ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев продължава без победа през 2020 г. след обрат срещу Лудогорец, реферите също помогнаха
Автор: Стойчо Генов 20:39 / 14.06.2020Коментари (3)4850
© Антон Узунов
Ботев (Пловдив) допусна нелеп обрат от 1:0 до 1:2 срещу Лудогорец в мач от 26-ия кръг на Първа лига, който се игра на стадиона в Разград. Антонио Вутов (45+2) бе точен за гостите, а Вандерсон (58) и Жоржиньо (90) се разписаха за разградчани.

По този начин жълто-черните продължиха негативната си серия без победа през календарната 2020 година. Възпитаниците на Ферарио Спасов завършват редовния сезон на 9-о място с актив от 30 точки и ще продължат участието си в група "Б" на втората осмица заедно с отборите на Арда (31 точки), Ботев Враца (22) и Дунав Русе (19).

В 20-ата минута Антонио Вутов си изпроси жълт картон, след като при едно високо центриране вкара топката с ръка в мрежата. Това бе негов 5-и картон и затова нападателят ще пропусне следващия мач, но пък няма да бъде застрашен в реванша срещу ЦСКА-София за Купата.

При ответната атака съдията Волен Чинков отсъди дузпа за Лудогорец, след като Работов изчисти с шпагат топката от краката на Чибота. След протестите на "канарите" реферът се консултира с помощника си и правилно отмени наказателния удар.

В 28-ата минута Тодор Неделев изведе Антонио Вутов сам срещу вратаря. Нападателят го прехвърли и отново прати топката в мрежата, но този път страничният съдия вдигна засада.

В добавеното време на първата част Ботев откри резултата. Александър Тонев пусна къс пас към Лъчезар Балтанов на десния фланг и той мигновено центрира по земя в пеналта. Там Антонио Вутов бе оставен свободен от двама бранители на Лудогорец и засече с левия крак в мрежата на Владо Стоянов за 0:1.

В 58-ата минута съдийската бригада удари здраво рамо на домакините, при което се стигна до изравнителното попадение в мача. Сисиньо получи пас по дясното крило, като в момента на подаването бе в явна засада, но нямаше кой да я отсъди. Последва центриране в малкия пеналт, където Вандерсон засече с глава в мрежата за 1:1.

В 64-ата минута Светослав Дяков беше задържан с ръка от Бурбано при едно разбъркване в наказателното поле, но съдията Волен Чинков не посмя да отсъди дузпа. Натискът на Лудогорец стана още по-силен и на два пъти гредите помогнаха на Ботев след удари на Каули и Кешеру.

Така се стигна до 90-ата минута, когато Лудогорец стигна до пълен обрат. Каули проби по лявото крило, нахлу в пеналта и центрира на далечна греда, където Жоржиньо почти от голлинията засече с глава в мрежата - 2:1.

Ботев игра в състав:

Янко Георгиев, Костадин Ничев, Иван Бандаловски, Станислав Работов, Лазар Марин, Радослав Терзиев, Лъчезар Балтанов, Фабио Бурбано (64- Станислав Шопов), Александър Тонев, Тодор Неделев (77- Димитър Тонев), Антонио Вутов (88- Бисер Бонев).

Още по темата: общо новини по темата: 745
21.07.2020
21.07.2020
20.07.2020
20.07.2020
19.07.2020
19.07.2020
предишна страница [ 1/125 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев го иска, ЦСКА-София го включи в трансферния списък! Кой ще спечели?
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Митко Тонев сложи екипа на националния отбор
Извънредно: Илиян Филипов с категорична позиция! Отказа се от управлението на Ботев!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: