ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ето защо Бруно Акрапович успя в Локо
Автор: Стойчо Генов 12:03 / 06.08.2020Коментари (6)5909
© Plovdiv24.bg
Треньорът на Локомотив Пловдив Бруно Акрапович разказа интересни неща за триумфа след спечелената Суперкупа на България срещу Лудогорец, връзката между играч и наставник, отношенията му със собственика Христо Крушарски и други актуални теми.

"Още чувствам всичко, което се случи на мача. Опитвам се да анализирам добрите и лошите неща. В неделя имаме дерби. Няма време за празнуване. Чакат ни трудни дни", започна Акрапович в предаването "Домът на футбола" по Диема спорт.

"Наистина е трудно. Трябва да им да даваш време да празнуват, но в същото време има важни мачове, върху които трябва да се фокусират. Имам късмет да работя с уникални момчета с голям интелект", искрен е треньорът.

За очакванията при пристигнаето си в България

"На критиките не обръщах внимание. Не сме говорили за резултати със собственика при идването ми. Целта беше привличането на млади играчи. С много от тях направихме крачка напред. Никога не съм мислел да се отказвам. Винаги вярвах в себе си. Молех се на Господ да върне труда, който полагах и това вече се случва", продължи специалистът.

"Ако искаш да играеш 3-5-2 трябва да имаш поливалентни играчи. Защитниците трябва да са много интелигентни. Халфовете трябва да затварят пространства, а нападателите да са първи защитници. Да сме високо и да пресираме. При тази публика няма друг начин. Тя иска нападателен футобл. Имахме някои мачове, в които не играхме добре, но въпреки това ни аплодираха", призна босненецът.

Кое е най-важното между треньор и играч?

"За мен трябва да има доверие. Играчът да може да ти вярва. Трябва да имаш опит и знание. Да влезеш в една група и тя да ти вярва. Тиймбилдингът е много важен. Той носи 30% от точките. Във Вайбър имаме група, изпращам им снимка от преди мач и след мач как се радваме. Никой от противниците не лети. Всички имат по 2 ръце и 2 крака. Всички сме хора. Не може да позволяваш на никой да те бие лесно. Искам над всичко да покажем нашите качества. Да изглеждаме така както искам аз", разкри той.

Доверието между него и Христо Крушарски ли е най-важното?

"Точно така. Миналата година свърши договорът ми. Говорихме си и бяхме съгласни да продължа. Договорихме се за 1 година. Отидох да подпиша и в него пишеше 3 години. Подписах за 3 години. Той няма значение, защото е на хартия. Когато има съвестна работа може да подпишеш и за 10 години. Не ме страх за бъдещето. Ако има в бъдеще голяма оферта за мен, Крушарски няма да ми прави спънки. Виждам, че можем да напраивм още повече и това ме кара да си поставим още по-големи цели. Изобщо не мисля да ходя в друго първенство. Аз съм човек здраво стъпил на земята", каза спецът.

Оттук накъде за Локомотив?

"Твърдо оставаме на земята. Не искам да притеснявам момчетата, а да играем добър футбол. Ако играеш добър футбол, ще имаш и резултат. Не им е лесно в тези времена по време на коронавируса", допълва Бруно Акрапович.

За Георги Минчев и трансферите

"По принцип съм много доволен, но всеки сезон показва, че имаш нужда от повече играчи. Минчев работи много добре. Трябва му още време, за да свикне със стила на игра. Чакаме още двама играчи да ни дадат отговор. Гледах много футболисти. Говорих с много мениджъри. Нормално е момчетата да искат повече пари, но трябва да бъдат здраво стъпили на земята", твърд е Акрапович.

Как е селектирал всички футболисти в отбора?

"Важен е характерът. Дали може да направи тук нещо. Уговорката е да работи на 100%. Достатъчно е един лош характер да влезе в съблекалнята и ще побърка съблекалнята", завърши той.

Още по темата: общо новини по темата: 873
31.05.2021
29.05.2021
28.05.2021
28.05.2021
28.05.2021
28.05.2021
предишна страница [ 1/146 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
С Бруно само напред и нагоре. Да си жив и эдрав тренере и още много успехи с Локомотив.
0
 
 
ЕДНА СИЛНА ГОДИНА ИМАХТЕ НО НИКОГА НЯМА ДА ПРОМЕНИТЕ МАНТАЛИТЕТА СИ НА ГНУСНИ МАНГАЛИ - В Пловдив ИМА САМО ЕДИН ОТБОР - И ЦЯЛА България ЗНАЕ КОЙ Е ТОЙ МАНГАЛИ ЧЕРНИ ГНУСНИ
на 06.08.2020 г.
0
 
 
Чисто,просто и ясно!Благодарности, единственото ,което може да се добави и липсата на 1-2ма юноши наши момчета в първия отбор.
+1
 
 
Прекрасен Човек и треньор! Завинаги в славната история на Локомотив, за която славна история точно Бруно е един от главните виновници! Жалко, че един ден ще ни напусне по някаква причина!? Великан!
+1
 
 
Бруно ти вече си в историята на великия Локомотив,НЕ те пускаме да ходиш никъде,до пенсия на Лаута!
+2
 
 
Бруно ти вече влезе в историята на Локомотив и нашите сърца.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Футболист на Локо за свой съотборник: Той е "перде", има много хъс и голов усет
Фенклубът на Локо с важен призив към привържениците на всички отбори
След обрата от 2:0 до 2:5 Локо не загуби в 9-о поредно гостуване на Славия
Страхотно! Треньор от школата на Локомотив на стаж в Барселона
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: