ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Кметът: Знам, че от Ботев искат да приемат Левски на "Колежа" на 15 април! Така трябва!
Автор: Стойчо Генов 10:10 / 17.02.2023Коментари (27)7046
© Plovdiv24.bg
Кметът на Пловдив Здравко Димитров коментира днес строителството на стадион "Христо Ботев", предаде репортер на Plovdiv24.bg. Зико също изрази мнение, че е по-добре футболният клуб да почне по възможно най-бързия начин да играе мачове на съоръжението и след това то да се довършва изцяло.

Plovdiv24.bg припомня на читателите си, че този вариант се появи официално вчера, когато от Клуб на привържениците на Ботев Пловдив обясниха за разделянето на Етап 1 от строителството.

"Знам, че от Ботев имат желание да приемат Левски на 15 април на "Колежа“. Моето мнение винаги е било такова. За тези пари трябва да се направи така, че да почнат да се играят мачове там. И после да се завърши", заяви Здравко Димитров пред камерата на Plovdiv24.bg.

"Но има отделни групички, дори не са и групички, а отделни хора, които са на мнение, че стадионът трябва да се завърши целия и тогава отборът да влезе вътре. Това не е необходимо. Има терен, ще има седалки, ще има две трибуни с козирки. Според мен е по-добре футболният клуб да влезе вътре и след това да се довърши стадионът. Така или иначе още в самото начало се знаеше, че няма пари за крайното му довършване. Но и това ще отмине. След време, когато направим анализ, ще видите какво се е направило за спортната инфраструктура на Пловдив", каза още Здравко Димитров.

Гледайте в прикаченото видео цялото изказване на кмета по темата за стадион "Христо Ботев"!

Още по темата: общо новини по темата: 790
25.03.2024
14.03.2024
08.03.2024
28.02.2024
27.02.2024
22.02.2024
предишна страница [ 1/132 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Евала, Зико! Легенда на 1912 селянки. Завещай им този бетонен барок и бегом… да мете следващия кмет..
+2
 
 
Едно е да ти се иска.. друго е да стане... ок "2 покрити трибуни" и с какво ще светим на мачовете? С фенерчета? С диодите на телефоните? Само приказки и приказки... нищо налице!
+4
 
 
Оставете този Колеж,стане не стане абе кажете що Джесика беше полупразна на откриването 2500 места 1000 празни е*ах тая РАВНОПОСТАВНОСТ
-1
 
 
Кой ще рискува да стъпи под ВиК тръби на 25 метра качени на разбит бетон? Кмет олигофрен….добре, че не дава той Акт 16.
0
 
 
И така, от бюджета на общината излизат: За стадион „Христо Ботев“ – 7 191 000 млн. лв. За стадион „Локомотив“ – 9 191 000 млн . лв. Толкова за така наречената равнопоставеност при финансирането. Тук не включваме средствата от последното решение на Общинския съвет, тъй като те действително са по равно. От всичките изложени по-горе числа става ясно, че до момента Община Пловдив не е платила дори 1 лев от бюджета си за Колежа. 25 млн. идват от държавата, от тях 4 166 000 лв. е върнато ДДС по сметките на общината. Актувани и платени за реално извършени строителни дейности до момента са 28 980 087.06 лева. При осигурени от държавата 29 166 000 лева.
0
 
 
Може да ви звучи сензационно, но в действителност Община Пловдив не е дала дори един лев свои бюджетни пари за строителството на стадион „Христо Ботев“. Как е възможно това, ще попитате веднага. Ами така, възможно е. Да, трудно е да се повярва, защото след цялото медийно и протестно цунами, което залива Пловдив месеци наред, човек остава с впечатлението, че към строежа до Бирената фабрика едва ли не тече златна река, поне с размерите на минаващия от там булевард „Източен“. Да, но всъщност отговорът е не. Какво показва сухата и безпристрастна математика? Правителството отпусна 25 млн. лева за Колежа, но 4, 166 млн. лв. от тях са ддс и то се възстановява от държавата. 2, 6 млн. лв. са предназначени за седалките на съоръжението, а 11, 029 млн. лева идват от изтегления заем. И какво излиза – сборът от бюджета и заема е общо 13, 629 млн. лева, от тях махаме ДДС-то и остават 11, 357 млн. лева. Махаме и 4,166 млн. ДДС от 25-те милиона. И се оказва, че реално от бюджета на Пловдив трябва да излязат само 7 191 000 лева. Към 15.10.2022 година строежът на Колежа струва 22 420 570 лв. с ДДС. Ако обърнем поглед към Лаута, ще видим, че Община Пловдив всъщност е дала повече пари за строежа на стадион „Локомотив“, отколкото за „Христо Ботев“. Цифрите никога не лъжат. Общината към днешна дата е осигурила малко над 7,3 млн. лева за Колежа, а за Лаута около 9,1 млн. лева. Разликата се получава, защото ДДС-то на 12-те милиона, отпуснати за Локомотив е по-малко, само 2 милиона, които се връщат в хазната на Пловдив. Това показват сметките, останалото е безконтролно публично говорене, спрягащо насам-натам десетки милиони.
+5
 
 
Кога послИ, ве глупак ? И двете страни на Пловдив те намразиха. Баси крадеца
+1
 
 
Кметът Зико:"Така или иначе още в самото начало се знаеше, че няма пари за крайното му довършване". Директно ни кава, че няма да се довърши скоро. Кой разбрал разбрал. Не вярвайте на тези хора. Достатъчно им правихме компромиси. Стадионът завършен. Тогава мачове.
-1
 
 
Кмете папагал те все искат а ти все наливаш в тая бездънна яма .Налей нещо на Лаута ,Марица ,Спартак .Дори и 2 млн.ни взе и не ги наливай пак на "Кънчева поляна" .
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: