ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Атанас Ташолов: Имам голям късмет, че съм юноша на Ботев (Пд)
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:54 / 05.11.2019Коментари (0)3126
©
Атанас Ташолов е един от младите играчи в тима на Нефтохимик, подсилил селекцията след влизането на отбора във Втора лига. Защитникът е роден на 09.09.1998 г., в Пловдив и е юноша на Ботев /Пловдив/, където минава през всички възрастови формации и подписва първи професионален договор. Защитавал е цветовете на Марица /ПД/ и Несебър. Младокът даде пространно интервю за клубния сайт на "шейховете".

Ботев /Пловдив/ е отборът, в който израстваш. Какво ти даде този отбор?

Точно така, в Ботев израснах като спортист. Той ми даде твърде много. Преминах през всички детско-юношески формации и всеки един от треньорите ми е сформирал уменията и навиците, които имам. Имам голям късмет, че съм юноша на Ботев /Пловдив/. Според мен това е една от най-силните школи в България.

През 2017 г., когато си едва на 18 години, подписваш и първия си професионален договор с Ботев. Как се случи и труден ли беше за теб преходът към мъжкия футбол?

Да, на 18 започнах да тренирам с мъжкия отбор и играех последната си година като юноша, в Елитната група. Преди края на сезона разбрах, че ще подпиша професионален договор и това беше много щастлив момент за мен. Преходът не беше толко труден, защото тренирах постоянно с мъжете, а също така те много ми помагаха да се развивам и да вървя нагоре.

Какви са кариерните ти амбиции? Как се виждаш след 5 години?

Първо искам да съм жив и здрав и да нямам контузии. Амбициите ми са стъпка по стъпка да се развивам и да достигна високо ниво във футбола. Бих се радвал да съм тук, но отборът да е в елита на българския футбол, където му е мястото, да играе срещу най-добрите и да преследва челните места.

Бил си част от юношеския Национален отбор. Кой е най-запомнящият се за теб момент с трикольорите?

Един от най - запомнящите моменти с екипа на Националния отбор е един турнир в Москва. На него участвахме осем отбора, от които нашият игра финал, но загуби от Унгария, с 2-1. Но все пак взехме сребърните медали, което това остана много скъп спомен за мен с екипа на трикольорите.

Лесно ли взе решението да дойдеш в Нефтохимик?

Да. Спортният директор Недялко Москов ми се обади и ми сподели целите и амбициите на отбора. Приех с удоволствие и не съжалявам, че облякох зелено-черния екип. Работил съм с господин Москов и преди и знам, че нивото на работа при него е високо.

Познаваше ли някои от момчетата преди да дойдеш?

Честно казано не познавах много момчета от отбора когато дойдох. Познавах само Николай Костов и Боримир Карамфилов, с които съм играл преди.

Харесва ли ти Бургас? Какво обичаш да правиш в свободното си време?

Бургас е един от най - хубавите морски градове. През свободното ми време обичам с приятели от отбора да се разхождам и да ходим на кино.

Какъв е коментарът ти за последния мач, срещу Лудогорец 2? Защо не успяхте да стигнете до гол, въпреки игровото предимство, особено през първата част?

Хубав мач се получи с втория отбор на Лудогорец, но съжаляваме, че не взехме максимума от него. Не успяхме да реализираме гол, липсваше ни завършващият удар в мача, особено през първото полувреме. Тогава изтървахме и не малко чисти положения пред вратата на Лудогорец.

Вчера започна подготовката за следващия мач, в който Нефтохимик гостува на Ботев (Гълъбово). Какви са очакванията ти?

Във всеки мач се опитваме да дадем максимума от себе си. Ботев /Гълъбово/ показват добри игри като домакини. Очакванията ми са да отидем и да победим, да пренесем силните игри и победи като домакини вече и на чужд терен като гости.

Как приемаш новината, че Нефтохимик се връща да домакинства в Бургас?

Това една прекрасна новина. Очакваме всички с нетърпение да заиграем на Efbet Арена Бургас, където се надявам да ни очаква нашата публика и да ни подкрепя във всеки мач от тук нататък.
Още по темата: общо новини по темата: 745
21.07.2020
21.07.2020
20.07.2020
20.07.2020
19.07.2020
19.07.2020
предишна страница [ 1/125 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Ботев следи млад нападател от Хърватия
Артур Платек: Аз доведох Попов и Конте, целта е да сме шампиони
Ботев търси успех срещу Славия с мисъл за реванша срещу ЦСКА-София
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: