ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Локо посегна към среброто след бой по ЦСКА-София, нужна е само още една победа
Автор: Стойчо Генов 21:52 / 15.05.2021Коментари (12)12761
Локомотив Пловдив изигра страхотен мач и направи решителна стъпка в борбата за сребърните медали в първенството, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Черно-белите победиха прекия си конкурент ЦСКА-София с 2:0 в дербито от 30-ия кръг на Първа лига, което се игра на стадиона в квартал "Лаута". Капитанът Димитър Илиев (76-дузпа, 85) бе точен за пловдивчани.

Така възпитаниците на треньора Александър Тунчев запазиха второто си място в класирането, но вече са с актив от 59 точки. Това означава, че в оставащите до края два мача срещу ЦСКА 1948 и Арда на черно-белите е необходима една единствена победа, за да спечелят сребърните медали.

Първият реален голов шанс в мача дойде в 11-ата минута и бе сътворен от локомотивци. Кристиан Илич изведе Георги Минчев зад "армейската" отбрана и последва диагонален шут с десния крак. Вратарят Димитър Евтимов обаче внимаваше и изби с една ръка в корнер.

Четвърт час по-късно Жорди Кайседо се озова на стрелкова позиция и стреля силно по диагонала, но покрай гредата в аут.

В началото на второто полувреме Кристиан Илич изведе Георги Минчев сам срещу вратаря на ЦСКА-София. Нападателят шутира покрай Евтимов, но твърде леко и топката бе изчистена от Кох метър пред голлинията.

Четвърт час преди края при едно центриране от корнер Бисмарк Чарлз хвана за врата и тушира Лукас Масоеро. ВАР реферите сигнализираха на главния съдия Георги Димитров и той лично погледна на запис ситуацията, след което отсъди дузпа. Тя бе хладнокръвно реализирана от капитана Димитър Илиев за 1:0.

Пет минути преди края Локомотив окончателно покоси съперника си с втори гол. Умарбаев центрира от фаул на далечна греда, където Гомис игра с глава. Топката стигна до Димитър Илиев и той засече с десния крак в мрежата за 2:0. Попадението също се разглеждаше от ВАР за евентуално нарушение в атака, но такова нямаше.

Локо игра в състав:

Илко Пиргов, Диниш Алмейда, Лукас Масоеро, Кристиан Гомис, Петър Витанов, Парвиз Умарбаев (87- Давид Малембана), Момчил Цветанов (90+3- Конър Руан), Бирсент Карагарен (84- Николай Николаев), Кристиан Илич (90+2- Габриел Иванов), Димитър Илиев (90+2- Георги Мавродиев), Георги Минчев.

Още по темата: общо новини по темата: 873
31.05.2021
29.05.2021
28.05.2021
28.05.2021
28.05.2021
28.05.2021
предишна страница [ 1/146 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Само Локо але с цялото си сърце аз обичам теееее
0
 
 
Браво машини,заслужаваме второто място!!!
0
 
 
Една крачка ни остана до среброто. Това е най силния Локомотив в близо 100 годишната история на клуба.
Сподели какво ново....
на 16.05.2021 г.
0
 
 
Сега Любо Пенев да пита Тунчев как го направихте 2-0.С ГОРИВО ХРАНА ЕКИПЕРООВКА С ИЛИ БЕЗ НАПРИЖЕНИЕ.
+1
 
 
Локомотив не просто би поредния си конкурент, не просто е втори, този отбор без заплати, без бюджет, без селекция с има няма 13 футболисти играе най-добрия футбол в България и продължава да мачка! Това е недостижимо и невиждано никъде, не само в България! Това е уникалното . Това е великото! Който и каквото да постигне занапред, никога не може да го постигне, както го направи фантастичният Локомотив Пловдив! Поклон пред Президента, треньорски целия отбор! Поклон машини!
+1
 
 
1 ампутиран от мозък жълтур предполагам слага минуси, този сезон не мисля че има с какво да ни критикувате, само Лудогорец е над нас и то не чак толкова убедително, другите сте куптор от имащи пари, но не и сърце паткани! Ай наздрави!
на 15.05.2021 г.
+1
 
 
Честита победа!Хъс,сърце,душа тези момчета са истински машини, благодарим!Няма такъв отбор като нашия с колектив и отборен дух.Само Локо и само напред и нагоре!
+1
 
 
Браво Локо! Заслужена победа, честито! Дето вика Митко Илиев, постигната с много характер. Аз бях се примирил, че мачът отива на нула на нула. Рано е обаче за празнуване. Трябва победа в оставащите два мача, с два равни второто място може да се загуби, а отборът го заслужава. ЦСКА според мен има много силен отбор, с много добри футболисти, което прави успеха още по-сладък!
0
 
 
Густо. Сега тия с фалшивото отборче има да реват един месец. Особено оня дебел коментатор по Дарик. Остава и Арда да ги бият. Браво Локо!
+1
 
 
Бий чорбата по главата, бий, бий, бий! Любо да духа супата
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Футболист на Локо за свой съотборник: Той е "перде", има много хъс и голов усет
Фенклубът на Локо с важен призив към привържениците на всички отбори
След обрата от 2:0 до 2:5 Локо не загуби в 9-о поредно гостуване на Славия
Страхотно! Треньор от школата на Локомотив на стаж в Барселона
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: