ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
От Общината с официална информация защо се налага нов проект за козирката на "Колежа"
Автор: Стойчо Генов 16:57 / 08.02.2022Коментари (5)4199
©
От пресцентъра на Община Пловдив разпространиха официална информация за днешната среща за стадион "Христо Ботев", за която Plovdiv24.bg вече информира читателите си. От съобщението на Общината става ясно защо се налага преработване на проекта за козирката на съоръжението.

Оказа се, че това се налага "заради увеличеното ветрово натоварване, отчетено при изследването на Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), поръчано от Община Пловдив преди подновяване на строителните дейности".

Ето какво гласи официалната информация за състоялата се днес среща:

Строителните дейности по стадион "Христо Ботев“ ще продължат, стана ясно днес след като изпълнителят на обекта Илиян Филипов не входира в Община Пловдив Акт 10 за спиране на строежа.

На работна среща между кмета Здравко Димитров, заместник-кмета по строителство Пламен Райчев, проектанта арх. Георги Савов, надзорника Атанас Ангелов и изпълнителя на обекта, продължила близо 3 часа, бе постигната договорка работата по стадиона да продължи на базата на одобрени проекти по стоманобетонната конструкция на всички трибуни.

"В понеделник проектантът арх. Савов предаде в Община Пловдив техническия проект за сектор А на стадиона, а до седмица ще издаде и проектите за сектори Б и Г без частта за металната конструкция“, обясни Пламен Райчев.

На срещата днес присъства и проектантът на металната конструкция за козирката инж. Асен Страшимиров, който преработва проекта за покриване на стадиона. То се налага заради увеличеното ветрово натоварване, отчетено при изследването на Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), поръчано от Община Пловдив преди подновяване на строителните дейности. Инж. Страшимиров пое ангажимент до седмица да предостави и приблизителна информация за количеството стомана, необходимо за цялостното завършване на козирката на съоръжението с цел изготвяне на стойностните сметки

"На базата на тези проекти от фирмата изпълнител ще подготвят анализ за новите позиции и тяхната себестойност, които да предадат на общината за одобрение. Така ще може да бъде преценено каква част от строително-монтажните дейности ще бъде извършена с отпуснатите 25 милиона с ДДС от държавата“, заяви след срещата заместник-кметът Райчев.

"Препроектирането на козирката на стадиона няма да забави строителя, който ще може да продължи дейността си, но в същото време трябва да се подходи много сериозно към изграждането на тази част. Става дума за стадион за над 18 хиляди зрители, които може да пострадат заради прибързване или нехайство, а когато става дума за човешки живот, всички трябва да бъдем отговорни. Все пак призовавам за бързо и качествено подготвен проект за козирка“, заяви кметът Здравко Димитров.

Въпреки че преди седмица той отправи специална покана към представители на ПФК "Ботев 1912“ да присъстват на ежеседмичните срещи, днес никой от клуба не се яви, за да чуе докъде са стигнали строителните дейности и препроектирането на стадиона.
Още по темата: общо новини по темата: 826
17.07.2024
06.07.2024
04.07.2024
03.07.2024
30.06.2024
26.06.2024
предишна страница [ 1/138 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 09.02.2022 г.
0
 
 
Сега ще се плати на архитекта, на комисията по одобряването на одобряването на комисията и брат му... През това време материалите са скочили двойно и разбира се ще трябват още пари ... от тея 25 милки освен да раздадат по една студена вода на феновете. Така или иначе другото сигурно вече е по джобовете на някои хора.
0
 
 
Проекта на този стадион по никакъв начин не съвпада с козирката, която имат намерение да монтират и тя при всички случаи ще е опасана! Освен това, закона за обществените поръчки ясно казва, че препроектиране от такъв мащаб , след влязла в сила вече обществена поръчка е незаконно! А препроектирането в случая вече е за пореден път. Сега още ли пари ще дават данъкоплатците и за това препроектиране, след като сумата за този стадион вече надхвърли 28 млн лееаи пак е недостатъчна? Докога тази наглост и беззаконие ще продължават?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Минимална преднина на Локо в дербито, ето всички шампионатни мачове досега
Спираш на "Колежа" за дербито - плащаш 20 лева
Легенда на Ботев: Трябват ни 30 силни минути, за да смачкаме Панатинайкос
Треньорът на Панатинайкос: В края изпитвахме трудности, важна победа за нас
Голям фен на Локо за изказването на Лилчо Арсов: Много ниско ниво, а възпитава деца
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: