ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Яка подкрепа за вицешампионите в последния им мач от отличния сезон
Автор: Стойчо Генов 21:48 / 26.05.2021Коментари (11)8458
©
Вицешампионът на България Локомотив Пловдив завърши с атрактивно равенство изключително успешния си сезон. В мач от последния кръг в плейофите от първата шестица черно-белите стигнаха до 3:3 срещу Арда. Пловдивчани бяха подкрепяни от доста сериозна и гласовита агитка на стадиона в Кърджали.

Спас Делев (4, 43) и Тонислав Йорданов 50) бяха точни за домакините, а младокът Александър Колев (17), Димитър Илиев (65) и Александър Иванов (89) се разписаха за "смърфовете".

Възпитаниците на треньора Александър Тунчев завършват на второ място с актив от 61 точки и за втори път в своята 95-годишна история (след сезон 1972/1973) заслужиха сребърните медали. Освен това Локомотив приключи сезона без загуба на своя стадион, а заедно с ЦСКА 1948 са единствените отбори без поражение в плейофите от първата шестица.

Арда откри резултата при първия си точен удар в 4-ата минута. След центриране от левия фланг топката бе изчистена, но отиде право в Спас Делев. Бившият футболист на Локо (Пд) отправи плътен удар по земя от границата на наказателното поле в долния десен ъгъл на вратаря Точов за 1:0.

В 17-ата минута обаче черно-белите възстановиха равенството. Това стана след центриране на Момчил Цветанов в пеналта, където младокът Александър Колев засече атрактивно с глава за 1:1. Това бе първи гол в елита за Колев, който и за първи път стартира като титуляр за Локомотив.

Две минути преди почивката домакините отново излязоха напред в резултата. Спас Делев получи топката пред пеналта, след което преодоля последователно трима футболисти в черно-бяло и от 8-9 метра простреля с десния крак вратаря Кристиан Томов за 2:1.

В 50-ата минута Арда вкара трети гол. Деян Лозев центрира от фланга и Тонислав Йорданов засече с глава в мрежата за 3:1.

Четвърт час по-късно Бирсент Карагарен проби отдясно и центрира към Димитър Илиев. Капитанът първо опита пас по земя към Георги Минчев, но топката рикошира в крак на защитник на Арда и се върна при Илиев. При втория си опит той я насочи в левия ъгър на вратаря за 3:2. Това бе гол №13 за Футболист №1 на България за 2019 и 2020 година през сезона, с което той подобри с едно попадение постижението си от миналия шампионат.

Минута преди края Момчил Цветанов центрира по земя в наказателното поле, където влезлият на смяна Александър Иванов засече с левия крак за окончателното 3:3. Това бе първи гол за сина на Гонзо в професионалния футбол.

Локо игра в състав:

Кристиан Томов, Давид Малембана, Лукас Масоеро, Конър Руан, Парвиз Умарбаев (55- Петър Витанов), Даниел Иванов (82- Александър Иванов), Александър Колев (67- Иван Арамазов), Момчил ЦветановБирсент Карагарен (82- Иван Михайлов), Димитър Илиев, Георги Минчев (67- Георги Мавродиев).

Още по темата: общо новини по темата: 873
31.05.2021
29.05.2021
28.05.2021
28.05.2021
28.05.2021
28.05.2021
предишна страница [ 1/146 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Истината е, че Локомотив спечели всичко възможно от 2004 г. насам – титла, сребро, бронз, Купа на България х 2, Супер Купа на България х 2. Благодарим ви, черно-бели герои! Никога няма да забравим този отбор, който остана в история през последните 2 години. Успех на напускащите, те се показаха като големи мъже <3
0
 
 
байонзи, жълта шматко кое боли повече, 6те бахура или Петата :)))
0
 
 
Велик клуб! Велика публика! Голям празник беше! Поредна купа, поредни отличия за Локомотив Пловдив! Следват още много добри новини!
0
 
 
Честито, заслужени аплодисменти, достоен завършек на първенството.. Догодина титла. Казах.
0
 
 
Благодарим ви, черно-бели момчета, за хубавите мигове и вълнуващите моменти през този сезон. Вие ни направихте щастливи, вземайки сребърните медали, въпреки неплатените заплати, въпреки, че през цялата година играхте само 13 футболисти и въпреки, че бюджетът на клуба беше меко казано посредствен. Нашето поколение черно-бели фенове сме галеници на Съдбата. Видяхме Шампионска титла, видяхме 2 Купи на България, 2 Супер купи на България, 3 пъти бронзови медалисти и сега Вицешампиони. Попътен вятър и успехи в Европейските турнири и "Винаги с вас"!
+3
 
 
Може само да се каже и са се наслаждаваш на играта -Локомотив Пловдив е най-големия клуб във България!!!
0
 
 
С достойнство завършихме с младите момчета. Догодина титла. Казах.
Здравейте! На 03,08,2019г. в темата ви "Ботев повеждаше два пъти срещу Етър, но не успя да стигне до победа", някакъв е влязъл в моя профил и е писал с моя ник baionzi. Дали може да го блокирате? Благодаря!
на 26.05.2021 г.
-4
 
 
ударихме на точен резултат . пара трябва . вторият гол на Спас делев си мина на парад в наказателното поле между 4 защитници , добре го гледаха
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Футболист на Локо за свой съотборник: Той е "перде", има много хъс и голов усет
Фенклубът на Локо с важен призив към привържениците на всички отбори
След обрата от 2:0 до 2:5 Локо не загуби в 9-о поредно гостуване на Славия
Страхотно! Треньор от школата на Локомотив на стаж в Барселона
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: