ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Шок в Ботев! Георги Самуилов обяви, че се оттегля!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:48 / 21.02.2017Коментари (35)16237
© Plovdiv24.bg
Собственикът и основен спонсор на ФК "Ботев" - Пловдив, Георги Самуилов се оттегля от клуба, обяви самият той. По думите му причините са няколко.

Първата е в наследените тежести от предишното ръководство, които се оказват воденичен камък върху съществуването на отбора. Те са от времето на Цветан Василев. "Щедрото" спонсорство на ексбанкера се е изразявало в кредити, които са в размер на около 12 милиона лева. Сега те висят като дългове, които на практика повличат след себе си нови проблеми.

Втората причина според Самуилов е отказът на пловдивската община да анулира старата концесия на стадион "Ботев", която беше поверена на Василев. След фалита на КТБ спортното съоръжение е изоставено и недовършено. "Имаше обещания от страна на местната власт да открие нова процедура и да се тръгне на чисто, но те не бяха изпълнени", обясни бизнесменът, цитиран от "Труд". Според него нещата са толкова объркани, че поставят клуба в задънена улица, от която няма излизане.

Случилите се събития в "Ботев" принудиха през септември м.г. другия собственик - хотелиера Румен Чандъров, да излезе от клуба поради сложните взаимоотношения с феновете. Капката преля заради упреците им към новото ръководство. Тогава Самуилов и Чандъров излязоха с декларация, в която попитаха кой управлява и кой кадрува в отбора - запалянковците, или собствениците. В нея предупредиха, че са разочаровани и оттеглянето им ще бъде постепенно.

"Ботев" изпитва хроничен глад от липса на спонсори. Причина за това са и неразбориите, които отблъскват хората с пари. Самуилов е преценил, че самостоятелно не може да участва в издръжката на клуба.

Той припомня, че за последната година е направил немалко за отбора. Подменено е осветлението в базата в кв. "Коматево" според изискването на БФС. Отборът е регистриран за новия сезон в Първа лига. Бяха взети няколко играчи, в никакъв случай клубът не е пред фалит.

"Всички заплати се дават ритмично, осигурени са възнаграждения и за месец напред", поясни Георги Самуилов. Акциите са върнати обратно на сдружението и са предадени на Апостол Апостолов, член на Съвета на директорите.

Още по темата: общо новини по темата: 789
14.03.2024
08.03.2024
28.02.2024
27.02.2024
22.02.2024
12.02.2024
предишна страница [ 1/132 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-5
 
 
Ава пичаги много важно че ще фалирате.....ми вместо Ботяфъ що не му изпраскате едно име на отборчето например Панайот Волов една нова емблемка и пак ша ва има ве.....иначе с кой ще се гъбаркаме.
0
 
 
Спокойно! Всичко това се знаеше от много време. Сега трябва да сме заедно, а не да се обиждаме и разделяме. Всеки има право на мнение и всеки по свой начин подкрепя отбора. Единственото реално спасение във момента се казва община Пловдив. Някои от нашите кметски избраници много бързо забравиха как се натиска за снимка със Цецо и деряха гърло за Ботев. Председателите на най-различните фенски организации да събират Пловдивчани под знамената и пред общината. Няма време! Не трябва са допускаме някой да се гаври със най-стария и велик клуб във BG! Само Ботев!!!
-1
 
 
Има ли поне един собственик на футболен клуб, който да не налива парите под формата на кредит? Отговорете си на този въпрос и тогава коментирайте. Чопър неграмотниците не ги броя.
0
 
 
Така се "взимат",и"дават" акции....това да не са Фафли????Почва се одит някакъв....вижда се батака,и всеки БЯГА!!!! ТЦ ИМЕ е най големия длъжник на КТБ.Кво става с техните "акции"???Щото,и те са ви "кредитирали"...ма те тия заеми,билЕ неизискуеми...да,ама НЕ!!!!50 милки ви са заемите.Бангу,от "спасител",се превърна в най -големия ви гробокопач!!!осъзнайте го,и слезте на земята най после....а сега праскайте колкото минуси си искате....дреме ми на фара!!!
+3
 
 
Наистина много лошо за най-стария клуб в България ... Смешно е когато общини като Стара Загора и Горна Оряховица имат пари за играчи и стадиони и поддръжка , но в град като Пловдив който е известен с чуждестранната инвестиция и най-големия панаир и най-вече богата община да не помага на клубовете си ... наистина е трагично за това ще ни тъпчат селските отбори защото на никой в Пловдив не му пука за Спорта .
+4
 
 
Честито!!Мръсната рекетьорска пасмина наречена фен клубове и сдружение на прази тъпи кратуни постигна своето!!Съсипаха институцията "Ботев Пд".По-добре да живеем истинските ботевисти със спомени отколкото да им гледаме гадните лъжливи,селски и алчни мутри!!Логичното се случи!!Никой не може и не иска да дава пари под натиск на новите варвари...
-2
 
 
При идването на власт на Цветан Василев, аз на стадиона и тук казах, че този на снимката е параван-лице и е никой! Казах, че този ще ликвидира държавата и отбора. Като го казах един тръгна да се бие с мен, та даже търсеше камъни. Казах на всички, че този е по голям крадец и от Христолини. Просто Христолини беше буфер, а този е никой. Целта на това мероприятие е, да се унищожат бавно но трайно старите футболни клубове в България. Дали ще стане ще видим, но е започнато и от нашия отбор нищо няма да стане и остане. Всичко си има цел и винаги лошите новини идват след победа извън Пловдив. Целта е отбори като Лудогорец да заменят отбори като Ботев Пловдив и така историята да се притъпи. Хората да са прости, невежи, с къса памет и така да ги контролират лесно. Така е приятели Ботевисти. Приказката свърши и ако не се намери някой в следващите часове да направи нещо свежо и мъдро, то може да няма мач и с Дунав. Всички са срещу нас и вместо да се плюем да видим как ще изплуваме. Време е ръководството да каже истината и то още днес. Благодарим на общината за " бързата намеса " Време е прокуратурата да влезне и да потърси отговорност за състоянието на стадиона. Време е мишока Цветанов да се прибере в България и да си понесе отговорността.
-3
 
 
Всички фейнки,като минавания от всякъде тлъст глупак Резон днес ще им излизат газове през всяка дупка.Тъй де...Боко му е виновен.Сега другаря Ви Гергов ще ви запуши 12-те милиона похарчени от онзи другар със здравата банка.Прибрал милиарди,но не се разплатил за дълговете си.Сиреч построил база с кредит,но щом има дългове,тя не е ваша.А за стадиона сигурно пак Боко ви е виновен.Пак ще го кажа...за състоянието на един клуб вина освен ръководството има и кухите&малоумни фейнчета ,които са сервилни ,като метреси на разни хитреци и мошенници.И рано или късно голия г*з лъсва и фейнките са като изработени помаци на игра тука има-тука няма.Хак да ви е!
-3
 
 
А, дали не му наредиха да напусне и да се появи "спасител"? Все пак идват избори!И някой, може ли да ме подсети, кои бяха водачите на листите за Пловдив?
-3
 
 
ЧЕСТИТО НА МЛАДИТЕ!!! ВИЕ СТЕ НА ХОД ДА НАМЕРИТЕ НОВ...АМА КАТО ГО НАМЕРИТЕ ТРЯБВА ДА МУ КАЖЕТЕ ЧЕ СМЯТАТЕ ДА ГО ГОНИТЕ АКО НЕ СЛУША... КАК БЕШЕ???БУХАХАХАХАХАХА....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Митко Тонев сложи екипа на националния отбор
Извънредно: Илиян Филипов с категорична позиция! Отказа се от управлението на Ботев!
ПФК Ботев: Никога няма да забравим един от тенорите под рамките на "жълто-черната" врата!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: