ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев обърна Дунав и си осигури домакински плейоф срещу Етър
Автор: Стойчо Генов 22:48 / 03.07.2020Коментари (15)5794
Ботев (Пловдив) победи Дунав (Русе) с 3:1 в мач от 29-ия кръг на Първа лига, който се игра на базата в Коматево пред доста слаб зрителски интерес, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Двубоят бе последен от Група Б на втората осмица и с успеха "канарите" завършиха на първо място в групата, а Дунав остана последен.

Радослав Терзиев (30), Лазар Марин (53) и Антонио Вутов (68) вкараха попаденията за домакините, а Стефан Христов (16) бе точен за русенци.

Така Ботев ще приеме на базата си отбора на Етър в първия полуфинал за 7-ото място. Двубоят е във вторник (7 юли) от 21 часа. Изходът се решава в един мач, а победителят ще се изправи срещу победителя от двубоя Черно море - Арда.

Още с първата атака в мача се стигна и до първия удар към една от двете врати. Бившето "канарче" Дуде Ндонгала показа добра техника отляво и пусна пас за Свилен Щерев в наказателното поле. Юношата на Локо (Пд) шутира, но слабо и право в ръцете на Георги Аргилашки.

В 16-ата минута Дунав откри резултата. Свилен Щерев центрира от фаул в пеналта, където Иван Бандаловски едва не си отбеляза автогол, но Аргилашки изби. След това Антонио Вутов не успя да изчисти добре и Стефан Христов с красив удар от границата на наказателното поле изненада Георги Аргилашки в далечния ъгъл за 0:1.

Пет минути след това Ботев бе близо до изравняване, но се стигна до пропуск. Тодор Неделев с чудесен извеждащ пас се опита да намери някой измежду Антонио Вутов и Филип Филипов. И двамата бяха на отлична позиция за стрелба, но не се разбраха кой да шутира. В крайна сметка това направи Антонио Вутов, но пропусна.

Все пак в 30-ата минута жълто-черните се върнаха в мача. Тодор Неделев почти от аутлинията центрира към малкото наказателно поле, където вратарят на Дунав забрави да излезе и Радослав Терзиев вкара с глава от 1 метър за 1:1.

В 53-ата минута Ботев вече водеше в резултата. Тодор Неделев напредна в половината на Дунав и малко пред наказателното поле пусна пас наляво към Лазар Марин. Той финтира един бранител и с диагонален шут простреля вратаря за 2:1.

Интригата в мача тотално изчезна в 68-ата минута, когато Ботев вкара трети гол. Това стана след красива многоходова комбинация, която бе завършена сполучливо с топовен шут под напречната греда на Антонио Вутов за 3:1.

Ботев (Пд)Георги АргилашкиФилип Филипов, Станислав Работов, Иван БандаловскиЛазар Марин, Джонатан Перейра, Радослав Терзиев (60- Костадин Ничев), Тодор Неделев (79- Бисер Бонев), Станислав Шопов, Александър ТоневАнтонио Вутов (79- Иван Василев).

Дунав: Хуго Гумиеро (84- Винченцо Ангелов), Росен Колев, Преслав Папарков, Димитър Тодоров, Митко Русанов, Александър Исаевски (83- Константин Митев), Албер Силвиев, Свилен Щерев, Фернандо Кавалканте, Дуде Ндонгала, Стефан Христов.

Още по темата: общо новини по темата: 745
21.07.2020
21.07.2020
20.07.2020
20.07.2020
19.07.2020
19.07.2020
предишна страница [ 1/125 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Колкото и купи да спечелите, комплексът е МНОГО по голям-истински п**ки майни!
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 04.07.2020 г.
0
 
 
Абе, такива като Витоша и Дунав направо ги убиваме.
0
 
 
Как няма един коментар на Ботевист, само долна циганска измет. Да е*а вашта мама, чалми парцаливи да е*а. Няма такава сган, като вас, мангали мръсни. Всичките на сапун, всичките. Няма да си гледат измъчената и подарена купа, ами пак Ботев Пловдив им в миризливите дзурли. Аре в гетото, бежанци кирливи.
0
 
 
Ма кък саму бихми Дунъф. Кръсута. Ету и публикътъ почнъ дъ съ връщъ нъ стъдьона. С Ардъ бяхми 90 чуекъ, вчеръ 180. Мчи тва сий двойну поече ва дъгуевъ. Айкънарьеееее!
+1
 
 
Господарите на стряма показяха .....бият изпадящите и мислят ,че са били милан жълти хипита пребити за 30 секунди
+2
 
 
Жълта трагедия. Сълза и смях. Локо ги закри на 15.05. вижда се и от самолет.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Митко Тонев сложи екипа на националния отбор
Извънредно: Илиян Филипов с категорична позиция! Отказа се от управлението на Ботев!
ПФК Ботев: Никога няма да забравим един от тенорите под рамките на "жълто-черната" врата!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: