ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Беглецът: Какво по-хубаво от това да стана треньор на най-титулувания отбор в България за всички времена?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:25 / 26.12.2020Коментари (11)11680
©
Старши треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович даде ексклузивно интервю. Босненският специалист съобщи къде е посрещнал Коледа и къде ще бъде на Нова година. Бруно говори пред "Блиц" за ситуацията в "червените“, целите, които ще преследва, за предстоящата селекция и за отношенията си с халфа Юнус Санкаре.

- Г-н Акрапович, добър ден! Къде ви откриваме в момента и къде посрещнахте Коледа?

- Здравейте! Намирам се в Германия при сина ми. Посрещнахме Коледа. Бяхме се събрали в тесен семеен кръг. Тук мерките, свързани с пандемията заради коронавируса, са изключително строги. Почти никой няма да срещнеш по улиците. Хората са по домовете си, а след 21 часа даже е забранено да се излиза. Има настроение, щастливи сме, че сме заедно, но не е както предните години. Надявам се всичко това да отшуми и скоро отново всички по света да заживеем нормален живот. Но в момента няма как…

- А за Нова година къде ще бъдете?

- Прибирам се в България, защото имам работа, свързана с ЦСКА.

- Е, нали е празник?! Нова година.

- Така е, така е, но аз имам неизбежни задачи. Няма как да ги отложа. Да, вечерта на 31 декември срещу 1 януари ще се съберем, за да посрещнем новата 2021 година, но съвсем кратко и скромно. През останалото време – работа, работа и пак работа. Знаете, че няколко дни след това започваме зимна подготовка, която, дано всички момчета са здрави, трябва да изкараме повече от добре. Трябва да се подготвим на висота за пролетния дял на първенството.

- Много голям процент от феновете на ЦСКА ви вярват, че ще върнете славата на отбора. Какво ще им отговорите?

- Първо искам да им честитя Коледа и им пожелавам приятно посрещане на 2021 година. Нека Новата година им донесе много здраве и победи с любимия им отбор. Аз им обещавам, че ще направя всичко възможно, за да сбъдна мечтите им. Но не мога да гарантирам нищо на 100 процента. Просто това не е в стила ми. Знам, че привържениците на ЦСКА искат титли, купи, зажаднели са за тях. Аз и отборът също искаме и ще преследваме както първото място, така и Купата на България. 

- Изоставате обаче на 6 точки от Лудогорец?

- Да, изоставаме, но в ЦСКА никой не се предава!

- Каква е обстановката в отбора след края на есенния полусезон?

- Най-хубавото е, че завършихме годината с победа над Левски. Така че – настроение има. Но най-важното за мен е, че има ред и дисциплина. Аз държа доста на тези два компонента. 

- Като споменахте ред и дисциплина – какво става със сърдития Санкаре? Какви са отношенията ви?

- Санкаре е много добър футболист. Ето, ще ви кажа как разреших проблемите с него, ако изобщо може да се каже, че е имало някакви големи проблеми. Няма смисъл да му се карам, да не е малко дете. Просто двамата се разбрахме следното. Следващия път, когато го сменя от игра и той е недоволен, да напуска терена от другата страна на игрището. От отсрещния тъч или от една от двете врати. За да нямаме допир, за да не избухва (смее се).

- Наистина ли?

- Да.

- Феновете се интересуват дали ще има нови попълнения. Даже върви слух, че двама вече са подписали с ЦСКА?

- Не, не. Никой все още не е подписал. Няма такова нещо. Знаете ли, ако не вземем нови попълнения и запазим този състав, който имаме, аз пак ще съм доволен, защото в ЦСКА има много добри футболисти. Но наистина не е изключено да се подсилим на някои постове. Нека феновете имат търпение.

- Диниш Алмейда в ЦСКА?

- Вижте, съвсем сериозно ви казвам – Диниш е отличен футболист, но никой от ЦСКА не е влизал в контакт с него, за да го привлечем сега през зимата. Четох едно интервю на спортния директор на Локомотив (Пловдив) Георги Иванов пред вашата медия. Той каза, че Диниш има договор и струва пари. Окей, така е, но ние не сме търсили Алмейда, когото аз безкрайно уважавам. 

- А ако се стигне до продажбата на Али Соу и Валентин Антов…

- Ако се стигне, ще реагираме веднага. Бъдете сигурни в това. Но засега те са футболисти на ЦСКА.

- 8 е любимата ви цифра, а 8 е любимата цифра на Христо Стоичков...

- (Смее се). Да, да. Ето, това е знак на съдбата може би, че пристигнах в ЦСКА. Защото, като кажеш по света България и номер 8, всички възкликват: Христо Стоичков. С осми номер на гърба Ицо направи чудеса в ЦСКА, в Барса, в България и по света. Особено на световното първенство в Щатите. Аз се влюбих в осмицата, казвал съм го вече на вашата медия преди две години, заради датата 8.08.1988 година. Тогава, на този ден, за първи път заиграх в Германия. Осмицата ми носи късмет и е любимата ми цифра.

- Феновете на Локомотив (Пловдив) не останаха никак доволни от напускането ви, което беше наистина изненадващо и сензационно.

- Аз искам да им честитя и на тях Коледа и да им пожелая весело посрещане на Нова година. Разумните хора ще ме разберат. Постигнат достатъчно в Локомотив и беше време да се развивам. Какво по-хубаво за мен от това да стана треньор на най-титулувания отбор в България за всички времена?
Още по темата: общо новини по темата: 873
31.05.2021
29.05.2021
28.05.2021
28.05.2021
28.05.2021
28.05.2021
предишна страница [ 1/146 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Силните винаги сме великодушни. Благодарим ти Бруно за купите.
0
 
 
Най титулувания обор не е този. Този е Литекс Ловеч с червен екип. И ти си босненец ,но роден в Югославия ,а тя умря. Та ти отиде в умрял клуб ;) "възкръстнат" от един помак от Микре от отбора му от Ловеч.
+1
 
 
цееска си е цееска ...... при първа възможност всеки си бие камшика и бяга с 200 от циганите...
-2
 
 
Пак да повторим. Най-титалувания български клуб фалира преди няколко години.Ако не го знае Бруно да му припомня, както и на голяма част от феновете.Едва ли това ще стигне до Специалния, както и това да осъзнае по какъв чисто балкански начин тръгна от отбор който се раздаваше за емблемата и треньора
0
 
 
Брунети не си първия който си тръгва от даден отбор но начина по който го направи казва всичко за тебе като човек.И все пак ти благодарим.
-1
 
 
Пичове, не сте справедливи! Бруно е босненец, но живее в Германия. Направи силна кариера дотук и има основание да мечтае за по-високо ниво, като Бундеслигата например. В Тетово, в Локомотив му потръгна, сега му се е отворил шанс в ЦСКА, а всеки ден не е Велик ден. Не твърдя, че ако бях локомотивец и мен нямаше да ме е яд!
0
 
 
Бруно прав ти път но си тръгна като предател.След всичко хубаво с теб и Локо пд накрая едно сбогом .
-1
 
 
Весела Коледа Бруно! Бъди здрав и дано си направил правилния избор! Интересни ще са срещите с тирето ...
-1
 
 
Бруно майка ти Босненска Припок мръсен, долно изчадие дано само калъвки да имаш със свинефермата.
0
 
 
Бруно , Бруно...Още не си разбрал . Въпросът не е , че си тръгна . Въпросът е как го направи...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Футболист на Локо за свой съотборник: Той е "перде", има много хъс и голов усет
Фенклубът на Локо с важен призив към привържениците на всички отбори
След обрата от 2:0 до 2:5 Локо не загуби в 9-о поредно гостуване на Славия
Страхотно! Треньор от школата на Локомотив на стаж в Барселона
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: