ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Феновете на Ботев: Жалък опит, г-н кмет! Позицията Ви на страничен наблюдател е причина за лошото качество на строежа
Автор: Стойчо Генов 17:25 / 03.02.2023Коментари (14)9620
© Plovdiv24.bg
Феновете на Ботев излязоха с остра отворено писмо до кмета на града Здравко Димитров, видя Plovdiv24.bg. Повод за реакцията на "жълто-черните" привърженици стана предложението на Зико до общинския съвет за гласуване на допълнителен финансов ресурс от 22,5 млн. лева за довършването на стадион "Христо Ботев".

Както Plovdiv24.bg вече информира читателите си, във въпросния документ Здравко Димитров пише, че заради настояването на феновете на Ботев се е стигнало до прлепроектиране, което е оскъпило строежа с 6,19 млн. лева.

Декларацията на феновете е подписана от Клуб на привържениците на Ботев Пловдив, Сдружение ПФК Ботев, The voice of Bultras, Bultras Fight Club и Фондация Жълто и Черно.

Plovdiv24.bg публикува без редакторска намеса официалната позиция на "жълто-черните" привърженици:

ДО Г-Н ЗДРАВКО ДИМИТРОВ 

КМЕТ НА ОБЩИНА ПЛОВДИВ,

ПРИВЪРЖЕНИЦИТЕ НА БОТЕВ ПЛОВДИВ,

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ДИМИТРОВ,

В направеното от Вас предложение относно осигуряване на финансови средства за завършване на обект стадион "Хр. Ботев“ твърдите, че за завършване на първи етап с изпълнение на всички конструкции, което означава покриване на всички сектори, са необходими 41 387 953,45 лв. Общата сума на осигурените от държавата 25 млн. лв. и 12 млн. лв. от общинския кредит, намалена с около 1 млн. лв. за отпадналия по обществената поръчка монтаж на седалки, възлиза по Вашето предложение на 36 029 253,99 лв. С тези средства обещахте построяването на стадиона на първия етап, вкл. целия покрив. Сега, съгласно Вашето предложение, не достигат 5 358 699,46 лв., за което виновни излизат предложенията на феновете.

Искаме да Ви припомним, че единствената промяна в обхвата на обществената поръчка по желание на феновете е преместването на сектора за гости от южната на северната трибуна /т. 1 на стр. 2 от предложението Ви/, което преместване се изразява в проектиране на една тоалетна и няколко парапета. А препроектирането на съблекалните от сектор А в сектор В /т. 2 на стр. 2 от предложението Ви/, е извършено през 2014 г., за което Ви представихме документи.

Към това ще добавим, че при изпълнение на целия покрив, какъвто е първоначалният проект и нашето желание, не са необходими обследвания на конструкцията. Те се наложиха, защото общинското ръководство първоначално реши да строи само сектор А и сектор Г, впоследствие - сектор А и сектор В, накрая прие и четирите сектора. И всички тези ненужни промени струват вероятно няколко стотици хиляди лева за обследвания и препроектирания, както и допълнително оскъпяване на покривната конструкция, както сте написали в предложението - промяна на основни строителни материали.

Уважаеми г-н Кмет,

Позицията Ви на страничен наблюдател и огромната управленска немощ на заместника Ви по строителството са причина за хаоса и лошото качество на строежа, неспазените срокове и неясното бъдеще.

Считаме обясненията във Вашето предложение за жалък опит да се прехвърли вината за неправилното управление на ОП за строителството на стадион "Христо Ботев“ върху феновете на жълто-черната общественост, които и до днес продължават да бъдат наивно коректни във взаимоотношенията си с Вас и общинската администрация на град Пловдив.

Уважаеми Ботевисти,

Призоваваме Ви отново да защитим честта си, като посетим общинската сесия на 9-ти февруари! Опитите на част от медиите и на политическата власт, на задкулисието и непрозрачността да ни заглушат и продължат да ни правят на глупаци, скоро ще бъдат победени!

Няма да се откажем и ако трябва ще излезем отново на протест, като този път не можем да гарантираме, че ще премине по мирния и коректен начин, като този от 1-ви февруари вечерта!

Бъдете будни!

Само Ботев!

Клуб на привържениците на Ботев Пловдив

Сдружение ПФК Ботев

The voice of Bultras

Bultras Fight Club

Фондация Жълто и Черно
Още по темата: общо новини по темата: 799
16.04.2024
15.04.2024
09.04.2024
08.04.2024
04.04.2024
01.04.2024
предишна страница [ 1/134 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
Индианци, бутайте го тоя коптур и нанова. Целият строж е компроментиран, нито навеса е като хората, нито седалките ще станат, нито трвата става. Изпързаляха ви с този проект, нищо ибщо с на Цецо красивият стадион.
-2
 
 
Малиййй, колку ногу ногу фиенуви! В Плоудюф няма толкува житеяли ва!
0
 
 
Къде изчезнаха мангалите на Пловдив? По улиците жив мангал не можеш да видиш. Чист Европейски град, без цигани.
-1
 
 
Дошли са още двама негри в ботевЪ! Време е да се посеят още дървета в Коматево, за да се настанят новите и бъдещи "футболисти" на големия г-н Зингаревич...
+1
 
 
стига просия.На вас ви стига Коматево
0
 
 
Интересно колко ли ще излезне като сума да се бутне извози и заравни мястото?Ако е приемливо,общината да палаща и да се приключва с брътвежуте на тия безделници и нахалници.Един хубав парк на мястото ще е идеален
-5
 
 
Кретени, замислете се не е ли добре да направите РИАЛИТИ под лозунга: Кретени строят стадион! С тази дебилщина в жълто ще ви гледат от Нигерия до Китай и САЩ и Русия. Ще извадите пари поне за заплатите мна маймуните на Зингата! Няма по- прост(кретен) от бултраса!Хайде запейте песента на тоско и челсито НИЕ СМЕ КРЕТЕНИ!!! Това сте вие, от тоско боклука до челсито гюбека- КРЕТЕНИ....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Локомотив взе дербито с Ботев! "Канарчетата" с червен картон, Пепи Андреев с два гола
Ботев "намигна" на Етър след трите победи и им честити празника
Томаш и Керкез отсвириха дербито Локо - Ботев в Трета лига
Ботев с призив преди Славия: Чакаме те на "Колежа"!
Ботев гледа към Разград, чака евентуален съперник за финала
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: