ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (28)
Кметът обясни как от Ботев и Локомотив могат да потърсят финансиране за стадионите си
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:49 / 06.02.2019Коментари (33)15949
© Plovdiv24.bg
Кметът на Пловдив Иван Тотев направи важни разяснения относно това как футболните клубове в града могат да кандидатстват за финансиране от Фонда на фондовете, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"От месеци наред се опитваме да убедим държавата, че в нашите планове за развитие сме заложили като един от приоритетите – спорта. Вече имаме тяхно становище, че могат да бъдат финансирани проекти, които касаят спорта. Това означава, че всеки един инвеститор в Пловдив може да разчита на Фонда на фондовете. Тук говорим за басейн Младост, стадионите на Локомотив и Спартак, както и стадион Пловдив“, заяви Иван Тотев.

"В момента очакваме официално писмо от ПФК Ботев, че имат намерение да поискат заем от Фонда. Днес сутринта пак говорихме с ръководството. От Локомотив по същия начин могат да имат подобна инициатива за финансиране, но преди това трябва да имат концесия. Няколко пъти заявяваха желание за концесия, но не успяхме да стигнем до разбирателство. Условията за концесия са подготвени от няколко години. Но сега те са се насочили към тренировъчната база. Това им е приоритетът“, уточни кметът на Пловдив.

"Парите, които са за спортна инфраструктура за цяла Южна България, са 40 милиона лева. Те идват като добавено финансиране към съответното банково финансиране. Така че ако примерно от Ботев използват 5 милиона от този микс, то ще останат 35 милиона за други неща. От Ботев не казват колко пари са им нужни. Но сумата зависи от Фонда. Няма как кметът да отиде и да намери от някъде пари за Ботев“, каза още Иван Тотев.

Гледайте в прикаченото видео цялото изказване на кмета относно спортната инфраструктура в Пловдив!

Още по темата: общо новини по темата: 789
14.03.2024
08.03.2024
28.02.2024
27.02.2024
22.02.2024
12.02.2024
предишна страница [ 1/132 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Здравейте! На 03,08,2019г. в темата ви "Ботев повеждаше два пъти срещу Етър, но не успя да стигне до победа", някакъв е влязъл в моя профил и е писал с моя ник baionzi. Дали може да го блокирате? Благодаря!
на 07.02.2019 г.
0
 
 
яко ни къпе кмета -идат избори
+2
 
 
Както е почнал да обяснява, да обясни на мнозинството пловдивчани и гласоподаватели, на какъв статут се намира ПФК "Локомотив Пловдив 1936" АД спрямо стадион "Локомотив" в парк "Лаута". Има ли договор за наем и ако да, плаща ли се наем редовно? Кой стопанисва стадиона? Къде и по какъв начин отиват приходите от билети след всяка футболна среща? Защо ПФК "Локомотив Пловдив 1936" АД не иска да вземе стадиона на концесия, както направи ПФК "Ботев Пловдив 1912" АД със своя стадион и тренировъчна база? Все любопитни въпроси, пряко свързани с декларацията на феновете на втория отбор на Пловдив.
-3
 
 
Кмете тези пари да не идват от КТБ.Фонда да не е негова собственост че говориш само за папагалите.
+4
 
 
Хм ,нещо не виждам декларация днес, защо така? Защо не протестирате срещу това ,че общината ви плаща проекта за базата в Тракия.Отговорете буфери прости. Никой не е длъжен да ви информира къде какви фондове има потни потници. Та вие дори не сте поискали концесия гей-бандити.Кой и за какво да ви информира.Никой и не е длъжен. Ако на някой му трябва кредит ходи пита и се информира. Или май при вас идват банките катунари прости. Ама трябва рев да има точно по цигански все някой нещо ви е виновен или ви пречи или и вие не знаете защо важното е да се реве. П.С. Уинд намери си работа по цял ден ръсиш глупости правейки се на интелигентен.НЕ ти се отдава.ФАКТ! По строителните обекти търсят общи работници хвани лопатата или носи кофи или и това не ти се отдава като мисленето и писането.
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 06.02.2019 г.
+5
 
 
Клуба ви е кюстендилски, отбор нямате, фенове - клонящи към зеро - искате нов стадион? Е, как да стане тая работа, буферляци? "Видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крака" - вашата работа същата.
Когато знам какво ми е само аз си знам какво ми е! Жалери
на 06.02.2019 г.
+6
 
 
Хубаво е на неграмотните цигани от лаута да им бъде предоставен видеотуториал, че те са неграмотни и не могат да четат. По възможност на цигански, че да разберат.
-4
 
 
г-н Кмете,защо досега никъде в публичното пространство не се разбра нищо за този фонд, а казвате за разговори със Самуилов от месеци? Казвате,че не може да търсите пари за Ботев, а в същото време отивате на среща под ръка със собственика. И сега влизате в един обяснителен режим.
-4
 
 
С една дума ако 20 отбора поискат пари ще им дадат по 2 милиона.....А сега де
на 06.02.2019 г.
-3
 
 
Саде ботив. Абре бай Иване ние с тез 5 милиона от фонда стадио ли ша строим, борчови ли ще оправяме? ми чи те за нищо нема да стигнат. Пак по пързалката на пуснахти вси канари. Къде е бат Самуил мошенника да каже га жа дойдат пачкитие. По добре бяхме при Ачо. То поне как хубоо ни лъжеше че нямаме дългове. Жа ги опрайм, ко са 50-60 милиона. Ай ай ъй канариие. Саде ботив
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Браво! Пловдивчанин спечели приза за най-прогресиращ млад играч на България
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Пловдивски защитник е лидер в Литва, тимът му не допусна гол в четвърти пореден мач
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: