ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Илко Пиргов: Акрапович не показа уважение към нас! Тръгна си, без да каже нищо!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:03 / 02.04.2021Коментари (5)4637
© Plovdiv24.bg
Вратарят на Локомотив (Пловдив) Илко Пиргов е ключова фигура за отбора през последния месец. Опитният страж замени безупречно своя колега Мартин Луков, който получи контузия в глезена. През миналия сезон Илко имаше ключова роля при спечелването на Купата на България, след като влезе от резервната скамейка във финала с ЦСКА-София и показа майсторството си при дузпите. Той даде интервю, в което говори за амбициите на клуба, представянето на националния ни отбор, а освен това сподели и мнението си за раздялата с Бруно Акрапович.

Здравей, Илко! Как оценяваш представянето на Локомотив (Пловдив) от началото на сезона? 

- Почти перфектно, може би има малка горчилка от отпадането ни за Купата, като че ли не заслужавахме да отпаднем с оглед на силния мач, който изиграхме срещу Лудогорец на техния стадион. Може би заслужавахме да стигнем до дузпи и там да се реши кой ще продължи. Щастлив съм, че съм част от този отбор на Локомотив. Притежаваме страхотен колектив и се надявам да свършим в тройка на efbet Лига. 

През последния месец ти застана под рамката след контузията на Мартин Луков и го замести по най-добрия начин. Разкажи ни как един вратар може да поддържа игрови ритъм и да бъде готов да влезе в игра при подобна ситуация.

- Много съжалявам за контузията на Марто. Ние сме не само съотборници, но и много добри приятели. Беше в страхотна форма и може би щеше да е първи избор в националния отбор с оглед на показаното от него последната година. Надявам се по-скоро да се възстанови и го чакам отново за тренировка. Трудно може да се поддържа игрови ритъм без мачове, но може би в моя случай опитът помага доста. Винаги се опитвам да тренирам по един и същи начин, без значение дали играя, или не. Първите два три мача са най-трудни, докато се върне увереността.

Имаш огромна заслуга за спечелването на втората Купа на България. Ти се появи в игра на мястото на Луков точно преди 11-метровите наказателни удари и показа, че си майстор в хващането на дузпи. На какво се дължи това майсторство? 

- Не знам как да ви го обясня. Понякога е усет, шесто чувство, добра подготовка, шанс или микс от всичко това. Няма точна рецепта. Купите бяха награди за труда на целия клуб - ръководство, треньори и футболисти. 

Година по-рано пък отборът ти се изправи срещу Ботев (Пловдив) отново във финал за Купата. Брат ти Димитър тогава защитаваше цветовете на "канарчетата". Имаше ли закачка между вас преди и след мача? 

- Постоянно има закачки между нас. За негово съжаление още няма победа над мен, когато и двамата сме на терена един срещу друг. Надявам тази тенденция да се запази и занапред. (смее се)

Тази година Локомотив отпадна от турнира за Купата, в който пък през последните години бе хегемон. Какво не ви достигна в мача с Лудогорец? 

- Мисля, че изиграхме страхотен двубой. Само спортен шанс не ни достигна. Напуснахме турнира с високо вдигнати глави.

Бруно Акрапович! Не мога да не те попитам за него и начина, по който напусна отбора ви. Преди дни пък той беше освободен от ЦСКА-София. Очакваше ли да се случи нещо подобно толкова скоро? 

- Може би не беше най-правилният начин да се раздели с отбора така. Все пак спечелихме 3 купи заедно и заслужавахме поне едно уважение от негова страна. Да влезе в съблекалнята, да стисне на всеки един ръката и да ни каже благодаря ви момчета, но аз реших така и така. Той си тръгна, без да каже нищо. От медиите разбрахме, че поема ЦСКА. 

Александър Тунчев сякаш доказа, че има възможностите да продължи развитието на отбора въпреки отпадането от Купата. Как се работи с него? 

- Треньорският щаб на Локомотив като цяло е перфектен. Екип от млади треньори, постигнали много като футболисти, с огромно желание и огромна мотивация за работа. 

Напоследък националният ни отбор има крайно незадоволителни резултати. Според теб на какво се дължи това?

- Причините са комплексни. Националният отбор и като цяло спортът са отражение на състоянието на държавата. Може би ние сме единствената държава, която няма разработена единна методика за подготовка на младите футболисти. Отделно огромният брой чужденци със съмнителни качества, които играят в Българското първенство. Друг голям проблем е мисленето на младите. Те искат без усилия някой да им подари титулярно място в отбора, но трябва да разберат, че както в живота, така и във футбола всичко е борба и нищо не идва даром. Генералният проблем е в начина на управление на Българския футбол и липсата на достатъчно квалифицирани управленски и треньорски кадри.  

Какви са амбициите ви до края на сезона и очакваш ли ново лято с мачове в евротурнирите? 

- Надявам на първо място всички да сме здрави в отбора и дано успеем за трета поредна година да участваме в евротурнирите. Страхотно ще е да завършим в Топ 3 на Българското първенство.

Интервюто е на Sportal.bg
Още по темата: общо новини по темата: 873
31.05.2021
29.05.2021
28.05.2021
28.05.2021
28.05.2021
28.05.2021
предишна страница [ 1/146 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Не знам защо,но всеки попаднал в тоя отбор , веднага започва да следва максимата на всичките му фенове,а именно....хубаво играхме,ама паднахме....хахаха...и това не е от днес и вчера,а от мноооого време,още от времето на свинаря,после през Ромзи и до сега с круша и сие,все едно и също....високо вдигнати глави,прекрасна игра,отличници,победители ,морални шампиони,и т.н.,петаци,шестаци и още какво ли не....а в същност един пробит долар....но със самочувствието на златен такъв,..хм,нищо не казвате за бягащите вече от отбора ви,ама не спирате да говорите за Ботев...
0
 
 
Бруно е бита карта.Пирги сега всичко е във вас.Само Локо пд
-1
 
 
За да се разделиш с момчетата както трябва се иска да имаш и топки.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Голова суша тормози любимеца от "Лаута" Ален Ожболт, тимът му не вкара в 6-и пореден мач
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Футболист на Локо за свой съотборник: Той е "перде", има много хъс и голов усет
Фенклубът на Локо с важен призив към привържениците на всички отбори
След обрата от 2:0 до 2:5 Локо не загуби в 9-о поредно гостуване на Славия
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: