ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Браво! Локо с първа победа като гост в Европа от 47 години насам
Автор: Стойчо Генов 22:53 / 27.08.2020Коментари (18)8539
© ПФК Локо Пд
Локомотив (Пловдив) се класира за втория квалификационен кръг на турнира Лига Европа. Това стана факт, след като черно-белите победиха черногорския Искра (Даниловград) с 1:0 като гости в мач, който се игра пред празните трибуни на стадион "Под Горицом“ в столицата Подгорица.

Капитанът Димитър Илиев (75-дузпа) бе точен за "смърфовете". Успехът е първи за Локо като гост в европейски клубен турнир от 47 години насам, когато пловдивчани побеждамват малтийския Слиема Уондърърс, показа справка на Plovdiv24.bg.

Така възпитаниците на Бруно Акрапович очакват следващия си съперник в надпреварата. Жребият за втория кръг ще е на 31 август, а мачовете ще се играят на 17 септември.

Пловдивчани създадоха първото си чисто голово положение в 34-ата минута, когато получиха право да изпълнят фаул близо до аутлинията. Парвиз Умарбаев центрира към малкия пеналт, където Диниш Алмейда се измъкна в чиста позиция и засече с глава, но заби топката в земята и тя излезе над напречната греда в аут.

В края на първото полувреме Йованович от домакините пробва силен шут по земя от 40 метра. Топката обаче рикошира в тялото на Масоеро и застрашително се насочи към долния десен ъгъл на Мартин Луков, но вратарят успя да избие в корнер.

Десет минути след почивката Момчил Цветанов проби по левия фланг и върна назад към Димитър Илиев. Капитанът отправи бомбен шут от границата на наказателното поле, но топката рикошира в тялото на противников футболист и излезе в корнер.

В 69-ата минута Локо извади голям късмет, тъй като черногорците по чудо не успяха да открият резултата. Вукович получи пас метър пред голлинията, но направи доста по-трудното и шутира високо над гредата.

Четвърт час преди края "смърфовете" откриха резултата. Кристиан Илич нахлу в пеналта, където бе спънат от Малашевич и унгарският рефер логично отсъди дузпа. Капитанът Димитър Илиев в познатия си хладнокръвен стил прати топката в долния десен ъгъл на вратаря за 0:1.

Локо игра в състав:

Мартин Луков, Милош Петрович, Лукас Масоеро, Диниш Алмейда, Петър Витанов, Парвиз Умарбаев, Бирсент Карагарен, Момчил Цветанов, Лукас Салинас (65- Кристиан Илич), Димитър Илиев, Анте Аралица (73- Георги Минчев).

Още по темата: общо новини по темата: 873
31.05.2021
29.05.2021
28.05.2021
28.05.2021
28.05.2021
28.05.2021
предишна страница [ 1/146 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Браво момчета, гордеем се с Вас ! Само Локооооо !
+1
 
 
Тези момчета и Бруно продължават да пишат история и да постигат престижни резултати. 3 купи за една година, 8 поредни мача в София без загуба от Левски, Цска и Славия, първа победа за Локомотив в Европа като гости от 47 години. Митко Илиев футболист на годината. Този отбор начело с Бруно вече може да го наречем най-успешният в историята на Локомотив Пловдив.
0
 
 
Пак със дузпа,а и дузпата не е реална, никаква дузпа нямаше.Това беше ,другия кръг ,чао манговци.
0
 
 
Много трудна победа, но заслужена! Само ЛОКО!
-2
 
 
Браво момчета,но пак треперихме,заради това дърво Аралица.10 грешни подавания първото полувреме,излезна от терена и веднага вкарахме.Как такива момчета стоят на пейката и Минчев да играе само 10 Мин.Не виждат ли Акрапович,Гонзо,Крушарски?2278
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Футболист на Локо за свой съотборник: Той е "перде", има много хъс и голов усет
Фенклубът на Локо с важен призив към привържениците на всички отбори
След обрата от 2:0 до 2:5 Локо не загуби в 9-о поредно гостуване на Славия
Страхотно! Треньор от школата на Локомотив на стаж в Барселона
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: