия.

- Участва в срещи със строителни експерти и фирми, включително с арх. Георги Савов, съдружник във "Вамос ООД", по чийто проект се изгражда стадиона

- Проведе срещи с представители на община Пловдив, на местния бизнес и инвестиционни фондове относно предоговаряне на концесията и финансиране на строежа на стадиона

- Подаде документи за членство на КПБП като юридическо лице в Сдружение "ПФК Ботев" с цел получаване и архивиране на документи за всяко действие относно строителството на стадион "Христо Ботев".

От събраната информация стана ясно, че са необходими около 15 милиона лева (по думите на арх. Савов) за довършването на стадион "Христо Ботев" до състояние годно за провеждане на футболни срещи от Първа лига и Купата на България. Заради спецификата на проектираното осветление, не е възможно въвеждане в експлоатация без завършване на всички трибуни. Необходими са сумарно около 30 милиона лева (по информация от ръководството на клуба), за да получи стадионът оценка 4 звезди по категоризацията на УЕФА и да се провеждат международни мачове от Европейските клубни турнири.

Междувременно през май 2017г бе проведена среща

©
между министър-председателя на България Бойко Борисов и представителите на Сдружение "ПФК Ботев": Борис Гиздаков, Велизар Цолакидис и Апостол Апостолов. Министър-председателят е изразил морална подкрепа, за обществено приемлив и финансово резонен модел за завършване на строителството на стадиона като представителите на Сдружение "ПФК Ботев" са се ангажирали да предоставят конкретни предложения в писмен вид.

Едва в началото на септември, председателят на Сдружение "ПФК Ботев" Апостол Апостолов входира предложенията до министър-председателя, който ги е препратил до министерство на финансите. Само няколко дни по-късно, на 19 септември, министърът на финансите Владислав Горанов е отговорил в писмен вид, че е възможно финансиране на строителството на стадиона чрез банков заем от Българска банка за развитие (ББР) или чрез фонда за градско развитие за Южния регион по програмата JESSICA.

Вече над 3 години ръководството на "ПФК БОТЕВ" АД не може да намери финансиране за строителството на стадиона. Заради това считаме, че Сдружение "ПФК Ботев" трябва да построи стадиона чрез един от двата варианта препоръчани от министерство на финансите и да го управлява така, че да може футболният клуб да се самоиздържа от него.

Днес, 04.11.2017 г. изминават точно два месеца откакто "Клуб на привържениците на Ботев Пловдив", съгласувано с Обединени фракции "БУЛТРАС", свали доверието си от ръководството на "ПФК БОТЕВ" АД и У.С. на Сдружение "ПФК Ботев". Два месеца, изминали в безпредметни разговори, режисирани събрания на Сдружението, лични обвинения, откровени лъжи и заблуждения, а Колежа чака! Чака действия, които така и не се случват!

"Клуб на привържениците на Ботев Пловдив", винаги поставя интересите на "Ботев" Пловдив над личните и ще продължи да работи активно за завръщането на любимия ни футболен клуб в неговия дом - стадион "Христо Ботев" на бул. "Източен" №10. В неделя, 5 ноември, по време на извънредното общо събрание на Сдружение "ПФК Ботев" отново ще бъдат потърсени отговори на наболели въпроси:

- Защо не се работи активно по споменатите варианти за финансиране на строителството на стадиона?

- Защо писмото до Министър-председателя е забавено и изпратено близо 3 месеца след провеждане на срещата с него?

- Защо на 1-ви октомври, по време на извънредното общо събрание на Сдружение "ПФК Ботев", председателят Апостол Апостолов не запозна членовете с точния текст на отговора от министерство на финансите от 19-ти септември?

- Защо повече от 3 години, Сдружение "ПФК Ботев" няма актуален пощенски адрес и кой е действащият му електронен адрес за кореспонденция?

Уведомяваме всички заинтересовани от състоянието на любимия ни дом, че "Клуб на привържениците на Ботев Пловдив" обявява открита среща за максимално пълно запознаване на всички Ботевисти с действията си и информацията относно стартирането на завръщането ни на "Колежа" на 12.11.2017 година от 12 часа в хотел "Интелкооп".

САМО БОТЕВ!!!
"Клуб на привържениците на Ботев Пловдив"

Още по темата: общо новини по темата: 789
14.03.2024
08.03.2024
28.02.2024
27.02.2024
22.02.2024
12.02.2024
предишна страница [ 1/132 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Преди време ви казах ,че от тоя СМЕШНИК аПостол Апостолов нищо не става.Същият този само сипе лъжи наляво и надясно ВПИЛ се е като ГЛАДЕН КЪРЛЕЖ в угоено псе и хубавата служба която са му дали и изобщо не го е еня дали стадиона ще стане или не.Иначе за снимките е ВИНАГИ първи.Още ми е чудно как никой до сега не му е поискал оставката и как има НАГЛОСТА да се натиска да остава въпреки всички плюнки срещу него?Този човек не заслужава да стой и една секунда повече на нашият стадион и изобщо около него.Ако има поне малко останала чест и доблест(в което аз много се съмнявам) би си подал ВЕДНАГА оставката и се скрие в дън земя.БОТЕВ няма нужда от такива ПИШМАН ПРЕДСТАВИТЕЛИ.
-2
 
 
Мълчанието на агнетата има май,или плюете в темите за Локо:)))
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Митко Тонев сложи екипа на националния отбор
Извънредно: Илиян Филипов с категорична позиция! Отказа се от управлението на Ботев!
ПФК Ботев: Никога няма да забравим един от тенорите под рамките на "жълто-черната" врата!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: