ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Димитър Илиев: Синът ми може да изпълни моята мечта да стане рок звезда
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:16 / 01.02.2021Коментари (0)2125
©
Черно-бялата част на Пловдив има поводи за гордост в последната една година и половина. След трофеите на Локомотив за Купата и Суперкупата на България дойде и индивидуалното признание. Капитанът и лидер на отбора Димитър Илиев за втори пореден път бе избран за Футболист №1 на България.

История

32-годишният нападател изживява най-добрия период в кариерата си и заслужено влезе в историята. Сега той е само на едно отличие от клубната легенда Христо Бонев, но остава здраво стъпил на земята и отбелязва, че е далеч от Зума.

"Изпитвам гордост и удовлетворение от добрата година и трофеите, които спечелихме с Локомотив. Тази награда идва като още едно възнаграждение за труда ни. Много съм горд и щастлив, че показах постоянство и за втора поредна година съм оценен от футболните хора в България. Естествено, ако продължавам да показвам такава форма, ще се радвам да се изравня с Христо Бонев. Все пак съм далеч от мисълта, че съм се доближил като класа до него. Това е една от иконите на българския футбол. Дори и да го изравня, дай Боже, не бих си помислил, че може да има сравнение между мен и Бонев“, сподели Илиев пред "Мач Телеграф".

Критика

Асът на Локо е наясно, че успехът му в анкетата на спортните журналисти идва в момент, когато националният отбор върви стремглаво надолу. Критиците пък не могат да се примирят, че в миналото далеч по-големи играчи не са печелили класацията. Пловдивчанинът е категоричен, че няма вина за състоянието на българския футбол и е щастлив от признанието.

"Това, че много по-големи имена не са печелили, няма нищо общо. Аз не съм виновен, че живеем в такива времена и нивото ни е по-ниско от едно време. Винаги ще се намерят хора, които да кажат, че е незаслужено. Ако не бях спечелил аз, щеше пък да е незаслужено според други. Това го има навсякъде. На мен тези мнения не могат да ми повлияят по никакъв начин и съм радостен, че ме оцениха. Винаги съм казвал, че трофеите с отбора остават за историята, а индивидуалните награди са просто едно удовлетворение. Естествено е, че са важни и топлят, но купите с Локомотив са ми много по-ценни.“

Фактор

Мнозина не вярват, че "смърфовете“ ще продължат с доброто представяне след напускането на треньора Бруно Акрапович. Голмайсторът на Локо обаче е точно на обратното мнение.

"Вече показахме, че можем да се справим без всеки. Няма незаменими хора. Мисля, че футболът, който показваме след неговото напускане, по нищо не отстъпва и смятам, че през тази година Локомотив може да изглежда още по-добре. Нищо фатално не се е случило. Успехите са плод на работата и труда на всички момчета. Продължаваме и ще се опитаме да станем още по-добри. Показахме, че футбол може да се прави не само с много пари, но и с характер и мъжество от играчите. Завърна се локомотивският дух. Видяхме, че с общи усилия на всички в клуба станахме фактор в първенството. Успехите ни са напълно заслужени, всяка година надграждаме и се надявам да продължим да го правим“, добави пред спортния вестник юношата на "черно-белите“.

Семейство

В личен план Димитър Илиев също има с какво да се похвали. Двамата със съпругата си Мартина са родители на Йоан, който през април ще навърши 3 години. През лятото очакват още една мъжка рожба.

"Естествено, те са моят най-голям стимул за изява. Семейството, съпругата ми, близките и приятелите - това са хората, които най-много се радват на моите успехи. Съпругата ми е правила не малко жертви и лишения. Тя винаги е била до мен и знам, че винаги ще бъде, за което съм й много благодарен. Малкият през целия ден е с китарата и показва доста добри умения. На този етап загатва, че може да изпълни мечтата ми - да стане рок звезда. Рано е, но на този етап не виждам футболен талант в него. Ще се радвам, ако следва моите стъпки, но ще съм щастлив, ако успее и в това поприще, към което е поел. Аз самият много обичам рока и сега виждам, че и синът ми харесва тази музика. Любимото му нещо от всички играчки е китарата и не може да се раздели с нея. Когато трябва да си подрежда стаята си, го заплашвам, че ще му я взема и само тогава ме слуша“, казва през смях играчът с №14.

Промяна

Митко споделя и какво мечтае да постигне в оставащото му време на терена.

"Искам да съм здрав и да продължавам да показвам тази форма колкото се може по-дълго време. Да постигна още успехи с Локомотив. Надявам се да спечелим поне още един трофей. Естествено, надявам се да продължа да играя за националния отбор и да бъда част от някаква промяна в тима, защото в последните години тъпче на едно място и дори върви назад. Така че се надявам националният отбор да изглежда по-добре и да бъда част от него.“

Димитър Илиев влезе в елитния клуб на играчи, които имат по две отличия за Футболист №1 у нас. Той се нарежда до Георги Найденов, Иван Колев, Александър Шаламанов, Димитър Пенев, Кирил Ивков, Красимир Балъков и Георги Иванов-Гонзо. Повече най-ценната индивидуална награда в България са печелили само Димитър Бербатов (7), Христо Стоичков (5), Христо Бонев (3) и Ивелин Попов (3).
Още по темата: общо новини по темата: 873
31.05.2021
29.05.2021
28.05.2021
28.05.2021
28.05.2021
28.05.2021
предишна страница [ 1/146 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Футболист на Локо за свой съотборник: Той е "перде", има много хъс и голов усет
Фенклубът на Локо с важен призив към привържениците на всички отбори
След обрата от 2:0 до 2:5 Локо не загуби в 9-о поредно гостуване на Славия
Страхотно! Треньор от школата на Локомотив на стаж в Барселона
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: