ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спорно съдийство, шокиращи пропуски и "дежурна" загуба за Ботев срещу Левски
Автор: Стойчо Генов 20:34 / 29.07.2019Коментари (19)14747
Ботев Пловдив загуби от Левски с 1:3 в мач от 3-ия кръг на Първа лига, който се игра на стадион "Георги Аспарухов" в София. Еберт Кардосо (45) бе точен за жълто-черните, а Давиде Мариани (10, 51) и Иван Горанов (80) вкараха за домакините.

По този начин "канарите" останаха с актив от 4 точки, който ги остави на 6-о място във временното класиране. Освен това пловдивчани не успяха да прекъснат черната серия от 22 години без победа над сините в столицата, като за този период имат само една единствена спечелена точка.

Двубоят започна с минута мълчание в памет на легендарния бивш наставник на Левски Васил Методиев-Шпайдела, който почина на 84-годишна възраст.

Веднага след началния сигнал Ботев стигна до ситуация, в която трябваше да получи дузпа. След корнер Мартин Райнов задържа за фланелката Кристиан Димитров, но реферът Никола Попов не се престраши да посочи бялата точка.

Левски откри резултата в 10-ата минута с красив гол на Давиде Мариани. Швейцарецът получи топката отдясно на наказателното поле и шутира. Топката рикошира в крака на капитана Лъчезар Балтанов и се заби неспасяемо под сглобката на Георги Аргилашки за 1:0.

Две минути по-късно Тодор Неделев изведе Тейлон зад защитата на Левски, но бразилецът шутира нескопосано над вратата в аут.

В 33-ата минута Тейлон сътвори нов шокиращ пропуск. Еберт Кардосо проби отляво и центрира към малкия пеналт. Тейлон бе оставен абсолютно сам на метър пред опразнената врата, но не не успя да засече топката.

Така се стигна до последната минута на първата част, когато Ботев се върна в мача с изравнително попадение. Еберт Кардосо получи топката от сънародника си Тейлон и с плътен удар от границата на наказателното поле я прати покрай плонжа на вратаря Миятович за 1:1.

В 51-ата минута съдията Никола Попов направи поредното спорно отсъждане, което промени фатално ситуацията за "канарите". Реферът свири фаул пред наказателното поле в ситуация, в която Филип Филипов отне топката от Паулиньо. Зад топката застана Давиде Мариани, който шутира над стената и насочи кълбото неспасяема в горния десен ъгъл на вратата на Георги Аргилашки за 2:1.

В 67-ата минута гостите сътвориха поредния пропуск в мача. Антонио Вутов изведе по блестящ начин Марко Перван сам срещу противниковия вратар, но ударът му мина на сантиметра от гредата.

Малко след това Станислав Костов удари греда за Левски.

В 80-ата минута бившият футболист на Локо (Пд) Иван Горанов реши окончателно изхода от мача с нов гол за Левски. Левият бек направи двойно подаване със Станислав Костов, изскочи на стрелкова позиция и простреля Георги Аргилашки за 3:1.

Ботев игра в състав:

Георги АргилашкиФилип ФилиповКристиан ДимитровДимитър Пиргов, Еберт Кардосо, Филип ван Арнем, Лъчезар Балтанов (60- Марко Перван), Кристиан Добрев (72- Станислав Шопов), Александър Тонев (57- Антонио Вутов), Тодор Неделев, Тейлон.

Още по темата: общо новини по темата: 745
21.07.2020
21.07.2020
20.07.2020
20.07.2020
19.07.2020
19.07.2020
предишна страница [ 1/125 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 30.07.2019 г.
+1
 
 
Лъчо, какво става с "Медалите в края на сезона"? Кажи какво става с теб, от както се ожени - един мач не си изиграл като хората. Абе млад си още, въздух нямаш, пасовете слаби, губиш се по терена - капитан си бе, маму стара. Я се стягайте.
+1
 
 
Съдията повлия на резултата. Нямаше фал и вторият гол, в началото на второто полувреме оказа и психологическо въздействие, вдъхнови единия отбор, при това и футболисти и публика и обратно, обезкуражи другия. Не можем да отречем обаче, че противникът игра по-силно от нас. Пропуските през първото полувреме на Тейлон, както и срещу Дунав, говорят за класата на футболиста, на този етап. Коментарът по-долу за формата на Александър Тонев е основателен. Друг въпрос е, че очакванията към евентуалният му заместник, Карачанаков или Станишлав Шопов, са завишени, според мен. Така че съставът не беше сбъркан, а беше оптимален, заедно с Перван и Вутов като резерви. Просто това ни е потенциалът, това е максимумът. Най-големият ни проблем обаче не са крилата и нападателя, а мощта на отбора в средата. Губим там битката, особено през второто полувреме. Така беше и в Кърджали. Неделев, Балтанов, холандеца са добри, но средната линия на двата противника беше още по-добра. Относнсо 22-те поредни години без победа на Герена: ние през тези години не сме имали силен отбор, който да е в състояние да надиграе Левски, а и който и да е топ отбор. За да се получи това, трябва всичките 11 + 3 футболисти да направят много силен мач и да имаме ден, както казва треньорът. За съжаление, второто условие е необходимо, но не и достатъчно, а за първото досега не сме имали такъв състав. Това важи и за отбора при Мъри Стоилов, в различни периоди ни куцаха различни постове и той беше отстранен още преди отборът да бъде изграден. Все пак в един мач имахме предимство, когато имаше недомлъвки за оказан натиск над... Цветан Василев. Загубихме мисля с 2:1 или на нула, Божинката вкара гол. Лоша дума за Белия не съм казал. Но да трпъгнем да го реабилитираме, като плюем настоящия и да се разделим на партии по пристрастия към двамата треньори ще е възможно най-глупавото нещо. Ние само ще спечелим, ако задържат Желко по-дълго. Дано собственикът ни да е на ниво, да построи стадиона и да устоява на натиска на феновете. Ясно е, че отборът ни няма класа за постигане на високи резултати, докато има такива очаквания, което е повод за недоволство. Евала на Крушарски! Човекът се прави на луд, за да устои на феновете. Колко време продължи натискът върху него. Постоянно коментиращите тук локомотивци наричаха треньора физкултурник. Но всяко усилие се отблагодарява и сега и треньор и собственик берат плодовете. Същото важи и за нас. Ако нашият собственик вложи подобни усилия, и той ще бере плодове!
на 30.07.2019 г.
-5
 
 
саде ботив.нащи маникени па ли цял мач са разхождали фланелките. Пак с малку сме са отървали. Вторуту Левскито изпуснаа 5-6 бахура, а ний немаме удар към вратата. Абе от как се махна белия сме пълна скръб. Готвачите останаха, а изгония хубавия тренер.саде ботив саде бат Ачуу.юрууууш канариееее
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 30.07.2019 г.
+3
 
 
Боко, на тоя Попов дадохте ли телефон - да ти се обажда, ако него го притискат? Май, не сте! На срещата - нали си обещахте да няма такива работи или си мислите, че някой ви вярва. Желко още търси състава - не става веднага.. Има момчета които не дават на макс, други толкова си могат. Не на шега - Кардосо да бъде пробван за крило, зад него напр.Марин. Време е Лъчо и Тошко да бъдат продадени - вижда се как рутината работи против тях. Епизодични изблици на това което могат, а от тях се очаква винаги и най-много. Няма незаменими.. Тейлон сигурно ще го чакаме 1 година да се приспособи, като другите предишни бразилци, но никак не е сигурно. Тонев и Карачанака - няма да надскочат това, което показаха до сега - солови играчи, не се връзват с нашата схема. На Фил трябва да се забрани да центрира - от 5 такива 4 са нула. Язък му за бягането. Но, явно тая година така ще я караме - каквото стане, важно е СТАДИОНА да стане!
+4
 
 
Стана хубав мач.За съжаление съдията направи реверанс към "Левски".Мартин Райнов след двете нарушения срещу К.Димитров трябваше да бъде изгонен.И при двете нарушения трябваше да свири дузпа за "Ботев"Жалко,че и канарчетата направиха непростими пропуски,а и Т.Неделев не беше на ниво в тази среща.
+6
 
 
Игнорирам дежурните мангали, които дрискат неуморно в темите на Ботев! Абсолютно равностоен мач, решен категорично от съдията! Същият този, който след мач Левски - Ботев бе наказан за несъществуваща дузпа в полза на Левски! Сега същият изрод не дава две кристални дузпи за Ботев, деже и водещите на Диема се чудеха какво да мрънкат, а фала от кайто падна втория гол за Левски е направо скандален! Аз се чудя, имаме ли директори? Още при назначаването на този съдия трябваше да се вдигне шум за да може този изрод да бъде възпрян! Сега след като се видя истината за неговото назначаване, пак ли ще мълчим?! Има ли директори в Ботев?!!!
Сподели какво ново....
на 29.07.2019 г.
-5
 
 
Добро сте играли друже Желко , але сте немели шансу !
Сподели какво ново....
на 29.07.2019 г.
-5
 
 
Закривай жълтата кочина !
0
 
 
Айде един път играйте мъжки бре, до кога с това навежда е?!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ПФК Ботев с остра позиция: Безобразно и тенденциозно съдийство!
Ботев отвори една трибуна за контролата с Марица
Ботев го иска, ЦСКА-София го включи в трансферния списък! Кой ще спечели?
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: