ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Над два часа дискусии за строежа на Колежа, вижте подробности
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:48 / 12.11.2017Коментари (0)7416
© Plovdiv24.bg
В неделя, 12 ноември 2017г в хотел Интелкооп в Пловдив, сдружение "Клуб на привържениците на Ботев Пловдив" проведе публична среща относно бъдещето на "Колежа".

Ето какво още се казва по темата в съобщението на КПБП:

КПБП даде отчет за дейността си и аргументира позицията си, че към настоящия момент счита за най-добра възможността Сдружение "ПФК Ботев" да построи и управлява стадиона така, че да може футболнен клуб Ботев Пловдив да се самоиздържа от него.

Пред обществеността бяха представени детайли относно одобрените на 19 септември 2017г от министъра на финансите Владислав Горанов две възможности за финансиране на строителството на стадиона: банков заем от Българска банка за развитие (ББР) или чрез програма JESSICA. Дневният ред на срещата включваше:

1) Текущото състояние на стадион "Христо Ботев" в Пловдив, проектът и концесията му, както и необходимите финансови средства за неговото довършване и въвеждане в експоатация.

2) Възможности за финансиране на стадиона чрез банков заем от Българска банка за развитие (ББР), чрез фонда за градско развитие за южния регион по програмата JESSICA или други международни инвестиционни фондове.

3) Бъдещи действия за повишаване на ефективността на работа по намиране на устойчиво финансиране и въобновяване на строежа на стадиона във възможно най-кратки срокове.

В срещата се включи членът на управителния съвет на Сдружение "ПФК Ботев" Борис Гиздаков, който на 5 ноември беше упълномощен да търси алтернативни варианти и да преговаря с евентуални инвеститори за строителството на стадион "Христо Ботев".

Над два часа привържениците на Ботев Пловдив обсъждаха и дискутираха представените два основни варианта за финансиране на строителството на стадиона. Сред разисканите въпроси бяха условията за дългосрочен банков заем от Българска банка за развитие (ББР), интегрираните планове на община Пловдив за градско развитие, касаещи програма JESSICA и изтичащият през март 2018г. концисионен срок, в който стадионът трябва да бъде въведен в експлоатация.

КПБП отново обяви, че са подадени документи за членство като юридическо лице в Сдружение "ПФК Ботев" с цел получаване и архивиране на документи за всяко действие относно строителството на стадион "Христо Ботев". Вече над две седмици се очаква отговор и одобрение на подадените документи за членство от председателя и управителния съвет на Сдружение "ПФК Ботев".

Още по темата: общо новини по темата: 789
14.03.2024
08.03.2024
28.02.2024
27.02.2024
22.02.2024
12.02.2024
предишна страница [ 1/132 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Митко Тонев сложи екипа на националния отбор
Извънредно: Илиян Филипов с категорична позиция! Отказа се от управлението на Ботев!
ПФК Ботев: Никога няма да забравим един от тенорите под рамките на "жълто-черната" врата!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: