ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Граждански съвет с въпроси за стадион "Христо Ботев", обърна се към Костадин Димитров и Бойко Борисов
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:26 / 26.05.2024Коментари (0)2264
©
Гражданският съвет за подпомагане на община Пловдив при строителството на стадион "Христо Ботев“ публикува изявление в официалния сайт на Сдружение ПФК Ботев.

Ето какво гласи пълната декларация, без редакторска намеса:

Уважаеми г-н Димитров, 

Kмет на община Пловдив,

Уважаеми г-н Борисов,

Председател на ПП ГЕРБ, 

През изминалите месеци Гражданският съвет за подпомагане на община Пловдив при строителството на стадион "Христо Ботев“ положи неимоверни усилия да помогне на новото ръководство на града ни да се справи с един от най-важните проекти в България – възстановихме комуникация с надеждата, че ще върнем нормалността във взаимоотношенията на жълто-черната общност и експертите в община Пловдив; установихме пряк контакт между ползвателя на стадион "Христо Ботев“, а именно ПФК Ботев, с експертите от община Пловдив; предложихме, а Вие одобрихте след седмици чакане експерт със сериозна визитка от наша страна, който да работи безвъзмездно в интерес на проекта; проведохме редица срещи и разговори с архитекта и надзора на строителството, след които Ви представихме критични проблеми за стадиона и ясна "пътна карта“, по която трябва да се движим всички заинтересовани лица; изготвихме и Ви представихме подробен списък от оборудване и СМР, който следва да бъде реализиран, за да превърнем съоръжението в стадион, който може да приема футболни събития от най-висок ранг.

За съжаление дойде момент, в който публично трябва да разкрием, че недоумяваме какви са отговорите на следните въпроси:

1. Кога ще бъде съставена комисия, която да предяви гаранционните претенции за вече приетите и въведени в експлоатация части от стадион "Христо Ботев“ – нещо, за което алармирахме и лично г-н Борисов при последната ни среща на стадион "Христо Ботев“. Нашият дом вече се руши, а измина само една година от първия ни мач на стадиона!

2. Кога ще бъде възложено на арх. Савов препроектирането на етап 1.2. и етап 2, за да бъдат приети вече извършените строително монтажни работи и да бъде променена функционалността на помещенията. Не желаем стадион "Христо Ботев“ да е просто футболно игрище с трибуни, а дом, с който всички ние да се гордеем.

3. Кога ще бъдат започнати дейности по изготвянето на обществени поръчки, които да осигурят оборудване и СМР за стадион "Христо Ботев“, които ще гарантират възможността за експлоатация по време на футболни събития от най-висок ранг?

4. Защо спряха седмичните оперативки и защо няма комуникация с представителя на граждански съвет? Подписахте анекс за удължаване срока на строителството на етап 1.2. – без дори да проведете телефонен разговор с представителя ни. Отне ни месеци, в които съгласувахте гражданския му договор с какви ли не институции, за да може законно да се оказва подкрепа на експертите – оказа се, че община Пловдив така и не е представила подписан екземпляр на инж. Петър Костов.

5. Докога ще си затваряме очите за тоталния абсурд – инж. Атанас Чилингиров да обслужва интересите на строителната фирма, а не на проекта стадион "Христо Ботев“? Докога ще си затваряме очите за представителя на строителната фирма в доскорошните оперативки, а именно бившия зам.-кмет на община Пловдив Пламен Райчев, който е възлагал на същия строител милиони общински и държавни средства, а и е и бивш началник на инж. Атанас Чилингиров?

Уважаеми господа, представители на общинска и държавна власт,

В продължение на над 10 години не се отказахме от мечтата и правото ни да имаме своя дом. Не се отказваме въпреки опитите на видни местни бизнесмени и политически зависими играчи да разединят обществото ни. Няма да се откажем и сега, когато е на ред превръщането на стадион "Христо Ботев“ във функционално съоръжение, а не игрище с трибуни!

Знаем, че сте наясно с цялата картинка, както и с непрестанните атаки срещу нас. Знаем и за страха Ви да се справите с дерибеите в града! Ботев Пловдив и феновете му са зад Вас!

В очакване сме на открити отговори до 31.05.2024г., когато изтичаше срока на строителството на етап 1.2. и когато изтича срокът на неполучения договор на нашият представител в община Пловдив!

С уважение:

Граждански съвет
Още по темата: общо новини по темата: 815
06.06.2024
06.06.2024
03.06.2024
30.05.2024
29.05.2024
24.05.2024
предишна страница [ 1/136 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Голямо признание за Ботев от властта в Пловдив за спечелената купа
Ново 20: Преговорите за Ханкич продължават, Ботев взима 100 000 евро
ПФК Ботев продължава да помпа свежа кръв от братските си отбори
В Русия: Трансферът на Ханкич пропадна в последния момент
Потвърдено! Ботев много близо до изходящ трансфер в отбор от Бундеслигата
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: