ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Страхотен Локомотив покоси хегемона Лудогорец след обрат на "Лаута"
Автор: Стойчо Генов 16:51 / 20.02.2021Коментари (20)16357
Страхотен Локомотив (Пловдив) покоси хегемона Лудогорец с 3:2 в голямото дерби от 18-ия кръг на Първа лига, което се игра на стадиона в квартал "Лаута", предаде репортер на Plovdiv24.bg. Момчил Цветанов (41), Димитър Илиев (43) и Лукас Салинас (76) се разписаха за домакините, а Абел Анисе (17) и Клаудиу Кешерю (53-дузпа) бяха точни за тима от Разград.

По този начин черно-белите вече са с актив от 37 точки и най-малко за два часа ще са на второ място във временното класиране.

Първото по-сериозно положение в дербито бе за Локомотив. В 14-ата минута катанът Димитър Илиев получи с гръб към вратата, обърна се, напредна и стреля по земя с левия крак, но встрани от гредата.

Само 3 минути по-късно Лудогорец откри резултата. Кирил Десподов получи на лявото крило, надбяга Гомис и подаде към непокрития Абел Анисе, който от близка дистанция засече за 0:1. Това бе първи гол във вратата на "смърфовете" след 453 минути игра.

В 23-ата минута Бирсент Карагарен центрира от дясно в наказателното поле, където Георги Минчев надскочи Са и засече с глава, но в аут.

В 41-ата минута Локо изравни резултата след чудесна атака. Бирсент К:арагарен напредна отдясно, след което подаде към Лукас Салинас. Бразилецът мигновено пусна извеждащ пас наляво към Момчил Цветанов, който с левия крак прати топката в мрежата за 1:1.

Само две минути по-късно черно-белите стигнаха до пълен обрат в резултата. Парвиз Умарбаев подхвана атака, след което подаде към своя капитан Димитър Илиев. Футболист №1 на България за последните две години напредна леко и от границата на наказателното поле копна топката по блестящ начин, прехвърляйки вратаря Ренан за 2:1.

В 53-ата минута Лудогорец се върна в мача с второ попадение. То бе от дузпа на Кешерю. Нарушението бе отсъдено, след като Кристиан Гомис препъна в наказателното поле Текпетей. Реферът Волен Чинков дори вдигна жълт картон на защитника на Локомотив.

Шест минути по-късно гостите извадиха руд късмет. След късо изпълнение на корнер Умарбаев центрира в пеналта, където Диниш Алмейда засече с глава, но топката рикошира в лявата греда зад вратаря Ренан.

Четвърт час преди края Локо направи шокиращ пропуск. Бирсент Карагарен бе изведен по дясното крило и отправи диагонален удар. Топката се насочи към далечна греда, където Диниш Алмейда от половин метър не успя да я засече в мрежата.

В 76-ата минута обаче черно-белите за втори път в дербито поведоха в резултата. Това стана след бомбен шут от близо 30 метра на Давид Малембана от фаул. Топката тупна коварно пред Ренан, който не успя да я улови, а притичалият Лукас Салинас направи успешна добавка с левия крак за 3:2.

Локо игра в състав:

Мартин Луков, Диниш Алмейда, Лукас Масоеро, Кристиан Гомис, Парвиз Умарбаев (63- Давид Малембана), Петър Витанов, Бирсент КарагаренМомчил Цветанов (63- Конър Руан), Лукас Салинас (90+2- Иван Арамазов), Димитър Илиев (87- Николай Николаев), Георги Минчев.

Още по темата: общо новини по темата: 873
31.05.2021
29.05.2021
28.05.2021
28.05.2021
28.05.2021
28.05.2021
предишна страница [ 1/146 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Сърцето на БГ футбола, тупти в Пловдив!Душата на БГ футбола, е в Пловдив!Домът на футбола, е стадион Пловдив!Христо Стоичков е от Пловдив,Стефка Костадинова е от Пловдив,Йордан Йовчев,Цвети Пиронкова,и още,и още.....Ей на 150 км на запад от Пловдив,това никога няма да могат да го преглътнат.Цял живот ще бъдат в сянката на вечния,неповторимия,истинския столичен град!!!
+2
 
 
Густо майна у Филибето! НАЗДРАВЕ И САМО ЛОКО!
+3
 
 
10 Малки негърчета, кой автор ги беше мъчил толкова?????
+6
 
 
Густо, майна! Престижна победа, даваща самочувствие и надежда за неща по-голямо. Само Локо!
0
 
 
Един нормален жълтур в темата....евала! Къде са другите ? ПОКЛОН ПРЕД ГОРДОСТТА НА Пловдив!
+6
 
 
Пичове след такъв мач думите са излишни, ами нека да уважим масичката на която ми се усмихва една пивка водчица.Наздраве машини.
на 20.02.2021 г.
+6
 
 
Браво машини! Радостта продължава, какъв мач само!
+6
 
 
Велико е да си фен на Локомотив Пловдив. Само Локо!
Здравейте! На 03,08,2019г. в темата ви "Ботев повеждаше два пъти срещу Етър, но не успя да стигне до победа", някакъв е влязъл в моя профил и е писал с моя ник baionzi. Дали може да го блокирате? Благодаря!
на 20.02.2021 г.
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (5)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Голова суша тормози любимеца от "Лаута" Ален Ожболт, тимът му не вкара в 6-и пореден мач
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Футболист на Локо за свой съотборник: Той е "перде", има много хъс и голов усет
Фенклубът на Локо с важен призив към привържениците на всички отбори
След обрата от 2:0 до 2:5 Локо не загуби в 9-о поредно гостуване на Славия
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: