ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
В Босна се захласнаха по "Колежа", определиха го като един от най-красивите на Балканите
Автор: Тодор Благов 16:17 / 15.12.2023Коментари (2)11737
© Plovdiv24.bg
Изданието sportsport.ba обърна специално внимание на стадион "Христо Ботев" в Пловдив. Преди седмица в същата медия обширно интервю даде треньорът на Ботев (Пловдив) Душан Керкез.

В босненската медия са възхитени от "жълто-черния" дом, като го описват с много добри думи. Ето пълната публикация без редакторска намеса:

Гради се балканската "захар": Стадион, който всяка страна би искала, а би бил идеален за Босна и Херцеговина

На Балканите сме свидетели на все по-модерни строителства, когато става дума за стадиони, а скоро един от най-красивите стадиони на Балканите ще придобие своя окончателен вид. Скоро той трябва да бъде домакин и на мачовете на националния отбор.

До средата на следващата година стадион "Христо Ботев" в Пловдив трябва да придобие окончателен вид. Става дума за стадион с капацитет 20 000 зрители, като остава да се покрият две трибуни, трябва да се изгради ложа за журналисти, както и допълнителни помещения вътре в стадиона.

Стадионът в Пловдив ще отговаря на всички изисквания на УЕФА за провеждане на международни мачове, а в бъдеще може да бъде и основен дом на българския национален отбор по футбол, който след дълго време може да се премести от София.

Гореспоменатият стадион е дом на отбора на Ботев, който се води от треньора Душан Керкез.

В момента Ботев е осми в българското първенство и отборът има за цел да се бори докрай за позициите, които водят в Европа.

Именно Керкез наскоро говори за текущата ситуация в клуба, която очевидно е в добро състояние, в интервю за SportSport.ba.

Стадион "Христо Ботев" е открит на 14 май 1961 г., а строителството продължава три години. След това стадионът претърпява пет реконструкции. Първата беше през 1993 г., след това през 1995 г.

Градът реши да преобрази стадиона през 2008 г., след това през 2012 г. и 2013 г., когато сегашните трибуни бяха съборени.

Сега е ред на окончателното изграждане, всички трибуни ще бъдат покрити, остават две трибуни да получат козирка и стадионът в Пловдив ще бъде един от най-красивите на Балканите.

Стадионът в Пловдив е само началото на една модернизация на стадионите в България, които са във все по-лошо състояние, а Румъния отдавна е започнала да строи нови стадиони.

Подобно на съседите си, българите също искат да започнат да подобряват местния футбол, който напоследък е на ниско ниво, както представително, така и клубно, разбира се, ако изключим Лудогорец, който редовно играе в груповите фази на евротурнирите.
Още по темата: общо новини по темата: 801
26.04.2024
25.04.2024
16.04.2024
15.04.2024
09.04.2024
08.04.2024
предишна страница [ 1/134 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Има и един кашон на Лаута,ще бъде преобразуван във градска тоалетна-00.
+1
 
 
вай вай вай и в Босна ни обляха с щастие. Очакват ни незабравими празници изпълнени с депресия. Саде локу и гол от центъра
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Ботев следи млад нападател от Хърватия
Артур Платек: Аз доведох Попов и Конте, целта е да сме шампиони
Ботев търси успех срещу Славия с мисъл за реванша срещу ЦСКА-София
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: