ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Официално: Петрович пое Ботев, избра си помощници
Автор: Стойчо Генов 12:14 / 09.06.2019Коментари (7)14821
©
Черногорецът Желко Петрович е новият старши треньор на Ботев Пловдив. Клубът се договори с 53-годишния специалист, който ще води отбора през новия сезон. Петрович поема представителния отбор на "жълто-черните", след като през изминалия сезон е работил в холандския Утрехт като асистент на Дик Адвокат.

В екипа на новия наставник на Ботев влизат Жарко Лучич (помощник треньор), Тодор Георгиев (кондиционен треньор) и Михаил Ролев (треньор на вратарите).

Желко Петрович ще бъде представен официално в сряда преди заминаването на отбора за лагера във Велинград, като часът на пресконференцията ще бъде обявен допълнително.

Новият наставник на Ботев притежава богат опит във футбола. Като състезател играе за отборите на Севиля, ПСВ Айндховен, Динамо Загреб, както и за националния тим на бивша Югославия.

В треньорската си кариера е бил старши треньор на Боависта (Португалия), Валвийк (Холандия), Урава (Япония), Ал Шааб (ОАЕ) и Адо Ден Хааг (Холандия). Петрович е дългогодишен асистент на Дик Адвокат, с когото освен в Утрехт работи още в Съндърланд и националния отбор на Сърбия. Визитката на новия треньор на Ботев включва още работа като помощник треньор на Руд Гулит във Фейенорд, Мартин Йол в Хамбургер, Аврам Грант в Уест Хям и Гус Хидинг в Анжи Махачкала.
Още по темата: общо новини по темата: 745
21.07.2020
21.07.2020
20.07.2020
20.07.2020
19.07.2020
19.07.2020
предишна страница [ 1/125 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Успех на Желко Петрович!Само Ботев Пловдив!
+3
 
 
Да пожелаем на добър път на новия ни тренер! Браво на ръководството, че е успяло да се договори с треньор с такава впечатляваща визитка. За някои от нашите коментатори, ако въобще са наши: не Желко Петрович е анонимник, а по-скоро ние сме анонимен отбор, ако го сравним с отборите, които е ръководил той. Вижте къде е Ботев в световните класации и къде са всички отбори, в които тренерът ни е играл или ги е ръководил, било като помощник треньор, било като главен селекционер. Да благодарим на Белия, изкарахме един добър период с него! Да припомня, че той беше временно назначение, но както често се случва, временните решения се оказват по-постоянни от тези, които ги смятаме за постоянни. Но и постоянните неща си имат край. Отборът ни като че ли се изчерпи, станахме лесна плячка за противниците. Надиграваха ни съперниците, Черно море, Берое, Локо на финала, да не говорим за Левски и Лудогорец. Само с ЦСКА ни провървя, и то защото те не тръгнаха да ни надиграват тактически, бяха си повярвали малко в повечко. Т.е. който ни вземеше на сериозно, ни биеше! Най-глупавото нещо, което можем да направим, е да не подкрепим треньора, понеже сме били против смяната на Белия. Аз съм подкрепял всичките ни треньори, от как сме във В група, от Марин Бакалов до сега, лоша дума за нито един от тях не съм казал, което не означава, че не съм приемал решенията за нов треньор!
на 09.06.2019 г.
-3
 
 
саде ботив. бъзикахме буфирите за сърбите, сегиз ние взимеме сръбин. Ама на буфирете Акрапа излезе голям профисионалист, вижте купа им донесе и то срещу нази великия ботив. Дано нашия сърбин не се окаже мента. Тоя Самуилов изгони Белия и сега разни ментета жа идват само. Поне стадиона да почне, ама не вервам, много лъже. саде ботив, саде бат Ачо, ай ай канариие
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 09.06.2019 г.
0
 
 
Успех, Желко! Пробвай и младите ни фтболисти, там ни е надеждата.
+1
 
 
Успех на новия треньор с екипа на любимия Ботев!Има впечатляваща визитка на истински професионалист във футбола!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ПФК Ботев с остра позиция: Безобразно и тенденциозно съдийство!
Ботев отвори една трибуна за контролата с Марица
Ботев го иска, ЦСКА-София го включи в трансферния списък! Кой ще спечели?
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: