ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Сдружение ПФК Ботев: "Колежа" се превръща в мираж! Време е да потърсим отговорност за бездействието!
Автор: Стойчо Генов 14:49 / 01.02.2022Коментари (59)16405
© Plovdiv24.bg
Сдружение ПФК Ботев излезе с остра позиция относно довършването на стадион "Христо Ботев". Зад официалното становище застана и Клуб на привържениците на Ботев Пловдив, който помести текста в официалната си страница във Фейсбук.

Любопитното е, че позицията на "жълто-черните" се появи в същия ден, когато в сградата на общината се срещнаха кметът Здравко Димитров, зам.-кметът по строителството Пламен Райчев, главният архитект на Пловдив Димитър Ахрянов, управителят на фирмата изпълнител Илиян Филипов и архитект Савов.

Plovdiv24.bg публикува текста без редакторска намеса:

Уважаеми ботевисти, уважаеми граждани на Пловдив, уважаеми приятели на футбола и спорта, уважаеми държавни ръководители, 

Крайно време е да Ви уведомим, че близо двегодишните усилия на организациите на привържениците на "Ботев Пловдив“ за осигуряване на прозрачност, ефективност и срочност на обществената поръчка за Стадион "Христо Ботев“ не дават искания резултат.

В последните две години от наша страна инициирахме непрестанна комуникация с Възложителя на строителството на стадион "Христо Ботев“, години на писма, многократни срещи, декларации, медийни изяви. От страна на Община Пловдив получихме обещания, лъжи и оправдания. Повече от година след стартиране на строителството все още не са определени етапите на строежа, сроковете за изпълнението им и календарният график. На практика това означава, че завръщането ни на "Колежа“ ще е възможно едва след завършването му в окончателния вид от проекта. Защо това е проблем – защото всички знаем, че поради липсата на финансови средства на този етап, за пълното завършване на "Колежа“, това може да не се случи в близките години. 

Без етапи и график не може да се определи нито колко средства са необходими за първи етап на строителството, включително цялата покривна конструкция, нито колко време е необходимо за завършване на целия строеж. А в същото време договореният срок в обществената поръчка за целия стадион изтича след по-малко от една година.

Желаният от всички нас вид на "Колежа“, постижим с наличните средства, а именно –  стадион с пълен капацитет и изцяло изпълнена козирка, лицензиран за "efbеt Лига", се превръща в мираж. 

Безкрайните спорове и обвинения между Община Пловдив и участниците в строителството водят само до забавяне на изпълнението. Ако това продължи, завръщането ни на "Колежа“ се отдалечава все повече във времето.

Ние, привържениците на "Ботев“ Пловдив, можем да направим само едно, да се преборим за мечтата си и със сигурност трябва да го направим, само от нас зависи ще се завърнем ли на "Колежа“.

Време е Община Пловдив да изпълнява задълженията си като Възложител в обществена поръчка и да направи необходимото, за да осъществи мечтите на стотиците хиляди привърженици на "Ботев“ и гражданите на Пловдив, обичащи футбола и спорта.

Търпението на гражданското общество не е безкрайно, ще дойде време то да потърси отговорност за бездействието, за некомпетентността и за безотговорността на хората, избрани да го представляват. Всъщност времето е дошло! 

В следващите дни ще Ви запознаем с основните проблеми, довели до забавянето на строителството на стадион “Христо Ботев".
Още по темата: общо новини по темата: 801
26.04.2024
25.04.2024
16.04.2024
15.04.2024
09.04.2024
08.04.2024
предишна страница [ 1/134 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-3
 
 
"стотиците хиляди" селяни, като си купят по един чадър и козирка не им е нужна! Отделно, с приходите от чадърите спокойно може да се закупи най-модерната козирка в света, ако наистина феновете са "стотици хиляди"? :::)))) За кой ли път селските стават за смях със смехотворните си декларации!?
-3
 
 
Крадливи просяци,спрете да доите Държавата....Шиши цоцайте още ви е собственик!
-1
 
 
Те са свикнали с миражите, жълтите бедуини. Една купа, срещу Локомотив вече я виждаха в ръцете си, но и тя остана само мираж.
0
 
 
Много сте нагли Сдружението! Града вече е на режим на тока, а вие мрънкате за някакъв стадион, който го интересуват шепа хора! Я тихо с тоя строеж. За частни проекти- частни пари. Мрънкайте на Зингаревич, не на кмета!!!
-2
 
 
Кой лъже ? Казахте ,че са усвоени едва 9млн.Пимк ви обеща още 10 млн.Колко ли са изхарчили пък за ст .Локомотив?Зико 250 млн. получаваш но не ги раздавай на 9 кмета.
-2
 
 
скоро няма да стане-Илианчо пимка краде яко с Б.Б ама сега няма как да се краде-така че пари не чакайте-с парите вложени досега от Цв.Василев и останалите които даде Б.Б все едно са негови,щеше колежа да е готов и на Марица щеше да е като нов и за Локомотив щеше да остане някой лев
-2
 
 
Селяни, правите един голям магазин за чадъри в мола под стадиона и не ви трябва козирка:::)))
+1
 
 
Wind, ултрас19?6, sstevan, danito, Пловдивският любимец, Cimbala МИРИШЕ! МИРИШЕ! МИРИШЕ!
+1
 
 
Много моля капутите дето не са излизали от Пловдив да не коментират как стадионите са в покрайнините на града. Новите ДА. Но тези на клубове с традиции си седят там където са започнали. На Гьотеборг и на ПСВ Айндховен са досами центъра. Паркингите не са фактор ,когато ходиш в центъра. Това не ви е МОЛ или МакдонълдсДрайв. И много моля капутите с шалчета и от двата обора да отидат при Кирчо и да го помоля за доФонансиране. Щото Боко го изчегъртахте дето ви даде първоначалната вноска да започнете ,а за довършването се помолете на Кирчо. Ония спортния пе*ал Кокорчо все ще извади някой кинт.
-3
 
 
Селянките отдавна знаят, че говняжа няма да стане ами сега и на партизанки ще го играят.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Ботев с последна тренировка преди Славия
Добри новини за Стамен Белчев преди дербитата с Левски и Ботев
Ботев урежда с документи зимно попълнение
Емблематичен футболист на Ботев: Пожелавам на Спартак да спечели първенството
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: