ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Собствеността на Ботев няма да се изясни скоро, Самуилов взима само 60%
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:22 / 13.06.2018Коментари (27)18317
© Plovdiv24.bg
Финансовият благодетел на Ботев (Пловдив) Георги Самуилов ще поиска 60% от акциите на клуба. В момента адвокатите на бизнесмена подготвят писмото, което ще бъде входирно следващата седмица, а след това Сдружение ПФК Ботев трябва да се събере и да реши дали ще даде акциите.

От тях 1% ще останат за Сдружението, а останалите 39% са на ТЦ ИМЕ и за тях ще се говори на по-късен етап, пише Топспорт.

Plovdiv24.bg припомня, че какво точно се случва с въпросната компания ТЦ ИМЕ и нейните 39 процента акции в Ботев нито един човек от ръководството на "жълто-черния" клуб не е коментирал официално през последните 4 години.

Цялото име на фирмата е Технологичен център – Институт по микроелектроника и преди тя бе ключова компания в структурите на Цветан Василев. В началото дори логото на компанията стоеше на екипите на Ботев.
Още по темата: общо новини по темата: 789
14.03.2024
08.03.2024
28.02.2024
27.02.2024
22.02.2024
12.02.2024
предишна страница [ 1/132 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
САМО 60%?Ми то много малко за да си собственик!!Хахахаха,наздравииии!!!
+1
 
 
Преди месеци Самуилов купи Общинска Банка , та едно ПФК ли няма да купи ? То сделките вървят в пакет ....Спокойно .
0
 
 
Тец име имат синдик от КТБ,не могат да прехвърлят нищо на никой!
0
 
 
А бе няма акции, няма макции, да идва да строи, че ще го таковаме и католика крадлив. Самуилов и Палийски стига сте ни размотавали,че скоро Пловдив ще ви се види тесен. И да ги махате тези мишки идиЙотков и пЛишев, заедно с лудата, дебела свиня Таня!
+1
 
 
Ботев няма дълг към КТБ. Проблемът според мен е, че единият ни собственик, ТЦ-ИМЕ работи срещу собствеността си. Това е абсурдно. Ако пак се провали всичко единственото решение е да се иска чрез натиск оттеглянето на ТЦ-ИМЕ като наш съсобственик. Да продадат акциите, да ги подарят, но да не пречат!
-5
 
 
Самуилов много добре знае, че ботев имат дълг от 52 милиона и никога няма да вземе акциите. Да не е луд да оправя чужди борчове.
-1
 
 
През 2016 година Даниела Куцева, синдик от Министрество на правосъдието, пише писмо до Европейската комисия, в което разказва и за ТЦ- ИМЕ":"В хода на моите действия, в качеството ми на синдик, съм станала свидетел на действията на фигури от българския политически елит, като съм виждала как се упражнява натиск върху съда и синдика по отношение на предприемането на определени процесуални действия по конкретни дела за несъстоятелност, с цел обслужване интересите на една определена партия в съдебния процес.През 2014 год. бях назначена от Софийски градски съд /СГС/ на няколко юридически лица, които бяха от особен интерес за определени фигури от политическия елит в Република България.Едно от тези дружества е "Технологичен център-Институт по микроелектроника (ТЦ-ИМЕ)" АД, познат на публиката като един от субектите, контролиран от банкера Цветан Василев.При поемането на това задължение, бях извикана от Председателя на СГС Владимира Янева, на която среща тя ми обясни, че посочената по-горе компания е особено важна за депутата Делян Пеевски. Поради тази причина всички мои действия в хода на процедурата по несъстоятелност трябваше да се предприемат, само, след изричните заповеди и инструкции, дадени от самия Делян Пеевски.Стана ми ясно, че е на път да избухне публична война между Пеевски и мажоритарния собственик на КТБ -Цветан Василев. Със започването на процедурата по несъстоятелност Пеевски искаше да поеме управлението върху "Технологичен център-Институт по микроелектроника (ТЦ-ИМЕ)" АД, както и да причини значителни щети на Цветан Василев и КТБ.Заради оказания ми натиск и сплашване, извърших действия, с които изрично не съм съгласна. Ако не се съгласявах с исканията на Пеевски и Янева, ми се демонстрираше сила и агресивност на действащата държавна машина, която наказва непокорните.И накрая, но не на последно място, трябва да спомена, че лично присъствах на срещата с Теодора Танева, изпълнителен директор на "Технологичен център-Институт по микроелектроника (ТЦ-ИМЕ)" АД, Бисер Лазов и адв. Александър Ангелов, известен като адвоката на Делян Пеевски. Целта на срещата беше да се обсъдят различните варианти за източване на активите на дружеството и придобиване на други фирми, контролирани от Цветан Василев.На тази среща бяха обсъдени и възможните действия, свързани с промените в борда на директорите на БТК и надзорния съвет, като тези методи, мога да ги определя, единствено с методите, използвани през 90-те години.В тези срещи, участниците многократно обсъждаха развитието на производството по несъстоятелността върху КТБ и начина на разпределение, както и съдбата на акивите в банката.Всичко това се извършва от политическия и икономически кръг, близък до партията ДПС, които използват влиянието си в ключови области и най-вече-съдебната система, Прокуратурата и ДАНС".
0
 
 
Напълно достатъчно е това. Мога само да предположа, че Г.Самуилов вече се е разбрал със синдика на ТЦ ИМЕ и вече може да работи спокойно по стадиона.
+2
 
 
Абсолютно достатъчно,че и Цецо Василев имаше толко горе долу
на 13.06.2018 г.
+1
 
 
Да вземе акциите само след писмени гаранции че ще развива клуба и базите му! На кой ли не се харизваше този клуб през годините,даже Христолов беше разкаран и пак ходиха да го търсят та да ни трови живота още 10 години. Пържолника къв ще го играе и той? Ракуския да кай джа муй или няма да муй !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Митко Тонев сложи екипа на националния отбор
Извънредно: Илиян Филипов с категорична позиция! Отказа се от управлението на Ботев!
ПФК Ботев: Никога няма да забравим един от тенорите под рамките на "жълто-черната" врата!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: