ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Феновете на Ботев към Самуилов: Не искаме повече обещания и празни приказки
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:02 / 17.05.2019Коментари (21)10353
© Plovdiv24.bg
Официалният сайт на обединените под името "Бултрас" фенски фракции в Ботев (Пд) публикува доста любопитен материал, насочен към собственика на клуба Георги Самуилов. Поместени са две мнения, като едното е на ботевист от форума, а другото е подписано от официоза Bultras. Самият факт обаче, че те излизат в официалния сайт на феновете на Ботев, е доста показателен.

Plovdiv24.bg публикува текста без редакторска намеса:

Г-н Самуилов, наспахте ли се добре?

Надявам се секретарката ви е донесла топлото и ароматно кафе, както и папките със задачите. Сега ако може да прочете това (или да стигне до Вас), ще съм безкрайно благодарен.

Е аз, както и хилядите до мен от трибуните не спахме добре. Сигурно няма да спим още дълго време добре. Трудно се понася болката от сълзите по очите на децата ни. Това, което стана вчера, Вие сигурно не го разбирате. Ще попитате - ЗАЩО? Защото сме ви виждали само на снимка. Клубната ни база, която е стопанисваната лично и единствено само от Вас има ложи. Там има едно място - за Вас, нашият президент. То обаче стои прашно, около него расте тревичка.

На вчерашния мач убедихте ли се кой е отборът на Пловдив и за кой отбор бяха дошли онези над 15 хиляди, които седяха редом до Вас. Същите онези 15 хиляди, които нямат възможност да посещават всяка седмица мачовете и да подкрепят отбора на сърцето! Усетихте ли тяхната болка?

А обърнахте ли внимание и на другите от отсрещната страна, които вчера едвам се виждаха и чуваха. Е, те имат президент. Да смешен, да вечно пиян, да спуснат отгоре, ама е там. Той е сред феновете (30-40 на всеки домакински мач), ама е там. Беше и на срещите, когато се говореше за концесия на джамията, за финала.

Треньор няма да коментирам (никога няма да разберем този мач дали се игра или не). Но знам, че с трици той е месил бял хляб, с които е хранил много пъти нашите сърца. Не ме боли за една тенекия, имаме вече такава и то слава Богу имах шанса да присъствам на нейното спечелване през не до там далечната 2017-та година. Поне ни спестихте разкарването до Бургас и паметния за нас стадион Лазур. Защотото от години обикаляме, като бездомни мастии България.

Не, не ме разбирайте погрешно, ама друго си е у дома.

Боли ме всички мои братя, най вече от чужбина, които зарязаха всичко и се върнаха, за да подкрепят Ботев на финала. За всички, които сме част от магията Ботев. Тези хора пак ще се върнат, заклевам се!!! И не заради купа, не заради Вас или мен. Ние ще бъдем отново 20 000, само за да чуем първия съдийски сигнал на Колежа!

(Мнението е на Ботевист от форума)

Г-н Самуилов,

преди 6 месеца Вие дадохте вашата дума на бизнесмен и сериозен човек пред цялата жълто-черна общност, че Ботев Пловдив ще се върне там, където му е мястото, а срока поставен от Вас бе 12-ти март 2020-та година. Срок, който отново няма да бъде спазен и ще отдалечи за пореден път тази публика от мечтата й да чуе своя химн на Колежа. Мечта по-голяма от желанието за Купа и мачове в Лига Европа.

Г-н Самуилов, днес всички очи гледат към Вас. Ние не искаме повече обещания и празни приказки. Искаме всички да бъдем с отбора, който ни носи толкова радост, за да продължаваме да вървим напред, както вие сам споменахте преди няколко дни - заедно - клуб, фенове, отбор. А това няма как да стане без стадион! Без нашия дом!

Защото тази публика заслужава Колежа!

Защото за нас купите и титлите никога не са имали значение.

Защото са важни пламъкът в очите и искрата в сърцето, които да продължават да горят на стадион "Христо Ботев".

Всичко друго днес е без абсолютно никакво значение!

Г-н Самуилов???

BULTRAS
Още по темата: общо новини по темата: 789
14.03.2024
08.03.2024
28.02.2024
27.02.2024
22.02.2024
12.02.2024
предишна страница [ 1/132 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
бе хора или по-точно някои хора, не ви ли омръзна да сеете омраза по форуми и стадиони. 15г никаква еволюция в мисленето на немалко потребители тук, а може би са тяхните деца взели акаунта на бащите си и достойно поели щафетата на омразата и отрицанието. Всеки има приятели фенове на другия отбор и едва ли характеризират обобщителните епитети, с които се награждават тук. Трябва да се знае, че тези които генерират омраза са антифенове, те не защитават, а компрометират имиджа на клуба. Кой разбрал, разбрал, който не - жив и здрав.
+2
 
 
Под предна статия се коментираше, че Локо с футболисти от бивша Югославия ни надиграли. Да попитам, сигурно ли е че ще се класираме пред Черна Гора и Косово? А те в ранглистата са след Хърватска, Сърбия, Босна и Херцеговина, Словения! Не знаете ли как се котират футболистите от всички бивши юго републики в европейските клубове? Тези, които са в Локо, са дошли като свободни агенти, не са "първа ръка" футболисти. Ама и при нас дойдоха като свободни агенти новите ни футболисти! Чак сега ще проведат нормална подготовка Александър Тонев, Доре, Карачанаков, това може да им помогне да възвърнат класата си. Ще можем ли обаче да ги задържим след това?
+5
 
 
Нормално е запалянковците да викат Осанна, когато отборът спечели, особено пък купа, да си мислят, че футболистите са велики, че няма по-добри от тях, че треньорът е велик и т.н. И обратно, когато паднат, или нищо не става от тях, или не са искали да играят, или мачът е продаден или уговорен и се стига до "треньора вън" или "всички вън". Моето мнение като привърженик на Ботев, опитващ се обаче да се предпазва от запалянковщина, а вече и от дистанцията на времето е следното. Ботев игра така, както му позволи противника. Локо влезе в мача много здраво, което включва мотивация, желание, хъс. Не че ние не бяхме мотивирани, но не можахме да придобием игрово предимство, както се очакваше. В първите минути имахме шанс за гол чрез Вутов. После Локо започна да се справя много добре в центъра, овладяваха повече спорните топки. Това влияе на самочувствието на двата отбора, едните се вдъхновяват, другите се подтискат. Допуснаха се груби грешки, десният бек беше преодоляван. Поначало не можем да кажем, че бековете ни и дефанзивният ни халф са на високо ниво, за разлика от вратаря ни и централните защитници. Когато се знае, че половината от дефанса поначало не е много силен и в конкретния мач това дава отражение на терена, офанзивните халфове и нападателите също губят увереност. Така Локо получи игрово предимство, макар и незначително. Имаше ситуации в първото полувреме, кагато след наши грешки те имаха шансове за гол. Второто полувреме след влизането на Доре заиграхме по-добре, но те бяха придобили самочувствие в дефанзивен план и се справиха добре. И така логичното се случи. Сега да им честитим победата, купата, да я отпразнуват подобаващо! Да честитим на пловдивани този празник, аз до последно не съм вярвал, че ще бъдем двайсет хиляди! Ами на мача ЦСКА - Лудогорец, който беше със същия ранг за шампионата, имаше 12 хиляди!!! Аз като ботевист естествено се радвам най-много на успехите на Ботев, но като пловдивчанин се радвам на успехите на всички футболни и въобще спортни клубове от Пловдив, баскетболните Марица и Академик, волейболния на Марица, навремето волейболния мъже на Локо, хандбалния жени на Локо! Така че без да звучи клиширано или натегачески, финалът беше триумф на Пловдив, а ние имаме огромен принос за този триумф и нямаме повод за срамуване, още повече за самосъжаляване и саморазрушаване!
-1
 
 
Хубаво де мамито му жълта, над 15 000 сте били ? дори 21 000 сте били локото бяхме 20-30 ..... ай свалете розови очила ? свалете и вижте че и копнежа няма да го бъде ..... имали сме ние президент ... той и той с мъка дава пари за отбора ама айде нищо че е пъти по силен от Вашия "президент" финансово говоря... не им се дава бе не разбирате ли ? не ги интересува ? един в разград има и той също нещо се колебае това е .... преди купата иначе много я сънувахте сега не ви била важна .... айде пак жълти номерца ...
+3
 
 
Локото е скромен отбор, без грандомански претенции, затова за нас всеки трофей е ценен и ни радва. Честита купа на всички пловдивчани!
-5
 
 
А ва канари.На вас ви го натряскаха а сте седнали да мучите че локото имало по малко публика.Да ви кажа ли кога ще направят там колежа ли е молежа ли е.Точно никога.Когато оня мустакатия реши.Ама той не го виждам скоро да се върне тук.Много боли когато уж посредствения отбор ви го изчоластри.Трябва да се скриете и мълчите а не да броите колко е публиката и колко тенекии имате.Ай локоооо
-5
 
 
Много интересно, как така изведнъж купите и титлите не са вече важни за загубилите финала???:::)))) Може би изгубиха този интерес от 15.05.2019? Най-вероятно? А и има логика.Иначе това обръщение блика от безпомощност, плач, безсилие и комплексарщина към отбора на Пловдив! А той вече и фактологически е Локомотив Пловдив след спечеления, исторически финал!!!Бъдете сигурни, че това е само първата от "декларациите на жълтият плач" след унижението на века в сряда!
-4
 
 
Вече съм абсолютно сигурен, че няма по-големи селяни и завиистници от жълтите подлоги. Няма начин в противен случай как постоянно да виждаш нещата през извратената си визия за футбола. Всъщност действителноста е такава: - Ботев и неговата прехвалена публика бяха с 2000 човека повече от публиката на Локо, но това е нормално като се има впредвид състоянието на двата отбора, както и това, че единия отбор събита фенове само в рамките на града, а не от селата покрай него. Освен това никой не е купил хиляди билети и да го подарява по фирмите с обещания за отпуск и безплатен транспорт; - Повярвахте си, че сте велик отбор и си мислехте, че лесно ще ни биете и ще вземете купата, а не взехте под внимание факта, че звездите ви са измислени и недиказали се никъде другаде футболисти; - Така и не разбрахте, че е добре да се научите да падате (научете и вашите деца) - ние не отидохме с големите амбиции и нашите деца знаеха, че мача е дерби и изхода никога не е ясен. След това емоциите бяха неописуеми ... - Добре е да осъзнаете, че самочувствието ви е без никакво покритие и ставате смешни; - Не ми е ясно как виждате нещата с построяването на вашия "КОПНЕЖ"и как точно си представяте той да се изплати - извинявайте забравих, че вие имате 30 000 човека всееки мач и имате невероятна покупателна способност хахахах; - В никакъв случай не казвам, че при нас нещата са ОК. Но поне знаем, че времената са трудни и сме реалисти; - Никой не си прави илюзии, че от утре сме най-големите (това е голямата разлика между вас и нас); - Смисленото решение за Пловдив е да се направят два малки стадиона с по 10 000 места, на които клубовете да играят резонните си мачове (със средства на клубовете) и държавата да инвестира в стадион Пловдив, където да се играят по - големите мачове; - Ревете защото паднахте от много високо, а тази висока позиция беше само в болните ви мозъци; - Ботев ще прегърне купата - купата за СУПАТА; (тенекия, както сами я наричате в горното писмо до г-н Самоилов, който хич не ви е спуснат - той милее за Ботев). Сега е време за жълта тишинка - ама много тихо. Защото сте много н а с р а н и - това си пролича около 0:00 часа на 16.05.2019г. когато едната пъблика се орибра в пловдивска област (добре, че сте по - малко от града - да може въздуха в него да е поносим); ТИХООООО - скрийте се по селата!!!
+4
 
 
А пък аз вече втори ден чакам някой отговорен фактор от клуба да излезе и да се извини. Да се извини и обясни защо не играхме?! И без да разтяга локуми и да влиза в някакъв обяснителен режим като г-н Киров, а точно и конкретно да каже защо нищо не играхме? Кой им е казал на футболистите така да играят? Страх ли ги хвана от един посредствен отбор от втората осмица на таблицата? Защо не излязоха и не ги изядоха с парцалите? Чакам някой да излезе и да каже защо се подиграхте с тази публика? Да обясни на родителите как да успокоят децата си които не сдържат сълзите си? И не питам защо паднахме, защото това е спорт нормално е и да падаме, а питам защо не играхме??? Чакам с нетърпение извинения и обяснение!!!
+4
 
 
Разбирам болката на привържениците на "Ботев",но когато става дума за другата страна,не я замествайте,защото "Локомотив"е религия на много хора,може би повече и от вас.Аз също искам да стане стадиона,но това не е лека работа.И накрая добри думи и за това,че стана един хубав празник,особено за локомотивци ,които взеха купата. САМО"ЛОКО"А що се отнася за купите и титлите,те са черешката на тортата.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Митко Тонев сложи екипа на националния отбор
Извънредно: Илиян Филипов с категорична позиция! Отказа се от управлението на Ботев!
ПФК Ботев: Никога няма да забравим един от тенорите под рамките на "жълто-черната" врата!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: