ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Общината задържа половин милион от ПФК Ботев заради прекратената концесия
Автор: Стойчо Генов 11:54 / 24.12.2019Коментари (53)12925
© Plovdiv24.bg
Развалянето на концесията на стадион "Христо Ботев" в Пловдив влиза в дневния ред на сесията на Общински съвет на 28 декември (събота). Очакванията са да се гласува за процедура по прекратяване на договора по взаимно съгласие. 

Въпреки това все още не е ясно дали няма да бъде решено Община Пловдив да наложи глоба (неустойка) на ПФК Ботев заради проваления проект. Със сигурност обаче в полза на общината остава гаранцията на стойност 491 300 лева, която е внесена още при подписването на договора от тогавашния мажоритарен собственик Цветан Василев.

Освен това в полза на Община Пловдив ще остане и проектът за стадиона, който е на стойност 929 496 лева. Точно тук обаче може да се получи голям проблем, тъй като от управата на клуба вече на няколко пъти обявяваха намерението си въпросният проект "леко да бъде променен", без да се дават конкретни подробности кое точно ще се променя и защо.
Още по темата: общо новини по темата: 789
14.03.2024
08.03.2024
28.02.2024
27.02.2024
22.02.2024
12.02.2024
предишна страница [ 1/132 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-3
 
 
Честито Рождество Христово на всички истински Пловдивчани! Бъдете здрави и щастливи! Нашият град заслужава адски повече от това, което е в момента! Пловдив е на всичките му граждани! САМО ЛОКОМОТИВ Пловдив!
-3
 
 
Честита Коледа. Стадион е ясно, че няма да има. Точно в деня на протеста на феновете, Бойко се включва ексклузивно и успокоява страстите, това, ако не е пародия, здраве му кажи. Такъв стадион не може никога да се построи, държавата и Пловдив са в окаяно финансово състоание, Ботев е с милиони дългове и с финансово окаяно състояние. ГЕРБ си заминават след 1,5 години. Никой няма да си сложи главата в торбата. Запомнете. Още преди наколко месеца с рестартирането на строежа ви казвах, че всичко е пунта мара, така и стана. Сега пак ви отварям очите.
+5
 
 
На коментарите, че държавата има по-важни дела от строителството на стадион на един частен клуб, вклютелно такива проблеми има и в Пловдив, като нов мост над река Марица, околовръстно шосе и др., или пък ако държавата има намерение да дава пари за футбол в града, да ги даде за възстановяването на стадион Пловдив, отговарям така: Това е въпрос на гледна точка, която не съвпада с тази на правителството. Можете да докажете, че тази гледна точка е легитимна, а не правите само заклинания! Как? Ами чрез преброяване! Свикайте преброяване на пловдивчани, за което също се иска можене!
+9
 
 
До Уинд: "Вие НИКОГА не сте имали ваш стадион! Вечно сте били на чужди такива!" Уиндчо, а бе човекът по-долу ти е написал, че сме имали наш стадион, при това не само съоръжението, а и земята под него, за което има нотариален акт, ако говориш за Ботев!!! Малко са клубовете в световен мащаб, които да притежават земята под стадионите! Коментирал съм, че Обрейко Обрейков и Димитър Кудоглу са били президенти на клуба! Знаеш ли си, кои са те?
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
на 24.12.2019 г.
+7
 
 
Коментирайте си не ни пречите :). Стадиона няма да е на Ботев,но ще се казва Христо Ботев и ще е с жълто-черни седалки. Ако искате в Пловдив да има стадион с име Панайот Волов няма лошо и ние сме съгласни и без това има една развалина която носи името стадион "Влак" или нещо подобно та нека се прекръсти пък и тогава някой може да му обърне внимание,понеже Панайот Волов трябва да се казва стадион,който поне прилича на стадион а не полумесец като римския стадион на главната.
-2
 
 
Всеки клуб трябва да си има клубен стадион. Има изключения, например Милан и Интер споделят един стадион, но те потвърждават правилото. Няма логика досега Ботев и Локомотив да са имали отделни клубни стадиони, а от сега нататък да ползват общ такъв.
-2
 
 
Нищо няма да се променя.Клуба вече няма думата.Проекта е на общината.Тя ще се грижи за него.Ако реши да го изменя ще си преценят.Гаранцията остава за общината.Концесионера не е изпълнил договора.Че два пъти даже. Построеното също е актив на общината.Какво следва... Дострояване по проекта. И с ясното съзнание,че една част от Фейновете на другия отбор ще ревнат...най разумно е двата пловдивски гранда да играят на него.Държавата ще го построи.Името Христо Ботев се запазва.Нищо лошо няма да е на поета революционер.Двата клуба плащат наем и играят.Може едната трибуна да е черно бяла...другата черно жълта ;) Дразнят ли ви цветовете :))) Герба на Пловдив е жълто и светло синьо ,но да не намесваме Марица :) Та така.Общински стадион ползван от двата клуба.Какво става с Лаута ? Става перфектна база.Вместо да се наливат пари в Тракия.Има си трибуна.Централна.Стяга се отсрещната и зад вратите се строят терени за ДЮШ. Има място и за хотел и за общежитие и за възстановителен комплекс.Даже е в руини и се руши.Базата на Локомотив ще е на много по хубаво място от Ботев.Хем е до парк,хем е съвсем близо до Ст.Христо Ботев. Просто Фейновете и ръководството трябва да преодолеят предразсъдъците си.Пловдив няма нужда от вражди ,а от разум и оптимални разходи,които да служат на повече. Модела за Ст.Пловдив да се построи и да играят двата отбора там е много по скъп вариант.В такъв вариант обаче общината трябва да затрие двата стадиона ...Хр.Ботев и Лаута. Ние не сме 2 милиона да Имаме 50000 градски стадион и два други с по 15-20000. Пък и нови.Няма нужда.Най разумно е това,което предлагам.А Ст.Пловдив държавата пак ще даде пари....но само ако се запази и лекоатлетическата писта.Вярно е,че няма да става за футболни мачове по изисквания на УЕФА и ФИФА за големи първенства,но за дербита и лекоатлетически състезания и концерти,ще е ок.Така Пловдив ще има един голям 45-50000 стадион и един 20 000 (Хр.Ботев). На Спартак ако се осъществи концесията ще е супер,защото ще има и един за 4000 души. И трите клуба ще си имат добри бази на ДЮШ. Ботев в Коматево,Локо на Лаута,Спартак бившата база на Векта-Работническия стадион.Остава само да помислим за Марица,но там ще е по лесно ако двата големи клуба и Спартак се нагласят.
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (3)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Митко Тонев сложи екипа на националния отбор
Извънредно: Илиян Филипов с категорична позиция! Отказа се от управлението на Ботев!
ПФК Ботев: Никога няма да забравим един от тенорите под рамките на "жълто-черната" врата!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: