»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
Ќовини
—порт
—правочник
Ќќ¬ќ
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало‘утбол“енисЅаскетбол¬олейболƒругиƒёЎ‘утзал»нтервю√алерииЋичности—татистики
¬ладимир  аролев: «аради дълговете на клуба строителството на " олежа" при насто€щата концеси€ е невъзможно
јвтор: ≈кип Plovdiv24.bg 10:15 / 09.11.2019 оментари (44)12111
©
 онцесиите са правилни€т начин за инвестиции в модерни стадиони в Ѕългари€ и това е път€т, по който тр€бва да се върви, за€ви за ABCnews.bg икономистът ¬ладимир  аролев по повод случа€ с изграждането на стадиона на Ѕотев (ѕловдив).

÷€лото му изказване:

"—амо чрез публично-частното партньорство може да се реализират инвестициите, като бъде запазен интересът на държавата, общините, феновете и инвеститора, подчерта той.

ƒържавата или общината, както е случа€т при Ѕотев (ѕловдив),†ако апортира зем€та под стадиона в смесено дружество, ще може да осъществ€ва контрол. „астникът пък ще може да бъде сигурен, че си възвърне вложените средства.

“ой ще може покрай стадиона да направи съпътстващи дейности, от които да печели като ресторанти, кафенета, търговски обекти и др. “ова са други източници на доходи за него, защото само от продажбата на билети н€ма да може да издържа отбора и да прави инвестиции, каза ¬ладимир  аролев. ѕо този начин работ€т вече в √ермани€ и другите развити футболни страни.

Ќе може, който и да е бизнесмен да инвестира в нещо без терена†(зем€та) да са негови или предоставени от държавата за 30 години. “ова е логиката на публично-частното партньорство по ц€л св€т.

—амо по този начин бизнесът може да осигури финансиране или средства от банки. «а целта тр€бва да има пром€на на »нтегрирани€ план за градско възстанов€ване и развитие на града в ѕловдив.

—ъщо е необходимо общината да даде подкрепително писмо въз основа на влезлите в сила планове за градско развитие, където спортът е отделен като приоритет и може да бъде разглеждан като хоризонтална м€рка.††

ќтделно заради дълговете на клуба строителството на " олежа" при насто€щата концеси€ е невъзможно. «атова тр€бва смесено дружество между нова фирма и община ѕловдив, ко€то да участва със зем€та под стадиона. Ќовата фирма пък ще тр€бва да преотстъпи пожизнено правата над стадиона на клуба."
ќще по темата: общо новини по темата: 280
13.11.2019
11.11.2019
11.11.2019
10.11.2019
09.11.2019
08.11.2019
предишна страница [ 1/47 ] следващата страница


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
+1
 
 
¬ъв връзка с дълговете, инвестициите досега б€ха, ако правилно си спомн€м, за базата в  оматево, 9 милиона, за  олежа до етапа на спирането му, 6 милиона лв.
0
 
 
¬ъв връзка с коментарите за местоположението на  олежа, тр€бва да се знае, че плановете са затова. — ќбщи€ ”стройствен ѕлан се предвиждат зоните на града - обществени сгради, за жилищни нужди, за производствени, зелени зони и зоните за отдих и спорт. √радоустройството е наука, самосто€телен клон на архитерктурата. ¬ече освен от футбол, коли и жени станахме капацитети и в архитектурата. Ќаправих си труда да провер€ в √угъл мап разсто€нието от  амп Ќоу до общината. –азсто€нието е 6,6 км по автомобилен път и се взема за 23 минути. ¬ъв всички градове стадионите са непосредствено след широки€ център на града, както е и в ѕловдив. ћоже би изключение прави ѕариж, където стадионите са в покрайнините. ¬ ћадрид, в Ћисабон, –им, ¬иена, ѕрага, Ѕудапеща, Ѕелград, Ѕукурещ, —копие, стадионите са близо до центъра, а в —офи€ сега ще стро€т јрми€та баш в центъра!
+1
 
 
“о€ може и да е прав,но е много гнусен...рЯШИ
«ащо н€мате тема за избора на генерален секретар на ќќЌ?
на 09.11.2019 г.
-3
 
 
“о е €сно, че —амуилов не иска да строи стадиона - не го интересува това, от както се е родил, не е стъпвал на стадион. «атворен, саможив, егоистичен тип, случайно привързан към мултаците. Ќатискът от Ѕоко н€ма да свърши работа, защото и боковата свършва. ƒа му мислим ние, защото всички ти€ ни изиграха.  акто ни изиграха номера с кака «дра‘ка. ћи, в такава държава живеем!
+4
 
 
Ќ€ма никакви дългове. »ли по - точно, пренебрежително малко са на фона на инвестици€та. »нформаци€та е публична и може да се провери. ѕросто —амуилов каза, че н€ма да строи стадиона. ј защо, според мен има три варианта: 1-ви: "Ќе ми се занимава, имам по - важни неща, а за футбола ми е през онази работа", 2-ри: "Ќ€мам пари" и 3-ти: "Ќатискат ме да стро€т тези, които ще крадат от строителството, а аз не искам да им давам". ѕроблемът е, че досега —амуилов лъга и то грозно.  огато в бизнеса си почнеш да лъжеш, кра€т никога не е щастлив.
Ќищо не пишете - днес в ѕловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на Ѕългари€.
на 09.11.2019 г.
+2
 
 
то€ е долна к.рва, на всеки който му плати . » е €сно че н€кой го е накарал точно това днес да говори. ѕрозират нечисти интереси и завоалиране на строежа с нещо друго. ќт пролетта —амуилов се зае с възобнов€ване на строежа, то не б€ха, обследвани€, то не б€ха преправ€не на проекта, подготовка, уж старт, пък първо железата.. - едва ли не са го информирали за "проблемите", които той изтъкна онзи ден. „е и помпозно откриване на старта - то не б€ха Ѕоковци-моковци, мутри, бфс-та, кметове и кандидат-кметове, с€каш откриваме построени€ стадион! „иста проба фалшификаци€ от страна на държава, кмет, собственик! » сега - н€ма да се строи, щото...нали.., вижте сега....ама то така не става..! “рибуквени€т ли ви беше в устата преди 2 месеца да го кажете, а? ƒолни копелета, дето се подигравате с Ѕќ“≈¬, всичко ще ви се върне, но Ѕќ“≈¬ ще го има и без вас! —ъс стадион или без!
-5
 
 
јз съм от Ѕотев,от когато се знам... Ѕил съм в един клас с  . остадинов, ƒ.Ўишков и други...както и да е. ћисл€,че м€стото на стадиона,не е там,а локомотивците(моите уважени€), да си гледат в т€хната тенджера!
-5
 
 
¬се съм си мислел, че бизнесът на —амуилов н€ма капацитета за такава внушителна инвестици€, за разлика примерно от този на ÷ветан ¬асилев, така че предложението за публично частното патньорство ми се струва доста добър вариант, ако не и единствен. »ма и такава предпоставка. —троителството на јрми€та веро€тно също ще е публично-частно, между фирма на √риша √анчев и ƒържавата, така че и в —офи€ ще се строи стадион по тази схема. ќтделно се дол€ват от тук и от там призиви към държавата за директно подпомагане на клубовете конкретно за постро€ването на стадиони, тъй като се вид€, че бизнесът е несъсто€телен за подобни инвестиции.  ато се има предвид, че има забрана в европейското законодателство за подпомагане от страна на държавата за частни субекти, то вариантите наистина са ограничени. ћалко разсъждени€ по вълнуващите ви въпроси: ¬еро€тно на  аролев е поставена задача за експертно мнение от високо м€сто, не очаквам това да е по искане на собственика. «а да не се "натовари" общината, по-добри€т вариант за публично-частното партньорство ще е такова между фирма на собственика и държавата, ко€то ще се представл€ва от ќбластни€ управител с решение на ћинистерски —ъвет. —ъвсем формално тр€бва да се прехвърли собствеността на стадиона от ќбщината на ƒържавата. —тадионът поначало си беше държавна собственост и скоро стана общински. ‘ирмата на собственика и ƒържавата заедно ще постро€т стадиона, като те ще станат съсобственици на съоръжението, което ще бъде предоставено на клуба за безвъзмездно полване. Ќе виждам основани€ за притеснени€ за интереса на клуба, той ще е точно толкова защитен, колкото и ако —амуилов еднолично построи стадиона.  акво като собствеността върху съоръжението н€ма да е изц€ло на —амуилов в продължение на 30 години, както би било при концеси€, а ще бъде 50 на 50 % заедно с ƒържавата? ѕримерът със сдружението, при което √ергов и ќбщината б€ха съсобственици на най-атрактивните къщи в —тари€ град не е подход€щ, а напротив, той е в обратната посока. ѕри това публично частно пратньорство не беше защитен публични€ интерес в полза на частни€. ¬ случа€ частни€т интерес е на наши€ собственик, т.е. ако държавата не защити интереса си, то това ще е в полза на фирмата на —амуилов. Ќе ми е €сно как ще се създаде ново дружество, съответно закриването на старото, необходимо ли е евентуално об€в€ването на фалит на старото, дълговете на старото, съответно къде ще се състезава клуба, тр€бва ли да започне от най-ниското ниво, не знам, но затова си има експерти!
на 09.11.2019 г.
+4
 
 
 акви пари да връщаме и какви дългове незнам! ¬ие буферите в злобата си незнаете какво говорите. Ќе дължим нищо повече от това,че онзи сел€нин президента на клуба не си плаща концесионните такси а тръгнал стадин да строи! Ќикакви 50 милионаа на никаква държава не дължим. “ова са вътрешни дългове между акционерите на јƒ-то. ќсвен това клуба е прецаканата страна и незна€ защо не си търси правата. ќткъде са ти€ 50 милиона? ƒори всеки един пирон забит на бул »зточен и на базата в  оматево да е писан на клуба това пак не са повече от 10 милиона. Ќали не искате да ми кажете че базата в коматево струва 30 милиона а цимента на трибуна изток още 20 !?! “о€ —амуилов да си тръгва и да идва нов човек който да стартира всичко от начало на чисто с ново јƒ а ѕеевски и ¬асилев да си се разбират кой пил и кой ще плаща нас това не ни касае и без друго достатъчно съсипаха клуба!
-3
 
 
 аролев говори като финансист и човек който е на €сно как тр€бва да се случат нещата,а иначе много ощетени данъкоплатци с лилави венци са коментирали стати€та за Ѕотев.
 оментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.

ѕрогнозирай
 увейт
14.11
 итайско “айпе
1
X
2
ƒруг тип прогноза:
ќтвори мача,
виж прогнозите
јктуални „етени “еми
Ѕотев се раздели с двама
Ќеделев и други наши звезди позираха с фенски шал срещу дискриминаци€та
Ѕотев U19 победи подмладени€ тим на ћарица, »во  азаков вкара два
«имна чистка в Ѕотев от финансови съображени€
‘еновете на Ѕотев се събраха на важна среща
 ласиране –езултати

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
≈кип
ѕравила
ѕловдивчани във facebook
RSS за новините
‘утбол на живо по телевизи€та
©2004 - 2019 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Plovdiv24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Plovdiv24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Plovdiv24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—айтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
—татистика: