ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Фрапантно завишаване на цени и надписване на сметки за "Колежа", на "Лаута" същите неща са в пъти по-евтини
Автор: Стойчо Генов 15:03 / 22.01.2023Коментари (40)19499
Фрапантно завишаване на цени на строителни материали, както и смущаващо надписване на количествено-стойностни сметки при строителството на стадион "Христо Ботев" констатираха днес привърженици на Ботев (Пд), предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това бе обявено на официална пресконференция, която се проведе днес в хотел "Империал" в Пловдив". Събитието бе организирано от Сдружение "ПФК Ботев", Клуб на привържениците на Ботев Пловдив и обединени фракции "Бултрас".

Пред медиите застанаха Борис Гиздаков - председател на Сдружение "ПФК Ботев", Михаил Манолов - председател на Клуб на привържениците на Ботев Пловдив, както и Живко Стамболиев - председател на обединени фракции "Бултрас".

Най-шокиращият факт от изнесените данни бе този, че цените на материалите за стадион "Локомотив“ са в пъти по-ниски от цените на същите материали за стадион "Христо Ботев“ (справката феновете направиха спрямо официалните документи в община Пловдив).

В началото на брифинга беше пуснато на видео няколко изказвания на кмета на Пловдив Здравко Димитров от различни официални пресконференции. Те са от февруари 2022 година и в тях градоначалникът твърди, че 12 млн. лева ще бъдат достатъчни за цялостното завършване на стадиона. Освен това привържениците разкриха, че кметът е излъгал за датата на инспекцията, която е направил на "Колежа". "Той каза, че това е станало през седмицата, а тя беше по наша инициатива и се състоя миналата неделя", заяви Живко Стамболиев.

Борис Гиздаков пък допълни, че дори стадион “Христо Ботев" да бъде завършен изцяло и да бъдат сложени седалки на всички трибуни, ще бъде издаден Акт 16 само на централната (Сектор А) и Трибуна Изток (Сектор В).

Ето част от акцентите, които бяха съобщени на пресконференцията:

Наслушахме се на купища лъжи. Общината упорито крие от нас КСС-ата за построяването на стадиона. Според нас 37 млн. лв. са напълно достатъчни за цялостното покриване с козирка.

В началото на 2022 година строителят гръмко обявяваше как 25 млн. ще са достатъчни за мачове от Първа лига, но няма да достнигнат за козирка.

Категорично настояваме и ще се борим да се изпълни решението на Общински съвет отпуснатите 12 млн. лева да бъдат използвани само за козирката на стадиона.

Втората ни основна цел е качественото изпълнение на строителните дейности. Вижда се, че липса какъвто и да е контрол. Едва ли има нормален човек, който да приеме извършените строително-монтажни работи в сегашния им вид.

Всяка една извършена дейност се актува от строитела. Днес, на еди коя си дата е изпълнено това и това. При това актуване обаче констатирахме доста смущаващи факти.

А за качеството на строителството може да се убедите сами от кадрите, които сме ви предоставили. Мазилката вече започва да се разпада. Виждат се вече петна от влага.

Третата ни цел: Повече прозрачност от страна на община Пловдив относно документацията. Правят ни на глупаци.

Поискахме подробните КСС, въз основа на които се съставя акт и се извършва плащане. Два пъти получихме един и същи отговор: Имате пълен достъп да ги прегледате на място. Ако не ви харесва – отивайте в Административен съд.

Искаме да разберем защо, след като Общинският съвет гласува целево 12 млн. за целия покрив, цените на стоманата впоследствие намаляха, а след това изненадващо се оказа, че сега парите не стигат.

Четвъртата и последна цел е Община Пловдив да осигури средства за цялостното довършване на "Колежа“. Настояваме от Общината в най-скоро време да информират цялата общественост как възнамерява да осигури тези средства.

Гледайте в прикаченото видео още подробности от брифинга на "жълто-черните" привърженици!

Още по темата: общо новини по темата: 790
25.03.2024
14.03.2024
08.03.2024
28.02.2024
27.02.2024
22.02.2024
предишна страница [ 1/132 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Лоша работа жълтури, само с крадене не става
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 22.01.2023 г.
+2
 
 
Илиян и Зико трябва да бъдат незабавно арестувани! За да не пречат на разследването на грабежа на държавни и общински пари.
0
 
 
Канарчетата защо допуснаха да се случи това нещо. Пагубно за бюджет и инвестиция. А можеше да се направи стадион Пловдив за тези пари от двата стадиона
+2
 
 
Така строи бат ви Боко.Март пак да го изберете!
0
 
 
Папагали не така да не ни урочасате стадиона .Важното е ,че на Лаута вървим по план и дори го изпреварваме.
-2
 
 
Жълто-черни сърца, които сами си бутнахте стадиона, пропуснахте да кажете каква марка бира е вградена в стадиона ви??? Само кажете марката на кенчетата с бира В СТАДИОНА ВИ и Пловдив ще пие само такава бира! Все пак тези кенчета с бира вместо арматура ви оставят ЗАВИНАГИ В КОМАТЕВО! Не съм вярвал, че ще го кажа, защото от глупака трябва да бягаш, но ако е бултрас глупак, не бива да пропускаш негово изказване. Защото вървиш с усмивка на лице. Няма по- голяма забава от бягащите бултрас, колкото по- тъп ,толкова по- забавен...
+3
 
 
Баси, работа на копнежа е малко: Дайте пари, за да крадем! Колкото повече, толкова по-добре! Сметките по-горе са без коментар. И сега измамниците ще започнат да се оправдават, че всичко е точно и стадиона няма да падне.
+1
 
 
Стиска днес изтрещя! Дали не му се е спукала жлъчката? Доста ниско ЕГН по скалата на Томаш!
+1
 
 
Каквото си направи сам човек никой друг не може да му го направи. Нека. Сами сте си виновни. А можеше Пловдив да има едн прекрасен градски стадион. Този строеж рано или късно ще започне да се разпада. Кусурите в него са непоправими.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: