ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Акрапович: Исках почти всички играчи на ЦСКА в Локо
Автор: Стойчо Генов 15:49 / 14.12.2020Коментари (14)5825
© Plovdiv24.bg
Избягалият позорно от Локомотив Пловдив треньор Бруно Акрапович трупа все по-голямо самочувствие, след като спечели няколко мача с новия си отбор ЦСКА-София. Босненецът даде любопитно интервю за работата в предишните си отбори, какви играчи е искал в Локомотив, за това как работи с футболистите и как е спечелил срещу Рома.

"В нито един момент, откакто дойдох в ЦСКА, не съм бил неспокоен за бъдещето си в клуба. Когато реша нещо, правя го. И да сгреша - аз съм си виновен. Знаем как е във футбола - феновете се радват след победа и се сърдят след загуба, или лоша игра. Това е тяхно право. Това е спорт на емоции и адреналин. Аз искам моят отбор винаги да показва желание за игра", заяви Бруно Акрапович пред БНТ.

Ето какво още каза наставникът на ЦСКА-София:

Анализирах ЦСКА и преди. С бърза игра и малко докосвания, могат да се направят хубави неща. ЦСКА винаги е играл отворено, нападателно. Нещата могат да се получат на контраатака. Плюс пресата, която налагахме и в Локо Пловдив. Трябва да пресираме съперника високо. Във всеки отбор, в който съм бил като треньор, или съм спечелил нещо, или съм бил първи. Навсякъде имах добри и неочаквани резултати. Беше въпрос на време. Винаги съм вярвал в своите качества. Всичко, което направих - направих го сам. Никой не може да ми каже, че заслугата е на друг. Горд съм, имам си свой път.

Винаги съм искал почти всички играчи на ЦСКА в Локо. Аз виждах тяхното качество. Винаги е трудно да играеш срещу ЦСКА. Кой световен футболист бих взел в отбора, ако мога? Преди месеци бих казал Меси. Сега искам тук Златан Ибрахимович. Просто да се насладим на качествата му. И на тази възраст показва сериозност и професионализъм.

Да, имам италианско гражданство. Нищо не е случайно. Трябваше да дойда аз в ЦСКА, за да бием Рома. Не, шегувам се малко... Ако един треньор няма самочувствие, това се разбира веднага от играчите. И те го прихващат. Футболистите са мъдри и хитри. Знаят кой треньор има качества и с кого може да се майтапят. Но и с кого да работят сериозно.

Как се бие Рома, след като всички показатели в статистиката на мача са били в тяхна полза? Един треньор казваше така: "Седиш на бар с едно момиче. Говориш с нея два часа, черпиш я коктейли. След два часа идва друг и я води в стаята си". Първият е имал по-силна позиция, но друг я е спечелил. Това е футболът - има различни начини да стигнеш до победата. Рома нямаше 100% шансове за гол като нашите.

След победата големият ми син ми писа "Кой е Фонсека?". Той много се майтапи, има моя стил.

Трябва ЦСКА да стане отбор, който да плаши всеки съперник. Всеки да дава над 100%, за да спечели нещо срещу нас. Трябва противникът да се плаши да играе срещу нас. Лудогорец трябва да знае - ние сме тук и ще направим всичко възможно, за да ги свалим от горе по-надолу.

Как се мотивирам? Представям си пълен стадион, който пее и носи играчите на рамене. Това ми дава мотивация.

Искам да водя ЦСКА срещу Тотнъм. Пак да ги посрещна и този път да ги бия. Надявам се всички да са доволни от моята работа. Само Господ знае какво ще постигна тук. Искам, след години, когато се върна в ЦСКА, още да се говори с добро за мен.

Какво казах на футболистите в центъра на терена преди мача с Рома? Ето това: "ЦСКА, това са четири големи букви. Вие заслужавате да играете за този отбор. Искам да го покажете на терена. Хората да знаят, че играете със сърце и с желание.
Още по темата: общо новини по темата: 873
31.05.2021
29.05.2021
28.05.2021
28.05.2021
28.05.2021
28.05.2021
предишна страница [ 1/146 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Erol Paris Paris
премахни филтъра

Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
17-годишен талант тренира с представителния отбор на Локомотив
Фенове на Локо организират благотворителен футболен турнир
Томаш с много важно изказване относно бъдещата селекция на Локо
Огромно признание в Китай за бивша звезда на Локо
Тежък удар за Локомотив Пловдив
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: