ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Архитектът на "Колежа" поиска извинение от кмета, всичко било в ръцете на Общината
Автор: Стойчо Генов 16:53 / 22.12.2021Коментари (9)7108
©
Главният проектант на стадион "Христо Ботев“ - aрхитект Георги Савов, изпрати отворено писмо до пловдивчани, до феновете на Ботев и до кмета на Пловдив Здравко Димитров.

Plovdiv24.bg публикува без редакторска намеса позицията на арх. Савов:

Уважаеми Пловдивчани

Уважаеми фенове на ФК "Ботев“ - Пловдив

Уважаеми г-н Кмет

От името на проектантския колектив, който ръководя, изразявам нашето огорчение от тиражираните в медиите твърдения, че ние сме виновни за "закъснението“ на строителните работи по стадион "Христо Ботев“.

Огорчението е още по-силно и от намеците, че ще търсим плащания за нещо, което сме правили преди, т.е. дублираме проектите.

Категорично не приемаме тези необосновани обвинения, тъй като са изцяло неверни и уронват нашето достойнство като личности и специалисти. Чрез тях волно или неволно се изкривяват реалните обстоятелства и причини за начина, по който се развива проекта по реализация на първия етап на стадион "Ботев“.

Обръщаме внимание, че до момента /почти година/ работим по преработката на проекта без договор, без заплащане, изцяло за наша сметка и отговорност. Независимо от това нито за момент не сме оставяли строителството да спре поради липса на актуализирани проектни решения, като даваме необходимите указания на обекта в рамките на авторския надзор, който упражняваме.

Но има действия, които трябва да се извършат и решения, които трябва да се вземат, а те са изцяло в правомощията и компетенцията на собственика - община Пловдив.

Именно община Пловдив трябва да поднови и актуализира всички съгласувателни процедури и предварителни договори с експлоатационните дружества. Общината трябва да актуализира и завери в експлоатационните дружества визата за проектиране. Общината трябва да определи постоянен екип по управление и координация на проекта от страна на Възложителя, както и много други съгласувателни и организационни работи, свързани с лицензиране на съоръжението и въвеждането му в експлоатация.

Без да се направи това от Възложителя – община Пловдив, не е възможно да се завършат преработките, а строителството да върви по начина, по който всички очакваме.

Уважаеми г-н Кмете,

Утре ще присъствам на срещата обявена от Вас, но не като виновна и неизправна страна, а като ръководител на проектантския екип, който благодарение единствено на своя ентусиазъм прави всичко възможно да се реализира проекта в рамките на обективните ограничения - финансови, времеви и други. Моля да си направите необходимите проучвания и проверки, като се надявам да получа Вашите извинения за необоснованите упреци към нас.

Към всички пловдивчани и фенове на Ботев отправяме пожелания за светли празници и ви уверяваме, че ще направим всичко възможно в рамките на законовите и нормативни изисквания за успешното реализиране на първия етап от строителството на стадион Ботев.

Главен проектант на стадион "Хр. Ботев“

aрх. Георги Савов
Още по темата: общо новини по темата: 806
15.05.2024
11.05.2024
08.05.2024
08.05.2024
08.05.2024
26.04.2024
предишна страница [ 1/135 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Cyril Northcote Parkinson
премахни филтъра

-1
 
 
Прав е арх. Савов, на Лаута това всичко се върши от г-н Язов.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Нов ръководител в Ботев, ще отговаря за връзката с културните институции в Пловдив
КПБП: Чака ни лято с много емоции и отговорности
Ботев започва селекцията за Лига Европа с френски защитник
Ботев вдига бюджета за Европа
Основен играч на Ботев с повиквателна за националния отбор
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: