ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ексклузивно: "Колежа" няма да има козирка, слагат временни пилони за осветление
Автор: Стойчо Генов 10:44 / 07.05.2021Коментари (32)14458
©
Строящият се в момента стадион "Христо Ботев" няма да има козирка и така ще бъде лицензиран за мачовете от Първа лига. Проектът ще бъде променен, а осветлението ще бъде монтирано на временни пилони. Това заяви ексклузивно за Plovdiv24.bg Илиян Филипов, който е собственик на фирмата, която довършва съоръжението.

Бизнесменът е категоричен, че отпуснатите от държавата 25 милиона лева с ДДС ще са достатъчни на "Колежа" да се играят мачове от родното първенство, само ако Община Пловдив изпълни поетия ангажимент за седалките и тревното покритие. 

Козирката и всички обекти по цялостния проект на стадиона ще бъдат изпълнени, когато се намерят необходимите още 27,5 милиона лева с ДДС.

"С тези средства козирка по никакъв начин не може да бъде изпълнена. Тя е едно от най-скъпите неща в проекта. Осветлението ще бъде на временни пилони. Тези пилони ще бъдат поставени на мястото на анкерите за металната конструкция. В момента все още чакаме това становище от конструкторите. Има осигурени 21 млн. без ДДС, а поръчката е за 43,7 млн. без ДДС. Аз няма как с 21 милиона да направя обект за 43,7 милиона", заяви за Plovdiv24.bg Илиян Филипов.

"Справяме се перфектно със сроковете за стадион "Христо Ботев“, нямаме проблем. Забавиха ни някои неща по проекта, за да можем да изпълним изискванията за лиценз за мачове от Първа лига. Загубихме около 2 месеца в това да преценим кое да го има, кое да го няма, за да може да се получи Акт 16. В това отношение доста неща се мислят и се препроектират. Ясно е, че парите за цялостното довършване не са налични. Отпуснатите 25 млн. лева с ДДС ще стигнат за лицензирането на стадиона за мачове в Първа лига, ако общината си изпълни ангажимента за седалките и за тревното покритие", допълни още пред нашата медия пловдивският бизнесмен.
Още по темата: общо новини по темата: 789
14.03.2024
08.03.2024
28.02.2024
27.02.2024
22.02.2024
12.02.2024
предишна страница [ 1/132 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ако сега не излезем на протести няма кога- поредна лъжа, поредни откраднати милиони, пореден обект докаран до никъде! Незабавно трябва да се свика протест пред стадиона!
-3
 
 
Къде е Цингаревич нещо се загуби.Крушарски отива в Москва, може да го потърси.
+3
 
 
Защо общината не разгледа едно разумно предложение?Да се говори с ЕВН проекта на козирката да се преработи и да се направи със слънчеви панели.Площта е голяма и може да произвежда ел.енергия колкото една малка централа.Идеята е ЕВН да инвестира в такава козирка,като ще си върне инвестицията с произведената енергия.Същото важи и за Лаута.
-2
 
 
Но нали новия собственик на Ботев е милиардер
+2
 
 
Мъъничко мозък ако имаше,щеше да разбереш колко си прост!Ама явно нямаш.Стадиона е на град Пловдив,простако!!Гейбандитска работа!
+4
 
 
И това се разбра чак сега? Сериозно? Количествена сметка, нещо? Интересно тези строителни фирми ако строят къща на инвеститор, като построят стените ли ще му кажат, че за тези пари всъщност не могат да изградят покрив? Козирката наистина е най-сложният елемент в проекта, но има друг проблем - от металната конструкция ще е най-трудно да се "усвояват" средства. Не е като кофражи и други алабализми на око.
-3
 
 
Хахахаха....полустадион, но не се знае, кога? Хайде почвайте кампания...Само че Делян вече не е силния човек.
+4
 
 
"Нищо не е по-трайно от временното"-Козма Прутков
-4
 
 
От къде на къде общината ще дофинансира за седалките и тревното покритие. Това не е справедливо. Индианците искат пак да ни прецакат. Няма да оставим така нещата, ще има масови протести.
0
 
 
Седалките (ако са налични) вероятно също стават за мачовете от родното първенство, така че общината ще трябва да напрвави само два терена - на ботев и на Локото, защото теренът на Лаута е в окаяно състояние и е срамно най-успешният пловдивски отбор за 21 в да играе на подобен терен.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Митко Тонев сложи екипа на националния отбор
Извънредно: Илиян Филипов с категорична позиция! Отказа се от управлението на Ботев!
ПФК Ботев: Никога няма да забравим един от тенорите под рамките на "жълто-черната" врата!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: