ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Общество
Политика
Топло, по-топло, жега за Желко Петрович
Автор: Любомир Минчев 11:12 / 12.08.2019Коментари (22)12430
© Plovdiv24.bg
Топло е през август в Пловдив и не става много за футбол. Още по-идиотско е да насрочиш мачовете през този месец от 18,00 часа. И Ботев, и Локо играха при ненормални условия, но докато Локо вкара пет гола на новака Арда, Ботев пусна два на Царско село – не само новак, но и се появи на футболната карта преди няколко години, рожба на футболен инженеринг.

Това е историческа загуба за Ботев – от Царско село на своя стадион, или както му казват тренировъчна база. Все едно. Загадка е дали треньорът на Ботев Желко Петрович разбира какво се е случило, или ще го мине в графата "пука ми“, все пак той е гастрольор, който само минава през този клуб.

Да, топло беше, но каквото за Ботев, това и за царистите. Има право Петрович да се оплаква от задухата, но срамът остава. Той едва ли се срамува, че Ботев падна от Царско село, но ботевистите знаят защо. Иначе за всеки мач, в който отборът му не играе нищо, Желко има в запас по някоя лакърдия. Сега каза, че може да поплачат ден–два и това е.

И тъй като Желко дойде със сериозна визитка – най-вече като помощник, сигурно дълго ще му траят лакърдиите и ще повтаря, че иска отборът му да се забавлява и да играе с въображение. Това може да го каже и кибик от трибуните. Ботев нито се забавлява, нито играе с въображение. Може би предстои, Желко знае.

Ако тази загуба беше паднала на главата на Николай Киров и той каже, че ще поплаче ден-два, вече да си е стегнал багажа. Но тъй като в очите на съветниците на Георги Самуилов черногорецът е "голям“ треньор, няма да му бъде напомнено, че Киров беше сменен заради "нулева година“, по израза на Самуилов. Очевидно годината на Петрович ще бъде още по-нулева, но нито на него му пука, нито на довелите го в Коматево.

Такива със "сериозните“ треньорски визитки минаха и през Левски, и през ЦСКА и през Лудогорец, и къде ли не. И нищо. А Желко е наясно със задачата си – след всяка загуба да измисли колкото може по-пинизчийско оправдание, за да разберем, че страшно го разбира футбола,но него не разбират. И така, докато си мине по реда.


Още по темата: общо новини по темата: 745
21.07.2020 »
21.07.2020 »
20.07.2020 »
20.07.2020 »
19.07.2020 »
19.07.2020 »
предишна страница [ 1/125 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
"Такива със "сериозните" треньорски визитки минаха и през Левски, и през ЦСКА и през Лудогорец, и къде ли не. И нищо." А да не би пък вината затова да е в треньрите! Насила на никой нищо не можеш да дадеш, камо ли пък акъл да даеш на мутра собственик. Едва ли някога ще разберем защо освободиха Славиша Стоянович, Нестор Ел Маестро, бразилския треньор на Лудогорец, а да не говорим преди това и за Стойчо Стоев, за Дермендиев от Лудогорец, пак Стойчо Стоев, Люпко Петрович от Левски, и , и! Логично обяснение няма. В тези случаи даже и натиск от феновете нямаше. С какво са прегерешили тези треньори, всичките са с визитки, а и добре се справяха в отборите си. Основна причина според мен е, че в тези отбори парите ги нямаха за нищо, плащаха си неустойките и си свиркаха. Ние поне от подобна глупост сме защитени, поради безпаричието няма да посмеят за прекратят договора на Желко, за дане плащат неустойки, а не заради нещо друго. Белия нямаше как да го оставят. Причината не е, че годината беше нулева, а че имаше свръхочакване сред публиката за спечелване на купата. Ние ако бяхми отпаднали от ЦСКА на полуфинала, щеше да е възможно да остане. При стеклите се обстоятелства обаче трябваше да има промяна. Правилно се насочиха към чуждестранен треньор. Отборът ни е с много ограничена скамейка. Във всеки мач играят едни и същи 11 + 3 футболисти. Един ако излезе от строя, ще направим две смени. Вчера стана въпрос, че в ЦСКА имало 5 или 6 резерви чуждестранни футболисти. Ами новаците, като Царско Село и Арда имат сериозни скамейки. Кавдански влезна като резерва. Според мен ние нямаме на резервната скамейка централен защитик на такова ниво. Другите клубове привлякоха добри футболисти, впечатлен съм от централните нападатели на Берое и Арда. Дано да бъркам, но според мен ние нямаме потенциал за тройката, а да очакваме всяка година да играем на финал за купата е прекалено оптимистично. Но най-важното е в никакъв случай да не се разеляме на фракции по отношение на треньорите, на фенове на Желко и на фенове на Белия. Без това бъдещето пред отбора е неясно, не знаем дали ще се започва стадиона, което пък може да означава оттегляне на собственика! Може да се окажем пак с акции по джобовете! Тогава ще назначаваме който си искаме треньор, стига да ни е по джоба!
-2
 
 
Хайде да се връщат Ники Киров и Кочев, нищо против нямам, само искам преди това да излезнат като мъже и да кажат публично защо отборът неигра във финалният мач!!! Нали щеше да говори Белият като си прекрати отношенията с Ботев, е прекрати ги, ама нещо забрави да излезне и да говори!!! Къде работи в момента Белият, нали се избиваха за него и Лудогорец и ЦСКА и от чужбина оферти??? Хайде стига глупости, на всеки треньор чужденец който е дошъл тук му трябва време, постоянната смяна неводи до нищо добро, вземете за пример говедата, махнаха треньор като Славиша Йоканович защото "неставал" .....
+4
 
 
Минчев.....оставете треньора на Ботев да работи.....Справка-Акрапович.Хубаво че Крушарски е от школата на Батето Славков и не се връзва нито на разбирачи като теб нито на сдухани пишман фенове .Тааааа г-н Самуилов може само да вземе пример от колегата си.
-1
 
 
Както винаги всичко е повърхностно- статията, коментарите отдолу- игнорирам злобните буфери, на които не им е мястото тук, но пък в момента имат право да се подиграват, защото сме пълен цирк. Обаче, не аз , народът го е казал - рибата се вмирисва от главата! Там трябва да търсим разковничито, а не във футболисти, треньори, лекари и масажисти! Какво имаме в момента- незаинтересуван собственик, за когото отбора е досадно бреме, а и искат от него стадион да се строи. Поради незаинтерсоваността си се обгради с ненужни и даже вредни директори и директорчета, заплатаджии, крайно незаинтересувани от съдбата на отбора, публиката и т.н. Вижте само трансферите- купуваме на килограм контузени баберици, които за нищо не стават и сега се опитваме да се освободим от тях! Сега и Тейлон не става- колко го гледахте, как се взима футболист от Малта! Къде е финансов ли е какъв е - да каже колко станаха задълженията към НАП- защо от месеци не са обслужвани, защо има задължения към бивши футболисти, който може да ни костват лиценза и т.н. и т.н. И вие сега изкачате и той виновен- Желко ,не футболистите, не треньорите! А с каква мотивация да играят като виждат какъв е хала и каква е обстановката в клуба? Затова трябва да се започне от върха, да се реже до здраво и тогава да се търси персонална отговорност от всеки, а не общи приказки, безсмислени ултиматуми и други щуротии, които никога не са давали ефект!
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 12.08.2019 г.
+2
 
 
Стига с тоя Бял. Белият е прочетен вестник. Ако беше толкова добър - досега да беше в някой голям клуб. А и малките не го поискаха..
+2
 
 
Искам да питам някои фенове ...те подкрепят треньора на "Ботев"Пловдив Желко Петрович ,или го бойкотират?Нека да си припомнят и някои негативни резултати през последните 3 сезона ,защото идеални хора,в случая треньори няма.Спомнете си ,че преди да освободят Киров ,точно той ,заедно с Балтанов и Неделев настояваха текучеството да спре и този състав да бъде запазен!Е,запазиха го!Само ,че от него има поне 4-5 моментално за освобождане.Последно,тези които толкова тъжат по Белия ,да си го вземат у тях!!!
0
 
 
На Желко му трябвало време. Ами той докато влезе в обстановката, докато сглоби състава и тактиката и току виж сме се озовали в Б група. Всичко това е в резултат на "гениалния" ход на ръководството да изгони един от най-добрите треньори в България в момента. Всички дето плюеха по Киров тепърва ще се наслаждават на още подобни резултати и ще викат трябва още време. Ама така е: кой каквото сам си направи, друг не може му го направи...
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 12.08.2019 г.
0
 
 
Ай стига сте писали глупости! На Желко му трябва време и подкрепа да влезе в обстановката, време да сглоби състава, тактика.. Години наред сме тръгвали трудно есента, на пролет наваксваме. Падали сме първите кръгове от Дунав, Пирин и кой ли не..Конфронтацията не е помогнала на никой клуб, не е нужна и в Ботев! Оставете хората да работят, въпреки това което се вижда на терена.
0
 
 
Оооо колко жалко е да си жълто черна подлога , да те бие отбор Царско село , да загубиш най добрия си треньор от години, да загубиш финала на финалите , тошето ще иде в левски в най скоро време и ще има да се скитате между отборите от региона , зависта ви е безгранична. Христоловото бреме винаги ще е със вас.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Акция "Наглец" на Plovdiv24.bg срещу неправилното паркиране
Вдигане на тежести - състезания и подготовка
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: