ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (26)
Георги Титюков: Локо и Ботев трябва да бъдат равнопоставени
Автор: Стойчо Генов 11:13 / 09.12.2019Коментари (99)12898
© Plovdiv24.bg
Заместник-кметът на Пловдив Георги Титюков коментира днес пред камерата на Plovdiv24.bg ситуацията с вечните градски съперници Локомотив и Ботев, що се касае до техните бази - недовършеният стадион "Христо Ботев" и предвидената за изграждане тренировъчна база на Локо в район "Тракия". Според Титюков общината и държавата ще търсят варианти, за да могат двата клуба да бъдат равнопоставени при финансирането на въпросните обекти.

"Трябва да се обърнете към кмета дали и за ПФК Локомотив са предвидени средства или не. Ако не са предвидени, трябва да мислим варианти да се направи и тяхната тренировъчна база, за да са равнопоставени двата отбора. И единият и другият да имат стадион и модерна тренировъчна база, тъй като най-важни са децата. Разполагайки с такива модерни тренировъчни бази виждате, че в отбора на Ботев играят доста юноши – отначало като резерви по 10-ина минути, а сега вече и като титуляри", заяви Георги Титюков.

Ето какво още каза той по темата:

Развалянето на концесията на ПФК Ботев би могло да стане сравнително бързо. Трябва конкретно да попитате Дирекция "Общинска собственост“. А колко точно ще струва довършването на стадион "Христо Ботев“, трябва да питате архитект Георги Савов от София. Аз съм чувал различни суми между 25 и 35 млн. лева, като капацитетът ще е около 19 500 места. За базата на Локомотив по инвестиционна програма сумата беше 6,3 млн.

Стадион "Пловдив“ е обект, който общината не може да изгради сама. Той може да се случи, ако България кандидатства съвместно с Гърция, Румъния и Сърбия за домакинство на световното първенство 2030 и европейско първенство 2028 година.

Гледайте цялото изказване на Титюков в прикаченото видео!

Още по темата: общо новини по темата: 801
26.04.2024
25.04.2024
16.04.2024
15.04.2024
09.04.2024
08.04.2024
предишна страница [ 1/134 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Vespa
премахни филтъра

+1
 
 
Локомотивци не трябва да се сърдят, защото същата декларация ботевистите може да пуснат със сменени имена на отборите с въпроса защо Локомотив играе на построен от общината стадион, а те нямат и вината е точно в общината, защото е допуснала да се бутне стария без финансови гаранции за дострояването. Все едно ботевистите да пуснат декларация да се бутне Лаута за да е равно всичко.. Община Пловдив ще спечели много ако построи Христо Ботев, защото от отдаване на търговски площи ще си избие повечето разходи, да не говорим за концерти и т.н. На Лаута за съжаление няма какво да се отдаде под наем заради местоположението, а общината трябва да гледа и възвращаемост. Сега ще получи полупостроен стадион и е кощунство да не се дострои от държавата. Бъдете единни, защото нямам спомени ботевисти да са пускали декларации, когато общината е помагала за лиценза за УЕФА и много други. Не вярвам тази дупка в центъра да се харесва на някой. За стадион Пловдив трябват десетки милиони само за бутане, така че няма какво да се коментира. Там някой ден държавата може да налее 200 милиона, но ме съмнява.
-2
 
 
Лично за мен ако ще се дават държавни пари за нещо ,по добре да направят статион Пловдив хем повече ще има за крадене за тях хем и ние доволни .ще стане нещо като бездънната яма "КОЛУДРУМА " 20-30милиона от горе ей така за нищо !! Стадион Пловдив след като се направи ,поне 20-30 вида спорт ще може да се практикува на него ! Утре като излезнат ЦСКА И ЛЕВСКИ да искат и те пари, какво на всеки ли ще клякаме щом даваш на едните трябва и на другите ! За мен държавни пари на частно дружество и НЕДОПУСТИМО !!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев търси успех срещу Славия с мисъл за реванша срещу ЦСКА-София
Легенди на Ботев и Локо присъстваха на основаването на нов футболен клуб в Пловдив
Стана ясно кога Григор Димитров започва участието си в Мадрид
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: