ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Самуилов: Загубеният финал все още е болна тема за мен! Днес поставих важно условие!
Автор: Стойчо Генов 18:35 / 01.10.2019Коментари (15)11899
© Plovdiv24.bg
Собственикът на ПФК Ботев Пловдив Георги Самуилов използва официалния сайт на клуба, за да направи важно изявление след днешната си среща в Коматево с оперативното ръководство на клуба.

Plovdiv24.bg публикува текста без редакторска намеса:

Уважаеми ботевисти,

Искам да споделя разочарованието си с всички привърженици, милеещи за любимия ни Ботев Пловдив, както и да им благодаря за подкрепата, която оказват, независимо от слабата игра на представителния мъжки отбор.

Когато поех контрола над Ботев Пловдив, атмосферата в клуба беше, меко казано, отровна. Първостепенната ми задача бе това да се промени. Подадох ръка, проведох редица разговори с треньорския щаб и ръководството на клуба, назначих спортен директор и консултант, осигурих финансово спокойствие на футболисти, треньори и служители чрез своевременно заплащане на възнаграждения и бонуси. Направихме, по всеобщо мнение, една от най-добрите зимни подготовки за последните 5 години.

След класиране във финалната шестица последва спад в представянето на отбора, завършил с изгубения финал за купата – все още болна за мен тема.

В търсенето на позитивна промяна последва смяна на тогавашния треньорски екип. През лятната пауза се разделихме с някои играчи, привлякохме нови, преподписахме с най-изявените ни футболисти, увеличихме възнагражденията им, за да ги мотивираме допълнително и отхвърлихме сериозни оферти за продажбата им. Това беше направено с единствената цел да запазим ядрото и боеспособността на отбора. Назначихме нов треньор с отлична визитка, прилагащ, по мнение на специалисти и футболисти, модерни тренировъчни методи.  Атмосферата в отбора се разведри, но резултати липсват …

Съвсем скоро рестартирахме и строителството на стадион "Христо Ботев“.

Чух безброй упреци по мой адрес. От всяка тема, свързана с отбора, се раждат непрестанни интриги и инсинуации, които вредят на имиджа на клуба. Сега се искат оставки – на треньорски щаб, на директори, на мен…

Направих си труда да погледна безпристрастно чисто спортните резултати, опирайки се на сухата статистика. Ето какво сочи тя за изминалата до момента 2019 година:

При предходния спортно-технически щаб от 16 шампионатни мача отборът е постигнал 3 победи и е вкарал 13 гола.

С настоящия спортно-технически щаб от 11 шампионатни мача отборът е постигнал 2 победи и е вкарал 9 гола.

Аз считам, че не само ръководители и треньори носят отговорност за тези резултати. Считам, че джентълменски изпълнявам поетите към футболистите от представителния мъжки отбор ангажименти, но не срещам подобно отношение от тяхна страна.

Днес, в присъствието на трима от членовете на Съвета на директорите, проведох среща със спортно-техническото ръководство на клуба, пред което изразих недоволството си от незадоволителното представяне на отбора, след което изслушах подробния анализ за неговото представяне. Поставих условие за задължителна промяна в игровия облик на отбора в краткосрочен и средносрочен план, изготвяне на план за интегриране на млади играчи от школата в представителния мъжки отбор и поех ангажимент да се срещна лично с футболистите.

Своевременно ще Ви информирам за мерките, които ще предприема.

С уважение, Георги Самуилов
Още по темата: общо новини по темата: 745
21.07.2020
21.07.2020
20.07.2020
20.07.2020
19.07.2020
19.07.2020
предишна страница [ 1/125 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Лекаря на отбор не е получавал заплати месеци,футболистите получават ли???
Накъдето и да отива тълпата – бягайте в обратната посока. Тя винаги греши.
на 01.10.2019 г.
+1
 
 
Ако Самуилов поставя равенство м/у сегашните загуби (с по-добър треньор от Киров, според Зафета и Еролинчета) и тези от края на миналият сезон (когато играхме в 6-цата с почти същият състав) то излиза, че разликата идва точно от разни Зафета и Еролинчовци. Следва, че зафета и еролинчовчета трябва да се изритат със силни шутове от Ботев Пловдив.
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 01.10.2019 г.
+1
 
 
На мен това ми хареса: за интегриране на млади играчи от школата в представителния мъжки отбор и поех ангажимент да се срещна лично с футболистите. ..... Циганчета, това не е тема за Локуту. Марш от тук!
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 01.10.2019 г.
+2
 
 
Какво друго да направи към днешна дата човека? Минаха 2,5 месеца от началото на шампионата - остават още 2,5 месеца. Не е време за драстични промени, защото пак ще има обещания от новите, ще искат време, а време няма. Явно ще се ползва зимния и летен трансферен прозорец за нови футболисти, както и евентуално треньор и спортен директор. Вярвам, че финансово е обезпечил нещата в клуба, което значи че футбалерите трябва да се стегнат и да дават максимума от себе си. Годината я пишем бегала - но има и такива неща във футбола. Очаквах дори междинен вариант - Феро. Притесненията ми са повече за стадиона..
+4
 
 
Струвами се че господинът Самуилов крои шапка на феновете. В един момент ще хвърли кърпата "обиден" , така ще спести пари.
-1
 
 
Тоя ще ви затрие.Време е за детектора.
+1
 
 
ТОЗИ ИЗМЕКЯР ЩЕ ВИ РАЗОРИ!!!ГОНЕТЕ ГО ДОКАТО Е ВРЕМЕ!!!БЪЛГАРСКОТО ПЪРВЕНСТВО НИКОГА НЯМА ДА Е ИНТЕРЕСНО БЕЗ СИЛНИ ДВАТА СОФИЙСКИ И ПЛОВДИВСКИ ГРАНДА!!!УСПЕХ ВИ ПОЖЕЛАВАМ!!
-1
 
 
С тебиье смие Самуил Ага, стадиони, купи, титли, 20К на всеки мач, най-големите смье бе. Само по някой лев и на нас фенувити да даваш и малко кебапчета и нямаш ядове 100 години ще сме с теб.
-1
 
 
Сомалийската мъстия, дето злословеше с/у най-добрия ви тренер, къде си е свряла анемичното тяло !?! Никва я няма !?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Митко Тонев сложи екипа на националния отбор
Извънредно: Илиян Филипов с категорична позиция! Отказа се от управлението на Ботев!
ПФК Ботев: Никога няма да забравим един от тенорите под рамките на "жълто-черната" врата!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: