ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Шеф на Ботев проговори за мистериозните 39% от акциите, каза и за "Колежа"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:56 / 27.03.2018Коментари (13)20081
© Plovdiv24.bg
Апостол Апостолов (вляво) е председател на УС на Сдружение ПФК Ботев
Председателят на Сдружение ПФК Ботев 1912 Апостол Апостолов даде обширно интервю за "Тема спорт" относно най-наболелите въпроси, които вълнуват привържениците на "канарчетата". Както отдавна е известно, въпросното Сдружение е мажоритарен собственик на Ботев с 61 процента от акциите на клуба. Останалите 39 процента са притежание на ТЦ-ИМЕ, като за тях също става дума в интервюто.

Plovdiv24.bg публикува разговора с Апостол Апостолов и известни съкращения:

– Контактувате ли с Георги Самуилов. Говореше се, че той може да стане притежател на част от акциите?

– Надяваме се, че в един момент той ще може да представи такова искане. Разговаряли сме и очакваме да видим какво ще е неговото мнение. В крайна сметка не може да правим сметка на парите на чужди хора. Аз поне не обичам. Ако господин Самуилов прецени, че би желал да продължи да работи със Сдружението и с всички хора, които сме в Ботев, и поиска да получи мажоритарния пакет, както сме коментирали на нашия събрания, ще се съберем и ще го обсъдим. Но не виждам някакъв проблем да бъде прехвърлен пакета на господин Самуилов. Стига да изрази желание.

– Как се осъществява в момента издръжката на клуба?
– Не е лесно, за съжаление. Но в някаква степен с усърдието и посветимостта на президента Ангел Палийски, на рекламодатели и спонсори успяваме.

– Помага ли с издръжката Самуилов?
– Да. Имаме договор за реклама. Човекът помага, но едно е да бъдеш рекламодател, а друго собственик. Има разлика. Но помага и той е един от хората, имам в предвид неговите фирми, които имат договори с клуба. Така чрез тези договори за реклама помага с издръжката на Ботев.

– Каква е ролята на ТЦ ИМЕ, които държат останалите 39 процента от акциите? Контактувате ли с тях и какви са техните намерения към клуба за в бъдеще?
– На този етап е публично известно, че ТЦ ИМЕ има синдик. Той си има своите си правомощия и задължения съгласно закона. Като финансова подкрепа – няма такава. Акциите са си в тази компания и от тук нататък синдикът вече ще трябва да прецени как ще се разпореждат те. Ние сме отправили искане да комуникираме, да правим нещо общо, но на този етап е това, каквото е, и трябва да се оправяме.

– Появиха се информации за не много добри отношения между Сдружението и ръководството на клуба… Как работите с президента Палийски?
– Аз мога да кажа съвсем откровено, че това, което се случва и президентът върши по отношение на клуба – политически и стратегически, когато има нещо, аз винаги бивам информиран. Бива информиран и Съвета на директорите на клуба. Така, че това, което ми казвате малко ме учудва. Работим добре, нямам някакви бележки, поне аз. Това, което всички искат е една дългосрочна стабилност. И най-важното – какво ще се случи със стадиона. Понеже фена иска, той винаги иска, и аз като такъв искам, но кой какво дава, как стават тези неща… Този въпрос малко се отбягва. Нали, аз винаги искам, но не давам. Трябва да бъдем обективни. Като искаме трябва да виждаме и какво даваме.

– Има ли надежда и развитие за стадиона? Има ли опасност Ботев да изгуби "Колежа“, както алармира кметът Иван Тотев?
– Надявам се, че ще се видим с господин на Тотев на един по-ясен и конкретен разговор. На този етап нищо повече не мога да ви кажа. Ние сме заявили, че искаме да удължим концесията. Не зная… Нека да не интерпретираме в момента. Когато се срещнем и видим какви са възможностите съгласно закона се надявам, че ще намерим удачен вариант. Всичко друго ще е спекулация, каквото и да кажем.

– До кога може финансово да се издържи с това разпределение на акциите, без мажоритарен собственик? Предполагаме, че ресурсите на хората, които дават за издръжката на клуба, не са безгранични…
– Тук вече съм много конкретен. Усилията за издръжката на Ботев пада върху гърба на максимум трима човека, или хайде от трима до петима. Имам в предвид организационно и на, според мен, не повече от шест-седем рекламодателя. Това е, трябва да е ясно. В крайна сметка всеки си има своите претенции. Ние така искаме, онака искаме. Нека има паритет между искането, възможностите и даването. Ако има мажоритарен собственик, един или двама, които да споделят тази финансова тежест ще стане още по-добре. Търсим такъв човек и се надяваме, че скоро ще можем да намерим.

– Колко излиза издръжката на Ботев?
– На този етап искам да кажа, че е над три милиона лева на година, но не искам да влизам в детайли. Един клуб определя целите си според бюджета. Ако искаме да сме в първата шестица имаме определен бюджет. Ако искаме да сме във втората осмица – друг. Ако искаме да се борим за Лига Европа също имаме определен бюджет. Вариацията на бюджетите за професионалния футбол в България, от това, което аз виждам в последните 7-8 години, е между 2 и 30 милиона лева. Много е широк.

– И последно, какво очаквате чисто спортно-технически от Ботев в плейофите и през пролетта, като цяло?
– Надявам се, че ще успеем да се преборим с Берое за четвъртото място и да играем нов финал за купата. Искрено се надявам, че наистина нещата ще бъдат решени чисто спортно-технически и по-добрите отбори да се класират по-напред.
Още по темата: общо новини по темата: 789
14.03.2024
08.03.2024
28.02.2024
27.02.2024
22.02.2024
12.02.2024
предишна страница [ 1/132 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Hainan Airlines, са в най изгодна позиция! Освен нов терминал, ще строят и нов стадион!
на 27.03.2018 г.
+2
 
 
Какво го коментирате тоя пинокио изобщо незнам. Кой какво давал,та искал и той като оня златоградския помак Чандъров дето искал да се запишат 20 000 членове в сдружението пък тогава щяла да строи стадион.
+4
 
 
Какво ново е разкрил за акциите на ТЦ-ИМЕ и Колежа??? Абсолютно нищо, неща които се знаят от години. Спонсори,тв-права,продажба на футболисти и бюджета криво ляво се закрепва. Но въпросът с "Колежа" си стои отворен и не виждам скоро да има каквото и да е развитие. Някой да даде 20-30 милиона за дострояването, трябва да притежава поне 300 милиона, а такъв човек в Пловдив почти няма. От къде ще дойде, как ще се появи не знам, но съм загубил всякаква надежда.
-1
 
 
Новият кандидат собственик е Ашим Асан и дясната му ръка, дето пазеше джамията с тениска Ботевъ
-1
 
 
Собственика на нашия любим Ботяфъ от Сопот щял да бъде бай Наско казанджията от Стряма.....тъй ми рече Стоян канара братя.
+1
 
 
Ние те това си го знаеме 39 процента от Акциите са на Държавата,синдика е описал и Базата 100 процента.Онези са КТБ длъжниците..
на 27.03.2018 г.
-1
 
 
Братя канарие, нека не се заблуждаваме и медиите да лъжат и мажат. Никой няма да ни вземе с тези 52 милина дългове. Очаквам и Самуилов всеки момент да се откаже. Поне такава информация имам. Няма светлина в тунела, братя ботевисти. Саде Ботев.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
"Канарчетата" се похвалиха с повиквателни за националните отбори за девойки
Черно море загрява за Ботев с отбор от Втора лига
ПФК Ботев с остра позиция: Безобразно и тенденциозно съдийство!
Ботев отвори една трибуна за контролата с Марица
Ботев го иска, ЦСКА-София го включи в трансферния списък! Кой ще спечели?
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: