ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Киров се извини на феновете за загубения финал, поиска от съдбата реванш
Автор: Стойчо Генов 17:52 / 14.06.2019Коментари (18)11863
© Plovdiv24.bg
Бившият вече треньор на Ботев (Пловдив) Николай Киров разпространи официално обръщение към привържениците на жълто-черните.

Plovdiv24.bg публикува текста без редакторска намеса:

Уважаеми ботевисти,

Считано от днес, 14.06.2019 г. ФК Ботев Пловдив едностранно прекрати трудовоправните ни отношения и независимо, че договора ми с клуба пред БФС все още е в сила, реших да се обърна към Вас.

Сбъднатата мечта да бъда треньор на Ботев Пловдив завърши. Мечта, превърнала се в реалност в продължение на три сезона.

Обръщам се към Вас с благодарност за подкрепата, с която ме дарихте през този период. Три сезона начело на любимия тим са много време. Подкрепата на верните ботевисти бе невероятен стимул за мен и хората в клуба!

Постигнахме много успехи и вярвам, че зарадвахме невероятните привърженици на Ботев! Без Вас нямаше да успеем и наполовина. А те – успехите не бяха малко. Спечелихме Купата на България. Не обикновената, а изстраданата, чаканата в продължение на 36 години Купа. Направихме го по възможно най-красивия начин – фамозни комбинации с брилянтни попадения, истинска наслада за футболната душа. Завоювахме и Суперкупата на страната.

От статистическа гледна точка повторихме най-доброто постижение на Ботев в Европа – 3 кръга, 6 мача, от които загубихме само един. Прекъснахме дълги, негативни серии от загубени срещи или такива без победа – на Герена, в Стара Загора срещу Берое, с Дунав Русе на чужд терен, срещу ЦСКА за Купата и още много успешни двубои в шампионата и за националната купа. Никога не съм си поставял за цел задължителна победа и на всяка цена, с помощта на всички средства – позволени и непозволени.

За мен бе важно отборът да играе красив футбол, защото думата Красота е онази хармония, която слива сърцата на всички фенове на вековния Ботев в едно. Никой не може да ни отнеме спомените от тези паметни дни. Без Вас радостта и щастието в миговете на триумф биха загубили своя смисъл, защото футболът е за феновете.

Искам да ви уверя, че аз и моят екип през целия период, в който бяхме част от тима, подхождахме най-отговорно към поставените задачи, като нито за миг не спестихме време и усилие, за да изпълним поставената ни цел-развитие и усъвършенстване на отбора. Всеки един от нас вложи цялото си сърце и душа, като се ръководехме от принципи и ценности, които ще продължим да следваме.

Изказвам искрената си благодарност към футболистите, обличали жълто-черната фланелка през последните три години, както и към спортно-техническия и медицински щаб. Имах привилегията да работя със страхотен екип от професионалисти.

Момчета, колеги, благодаря Ви, че превърнахте тези три години от моя футболен живот в най-щастливите!

В спорта, както и в останалите области на живота освен победи има и поражения. Тук е момента да поднеса своите извинения за загубения финал на стадион "Васил Левски". Не бяхме на нивото на жълто-черното море, което ни караше да се чувстваме домакини. Шапки долу пред тази уникална публика! Съжалявам, че не вдигнахме още един трофей. За което Ви се извинявам! От сърце!

Вярвам, че съдбата ще ми даде възможност да Ви се реванширам. Ще го направя с любов, онази истинската любов, която е спонтанно чувство, а не обмислен избор! Любовта се живее, не се мисли! За мен Ботев е Любов!

Завинаги един от Вас!

Николай Киров
Още по темата: общо новини по темата: 745
21.07.2020
21.07.2020
20.07.2020
20.07.2020
19.07.2020
19.07.2020
предишна страница [ 1/125 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
Благодаря за всичко, което направи, за да вземем купата! Успех в бъдещия ти отбор, в живота и навсякъде.
0
 
 
Днес се навършва 1 месец от историческият финал за купата на България, който промени историята завинаги! Пловдив Е ЧЕРНО-БЯЛ!
0
 
 
Днес се навършва 1 месец от най-паметното дерби в историята спечелено от Пловдивчани и подплатено с купа на България!!! Велик мач, който завинаги промени историята в полза на Локомотив Пловдив! За жълтите какво да кажем? Те за пореден път доказаха, че са НЕградски, както и че са нагаждачи и безчестници, след като Локомотив Пловдив уволни най-добрият им треньор за последните 30 години, а те кротко си замълчаха!? Факти в този контекст, колкото ще човек, но ние Локомотивци засега предпочитаме да не си разваляме прекрасното настроение от фантастичния финал! Великия Господ и съдбата си знаят работата! Пловдив Е ЧЕРНО-БЯЛ!
0
 
 
Има ли тема за ботевата чета,веднага я налазват комплексирани джуджета.Релси и траверси се надигат,буфери дрънчат.Нашата купа купена,тяхната заслужена.Да сте виждали циганин без самочувствие.Жалки мишки,плюехте по Крюшо и Физкултурника.То не бяха обвинения,декшарации,обиди и прочие.Сега са на пиедестал.Циганска паплач.Ники,единици са твоите критици.Шарен свят.Критикари,при скромен бюджет имахме успехи,по големи от тези при Мъри.И ако някой си въобразява че е малко нека влезе с 5 лева в магазин за деликатеси.Не се оприличавайте на джуджетата мегаломани със слънче в загар по рожение.Благодарим ти Ники.
0
 
 
Ама той си ги брои Купата и Суперкупата, "спечелени с фамозни комбинации"!!!Даже и не подозира , колко е прав!Хахахахахаха!
0
 
 
Даже много закъсняха с освобождаването на Киров. Безобразно слаби игри, и много късмет до финала. Слаб и неадекватен треньор с голямо его. Никога не пое вина след загубен мач. Слаб мотиватор. Самуилов пак излезе човек и не го шамароса, след обяснението му за загубата на финала. Трябва да си изключително прост човек за да се оправдаеш, че мнгобройните феновете са причината да загубиш мача.
-2
 
 
Съдбата винаги връща с лихвите,след като големия брат лудогорец ви подари купата преди две години,сега я загубихте в най-важното дерби в историята.Коя купа щеше да ви е по-сладка?
-5
 
 
Бел горе главата другия път пак ще ва разпорим ако не с петичка да бъде със задна ножичка...
+3
 
 
Успех Ники! Завинаги един от нас! Аз лично ти благодаря за прекрасните мигове с които ни дари! Сигурен съм, че един ден ще се върнеш в любимият ни отбор по силен от всякога! Респект!
0
 
 
А ако не бяха те уволнили дали щеше да се извиниш за загубата на финала за Купата? А за отвратителната игра през цялата тази пролет и многото поредни загуби ще се извиниш ли?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Митко Тонев сложи екипа на националния отбор
Извънредно: Илиян Филипов с категорична позиция! Отказа се от управлението на Ботев!
ПФК Ботев: Никога няма да забравим един от тенорите под рамките на "жълто-черната" врата!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: