ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Стоименов: Ботев ме привлече, след като станах голмайстор с Марица (Белово) на турнир в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:11 / 03.05.2020Коментари (0)3941
© ПФК Ботев
Младият футболист на Ботев (Пд) Атанас Стоименов даде интересно интервю, в което разказа за себе си, откъде е тръгнал във футбола, как се е стигнало до трансфера му в Ботев, официалния дебют в професионалния футбол и целите, които иска да постигне с жълто-черните. Външният полузащитник е роден на 25.09.2002 година в Пазарджик и дебютира за мъжкия тим на Ботев при равенството срещу Арда (Кж).

В средата на януари Стоименов подписа 3-годишен професионален договор с Ботев (Пд).

Наско, здравей. Къде те намирам в момента и как поддържаш форма по време на този труден период за всички нас?

-Здравейте, в момента се намирам в родния си град Пазарджик. Тук изкарвам извънредното положение. Относно до това как тренирам, гледам да правя по две тренировки на ден, съчетани с издръжливост, фитнес и естествено техника.

Как се стигна до преминаването ти в школата на Ботев и кои са най-паметните ти мигове в Академията на "канарите"? Несъмнено с твоя набор постигнахте доста успехи.

- С първия ми отбор Марица (Белово) играхме турнир, който се провеждаше всяка година в града, казва се "Млади надежди", в който участваха отбори от града и околностите. След турнира имаше индивидуални награди, тогава взех тази за голмайстор на турнира. След като се минаха няколко дни разбрах, че ме е гледал скаут на Ботев, който ме хареса и ме покани на пробен период. Да, наистина с моя набор постигнахме много успехи през годините и доказахме, че сме най-добрият набор в тази възраст.

30 октомври, 2019 година предполагам е дата, която ще остане паметна за теб. Какво е чувството да дебютираш за любимия си отбор? Беше ли притеснен преди мача с Арда за първенство?

- Да, несъмнено тази дата ще остане в паметта ми завинаги. Чувството да дебютираш за Ботев е нещо специално и не може да бъде описано с думи. Тръпката е голяма. Да, бях леко притеснен, защото бях за първи път в групата, но като влезнах и вече нямах притеснение.

Ти си един от големите таланти на Ботев (Пд). Притесняват ли те сериозните очаквания към твоята особа?

- Ами да, имам леки притеснения относно очакванията към мен, но ще гледам да се представям на едно много високо ниво.

Доста от твоите връстници бързо биват обземани от т.нар "звездомания" как се предпазваш от този негативен за футболистите порок?

- Лично аз гледам да съм стъпил здраво на земята, а не да летя в облаците, защото според мен това доста пречи на футболистите, особено на младите играчи.

Ботев (Пд) винаги е било място, където се развиват младите футболни надежди. В момента сте събрани доста талантливи момчета в първия тим. Готови ли сте за все по-сериозна роля в състава на Ферарио Спасов?

- Да, несъмнено в Ботев (Пд) има много млади и доста добри футболисти, както в школата така и в първия тим. Аз мисля, че вече сме готови за по-сериозна роля в състава на Ферарио Спасов, макар и да има какво още да учим.

Кои са твоите "учители", когато имаш досег с мъжкия тим? Има ли някой, който да ти дава съвети, или да се опитваш да копираш?

- Като цяло всички играчи от мъжкия отбор дават съвети, кое е правилно и как трябва да се играе, за да се успява във всеки един мач. Аз лично гледам как играят лидерите на клуба, а това са Тодор Неделев, Лъчезар Балтанов, Александър Тонев и Димитър Пиргов, но най-внимателно наблюдавам Александър Тонев защото играе на тази позиция на която и аз.

Номинално си външен полузащитник. Там ли се чувстваш най-пълноценен за тима? Според теб, кои са твоите силни страни и тези, върху които трябва да поработиш?

- Да, там се чувствам най-пълноценен и полезен. Моите силни страни са дрибълът с топка, спринтовете, удар и играта един срещу един, а нещата върху които трябва да работя са единоборства, играта с глава и играта в защита.

Ботев (Пд) е на полуфинал за Купата на България. Ако няма някакви промени по програмата, ще имате тежки битки с ЦСКА. Има ли сили вашият клуб да триумфира с националното отличие?

- Да, Ботев е на полуфинала за Купата, за което съм много щастлив и радостен. Силно се надявам да няма промени по програмата и всички мачове да бъдат доиграни. Аз вярвам, че имаме силите да победим ЦСКА и да стигнем до финал, и накрая да триумфираме с Купата.

И за финал, какво значи Ботев (Пд) за теб и какво би искал да кажеш на вашите верни фенове?

- Ботев (Пд) е много специално място за мен. Там започнах да се изграждам като футболист и най-важното като човек. На всички "жълто-черни" фенове пожелавам да бъдат живи и здрави и да продължават да подкрепят любимия си отбор така, както са го правили през години.

Интервюто е на Ивайло Димитров, topsport.bg
Още по темата: общо новини по темата: 745
21.07.2020
21.07.2020
20.07.2020
20.07.2020
19.07.2020
19.07.2020
предишна страница [ 1/125 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
"Канарчетата" се похвалиха с повиквателни за националните отбори за девойки
Черно море загрява за Ботев с отбор от Втора лига
ПФК Ботев с остра позиция: Безобразно и тенденциозно съдийство!
Ботев отвори една трибуна за контролата с Марица
Ботев го иска, ЦСКА-София го включи в трансферния списък! Кой ще спечели?
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: