ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Акрапович: Исках почти всички играчи на ЦСКА в Локо
Автор: Стойчо Генов 15:49 / 14.12.2020Коментари (14)5781
© Plovdiv24.bg
Избягалият позорно от Локомотив Пловдив треньор Бруно Акрапович трупа все по-голямо самочувствие, след като спечели няколко мача с новия си отбор ЦСКА-София. Босненецът даде любопитно интервю за работата в предишните си отбори, какви играчи е искал в Локомотив, за това как работи с футболистите и как е спечелил срещу Рома.

"В нито един момент, откакто дойдох в ЦСКА, не съм бил неспокоен за бъдещето си в клуба. Когато реша нещо, правя го. И да сгреша - аз съм си виновен. Знаем как е във футбола - феновете се радват след победа и се сърдят след загуба, или лоша игра. Това е тяхно право. Това е спорт на емоции и адреналин. Аз искам моят отбор винаги да показва желание за игра", заяви Бруно Акрапович пред БНТ.

Ето какво още каза наставникът на ЦСКА-София:

Анализирах ЦСКА и преди. С бърза игра и малко докосвания, могат да се направят хубави неща. ЦСКА винаги е играл отворено, нападателно. Нещата могат да се получат на контраатака. Плюс пресата, която налагахме и в Локо Пловдив. Трябва да пресираме съперника високо. Във всеки отбор, в който съм бил като треньор, или съм спечелил нещо, или съм бил първи. Навсякъде имах добри и неочаквани резултати. Беше въпрос на време. Винаги съм вярвал в своите качества. Всичко, което направих - направих го сам. Никой не може да ми каже, че заслугата е на друг. Горд съм, имам си свой път.

Винаги съм искал почти всички играчи на ЦСКА в Локо. Аз виждах тяхното качество. Винаги е трудно да играеш срещу ЦСКА. Кой световен футболист бих взел в отбора, ако мога? Преди месеци бих казал Меси. Сега искам тук Златан Ибрахимович. Просто да се насладим на качествата му. И на тази възраст показва сериозност и професионализъм.

Да, имам италианско гражданство. Нищо не е случайно. Трябваше да дойда аз в ЦСКА, за да бием Рома. Не, шегувам се малко... Ако един треньор няма самочувствие, това се разбира веднага от играчите. И те го прихващат. Футболистите са мъдри и хитри. Знаят кой треньор има качества и с кого може да се майтапят. Но и с кого да работят сериозно.

Как се бие Рома, след като всички показатели в статистиката на мача са били в тяхна полза? Един треньор казваше така: "Седиш на бар с едно момиче. Говориш с нея два часа, черпиш я коктейли. След два часа идва друг и я води в стаята си". Първият е имал по-силна позиция, но друг я е спечелил. Това е футболът - има различни начини да стигнеш до победата. Рома нямаше 100% шансове за гол като нашите.

След победата големият ми син ми писа "Кой е Фонсека?". Той много се майтапи, има моя стил.

Трябва ЦСКА да стане отбор, който да плаши всеки съперник. Всеки да дава над 100%, за да спечели нещо срещу нас. Трябва противникът да се плаши да играе срещу нас. Лудогорец трябва да знае - ние сме тук и ще направим всичко възможно, за да ги свалим от горе по-надолу.

Как се мотивирам? Представям си пълен стадион, който пее и носи играчите на рамене. Това ми дава мотивация.

Искам да водя ЦСКА срещу Тотнъм. Пак да ги посрещна и този път да ги бия. Надявам се всички да са доволни от моята работа. Само Господ знае какво ще постигна тук. Искам, след години, когато се върна в ЦСКА, още да се говори с добро за мен.

Какво казах на футболистите в центъра на терена преди мача с Рома? Ето това: "ЦСКА, това са четири големи букви. Вие заслужавате да играете за този отбор. Искам да го покажете на терена. Хората да знаят, че играете със сърце и с желание.
Още по темата: общо новини по темата: 873
31.05.2021
29.05.2021
28.05.2021
28.05.2021
28.05.2021
28.05.2021
предишна страница [ 1/146 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Интереса,клати феса!Да сте си го задържали!
-1
 
 
Ако РОМА беше в състав който игра в неделя срещу БОЛОНЯ отбора на Бруно щеше да се бребере.в съблекалнята с 5-6 гола и тогава да видим какво щеше да говори големия треньор.
0
 
 
Бруно взе се нависоко и това ще ти изиграе лоша шега.
+1
 
 
Предател веднъж -предател завинаги .
0
 
 
Все пак си мисля, че всички локомотивци трябва да сме благодарни и да подхождаме с уважение към името Бруно Акрапович. Всички знаят защо.
0
 
 
Те от лудогорец ся като му хвърлят една пачка отгоре на цуцка и ще им забие пръста и на тях!
0
 
 
Добре бе Бруно, добър треньор си виждаш и с тези добри футболисти играта се получава и отбора им върви нагоре, за какво е нужно още изкуствени четки да им правиш, на Гришата ли се мазниш на феновете ли на кой ?
+1
 
 
Това "Избягалият позорно" малко се изтърка, да опитаме с "Донеслият 3 купи на Локомотив Пловдив за 14 месеца, треньор- Бруно Акрапович"
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Футболист на Локо за свой съотборник: Той е "перде", има много хъс и голов усет
Фенклубът на Локо с важен призив към привържениците на всички отбори
След обрата от 2:0 до 2:5 Локо не загуби в 9-о поредно гостуване на Славия
Страхотно! Треньор от школата на Локомотив на стаж в Барселона
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: