ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Георги Илиев откровен за Локо, Акрапович и бъдещето си във футбола
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:04 / 27.08.2020Коментари (0)4051
© Plovdiv24.bg
Повече от половин година измина, откакто Георги Илиев прекрати футболната си кариера. Той окачи бутонките като играч на Локомотив Пловдив - клуб, с който стана шампион на България и изживя неповторими моменти. Публиката на черно-белите го изпрати подобаващо, както го заслужава футболист от неговата класа.

Георги Илиев даде специално интервю, в което сподели мнението си за предстоящия мач на "смърфовете" с черногорския Искра. Бившият халф говори за работата си с Бруно Акрапович, мачовете в Европа с Локо и изказа мнението си за преминаването на бившия му съотборник в Черно море Мартин Минчев в Спарта Прага.

Жоро, с какво се занимаваш, след като през зимата прекрати кариерата си?

- Добре съм. Имам си мои грижи на главата. Намирам си начини за оползотворяване на времето. А и с три деца никога не е скучно (смее се). Има с какво да запълвам ежедневието си.

Може ли скоро отново да те видим във футбола?

- Отдавна съм се насочил към треньорската професия. Изкарах курсове и имам необходимия лиценз за нивото, на което се намирам в момента (б.р. - лиценз А).

Предстои важен мач на Локомотив Пловдив от 1-ия квалификационен кръг на Лига Европа срещу Искра. Мнозина смятат, че черно-белите са фаворит в срещата. Какви са очакванията ти за двубоя?

- Не е разумно да се обяви Локо Пловдив за голям фаворит в този мач, не бива да се мисли за такъв. Всичко се решава в един двубой, а и все пак говорим за евротурнирите, при това срещу тим от бивша Югославия. Със сигурност няма да им е много лесно, но вярвам, че Локомотив притежава по-голяма класа. Вярвам, че мотивацията е на ниво и ще успеят да отстранят черногорците.

Как гледаш на настоящия формат, в който всичко се решава в един мач? Плюс или минус е за българските отбори?

- Зависи от много неща. Дали си домакин, или гостуваш. Има фактори, които влияят на това. Ако говорим за Лудогорец, може да се счита за предимство, но за другите отбори, не е.

Въпреки лошия старт в пловдивското дерби срещу Ботев Локомотив успя да спечели следващите си срещи с Етър и Славия. Как ти се струва моментното състояние на отбора?

- Особено в последния мач срещу Славия стояха много добре. Успяха да победят отбор, който е добър и е на високо ниво в последните месеци. Надявам се с Ботев да е била временна спънка и да ги е мотивирало още повече за следващите мачове.

Работи с Бруно Акрапович. С какво се отличава босненският специалист от треньорите, които си имал преди това?

- Всеки треньор си има собствен начин на работа и специфика. Различава се в много неща. То е видно с това как се държи по време на интервютата и воденето на тренировките и мачовете. Това е стилът, който изповядва. Видими са и резултатите от работата му.

Вярваш ли, че през тази година Локомотив може да влезе в борбата за тройката, след като в края на миналия сезон не му достигна малко шанс и завърши пети?

- Всеки вижда, че отборът има потенциал. Доказа го не в един, два, три мача или месец, а през последната година и половина. Не е изключено да се намеси в борбата за тройката. Това вече е въпрос на мотивация, настройка и работа.

Как оценяваш и трансферите, които се направиха - бяха привлечени Георги Минчев от Царско село и хърватинът Кристиан Илич?

- Може би като бройка са малко привлечените играчи, но по-важното е селекцията да е качествена, отколкото количествена. От това, което наблюдавах в последния мач срещу Славия, от 15-те минути, които му дадоха на хърватина, а преди това и показаното от Георги Минчев, мисля, че са много добри попълнения. Надявам се да се впишат в отбора и може би ще им трябва малко време, за да се нагласят към изискванията на треньорския екип, но смятам, че ще свършат много добра работа.

През миналата година взе участие в европейските мачове на тима. Каква е емоцията? Доколко ще липсват феновете по трибуните, след като няма да има публика по стадионите?

- Емоциите са много хубави. Може би това, че сега мачовете ще са без публика, е много голям минус. Аз лично не съм участвал в мач от евротурнирите без публика.

Първият ти гол в евро-турнирите е много красиво попадение срещу английския Болтън. Връщаш ли се често към този спомен?

- Да, много сладък момент. Естествено, че често се подсещам за този миг. За съжаление попадението не се оказа печелившо, но в крайна сметка винаги има една хубава енергия, която усещам, след като видя този гол.

Как ти се вижда първенството след изиграването на първите мачове? Смяташ ли, че през този сезон ще има повече интрига?

- Имам възможност да наблюдавам много от мачовете. Мисля, че има доста качествени срещи. Някои отбори загатнаха, че имат амбиции. Надявам се първенството да бъде интересно и смятам, че ще бъде такова.

Следиш ли ситуацията в бившия ти клуб Черно море? Как ти се струва отборът?

- Нямах възможност да наблюдавам последния мач. Има си хора, които да коментират случващото се в клуба. Няма смисъл да говоря аз.

Бившият ти съотборник при моряците Мартин Минчев премина в чешкия гранд Спарта Прага. Според теб той направи ли добър избор? Ще успее ли още повече да се развие там?

- Лично аз се радвам много за него. Имаше нужда. Може би и по-рано трябваше да излезе в чужбина. Щастлив съм, че получава тази възможност да работи и да покаже потенциала си. Със сигурност има такъв. Вече времето ще покаже дали това е била правилната стъпка, но вярвам, че Марто ще оправдае всички критици и ще върви нагоре.

Интервюто е на в-к "Тема Спорт"
Още по темата: общо новини по темата: 873
31.05.2021
29.05.2021
28.05.2021
28.05.2021
28.05.2021
28.05.2021
предишна страница [ 1/146 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Футболист на Локо за свой съотборник: Той е "перде", има много хъс и голов усет
Фенклубът на Локо с важен призив към привържениците на всички отбори
След обрата от 2:0 до 2:5 Локо не загуби в 9-о поредно гостуване на Славия
Страхотно! Треньор от школата на Локомотив на стаж в Барселона
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: