ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботевистите скочиха на Общината: Това е последно предупреждение!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:51 / 20.12.2021Коментари (57)12368
©
Стадионът към днешна дата
Съвместна декларация от Сдружение ПФК Ботев, Клуб на привържениците на Ботев Пловдив и Обединени фракции Бултрас:

Уважаеми съграждани, скъпи ботевисти,

Измина една година от рестартирането на строежа на стадион "Христо Ботев“. През това време се наслушахме на обещания и красиви истории. С очите си обаче виждаме нещо съвсем различно – изключително бавни темпове на строителство, незаинтересованост, непрозрачност и безхаберие. Обстоятелства, които будят основателно недоумение и притеснение у всички нас. Многократните ни опити за изчистване на проблемите бяха посрещнати единствено с некомпетентност, хаос и прехвърляне на отговорностите между възложителя - Община Пловдив, проектанта и изпълнителя на стадиона.

След близо шестмесечни усилия успяхме да получим нещо, което трябваше да бъде количествено-стойностна сметка на първи етап от строежа. Със съжаление установихме, че документацията беше подадена некоректно. Въпреки това екип от експерти я разгледа и установи, че редица от предвидените в първия етап от строителството дейности изглеждат ненавременни и дори абсурдни.

Ще си позволим да дадем няколко примера – изпълнение на 100% части "Електро“ и "ВиК“ на обекта и включване на някои дейности (монтаж на седалки), които могат да бъдат изпълнени в обществената поръчка за седалките, тъй като индикативните цени за монтаж са десетократно по-ниски от заложените в поръчката за стадиона. Добавени са и нови строително-монтажни работи, в които не става ясно какви видове дейности включват, как са определени количествата им и как са ценообразувани. Освен това в официален писмен документ общината отказа да се ангажира, че стадионът ще бъде завършен не с две, а с четири трибуни – ясен пример за това, че иначе захаросаните обещания могат да останат само празни приказки.

Според нас е напълно възможно при добро желание и ангажираност на възложителя - Община Пловдив, с отпуснатите от държавата средства стадионът да бъде построен с козирка и с всички минимални изисквания за провеждане на мачове от "Ефбет лига“. Странно е как при налични средства в размер на 25 млн. лв. и изискване в договора за обществената поръчка (ОП) за частично въвеждане в експлоатация сега се представят завишени стойности на етапа в размер на 36 млн. лева, при това дори без козирка, а никой в Община Пловдив не реагира и дори напротив – приема ги за нормални.

Всичко това ни кара да мислим, че Община Пловдив като възложител на ОП не се справя с ангажиментите си спрямо изграждането и въвеждането в експлоатация на стадион "Христо Ботев“. Причините са или незаинтересованост, или некомпетентност. Всичко това е недопустимо, имайки предвид състоянието на спортната инфраструктура в града. Тези факти закономерно възмущават жълто-черните фенове и гражданите на Пловдив.

Уважаеми ботевисти, пловдивчани, българи! Гневът ни не е насочен само към осемгодишната липса на нашия дом и незадоволителното темпо на строеж. С всички сили искаме да избегнем възможността за безконтролно харчене на обществен ресурс – парите от нашите данъци.

Дами и господа, управляващи града ни, ако в най-кратък срок не предприемете необходимите действия за построяването на стадион "Христо Ботев“ с козирка, във вид, готов за провеждане на футболни срещи и други мероприятия, при пълна прозрачност и съобразяване с работодателите ви - гражданите на Пловдив, гневът им ще избухне. При продължаващо бездействие и нехайство този гняв ще се стовари с пълна сила над всички виновници за това стадион "Христо Ботев“ да продължава да не функционира.

Даваме ви срок до 15-и януари, в който да изясните статуса на строежа и да поемете ангажимент за следващите стъпки с конкретен времеви диапазон. Приемете това като последно предупреждение.
Още по темата: общо новини по темата: 801
26.04.2024
25.04.2024
16.04.2024
15.04.2024
09.04.2024
08.04.2024
предишна страница [ 1/134 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на 19Пловдив26
премахни филтъра

-2
 
 
Жълтурът е паразит, който е вечно недоволен и мисли, че обществото му е длъжно! Той никога не дава, а иска само да получава! Не ви е срам, мастии безочливи? Докога пловдивчани ще плащат кражбите на вашите вождове, които сега започвате да плюете, безочлива сган?!?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Сложиха спорен съдия на Ботев - ЦСКА-София, пратиха допълнителен рефер на "Колежа"
Ботев с обичайна глоба от БФС, "черно-бял" любимец пропуска мача с ЦСКА-София
Керкез и Попето за мача с ЦСКА-София: Битка, като никоя друга!
Ботев оправи документите на нападател, карал проби през есента
Разкриха част от хореографията на бултрасите за мача с ЦСКА-София
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: