ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев счупи 2 каръка срещу разпадащия се Дунав
Автор: Стойчо Генов 14:54 / 06.11.2019Коментари (22)9856
Ботев (Пд) победи изпадналия във финансова криза отбор на Дунав с 2:1 като гост в мач от 15-ия кръг на Първа лига, който се игра на градския стадион в Русе. Фернандо Виана (13, 49) бе точен за "канарите", а Ахмед Ахмедов (86- дузпа) вкара за "драконите".

Това бе първа победа на жълто-черните извън Пловдив от 27 октомври миналата година насам. Освен това "канарите" най-после спряха негативната си серия от 7 поредни двубоя в шампионата без успех. Те обаче не успяха да счупят каръка в отбрана и удължиха серията от 14 поредни срещи без "суха" мрежа.

Възпитаниците на Ферарио Спасов мръднаха с едно място нагоре във временното класиране и вече са с актив от 13 точки.

Ботев откри резултата още при първия си точен удар към противниковата врата. В 13-ата минута Станислав Шопов изведе с дълъг пас Александър Тонев по левия фланг. Той напредна и центрира в пеналта, където вратарят Благой Макенджиев се размина с топката, а тя бе засечена с крак от Фернандо Виана за 0:1.

Веднага след попадението Дунав отговори с два опасни изстрела на Свилен Щерев и Стефан Христов с глава, но при първия вратарят улови, а другият излезе в аут.

Малко след началото на второто полувреме Ботев (Пд) уби интригата с втори гол в мача. Александър Тонев открадна една топка до тъчлинията и спринтира по дясното крило. Последва остро центриране към точката за изпълнение на дузпа, където Фернандо Виана засече с десния крак в близкия ъгъл на Благой Макенджиев за 0:2.

В 82-ата минута Дунав организира бърза контра по десния фланг и след центрирането Свилен Щерев отправи удар от воле, който срещна гредата зад вратаря на Ботев Янко Георгиев.

Три минути по-късно Кавалканте се откъсна сам срещу вратаря на Ботев и бе съборен от Джонатан Перейра. Валентин Железов вдигна директен червен картон за бразилеца и отсъди дузпа, въпреки че от повторенията се видя, че нарушението всъщност започва извън наказателното поле. Зад топката застана Ахмед Ахмедов, който намали на 1:2.

Дунав: Благой Макенджиев, Александър Исаевски, Михаил Милчев, Мартин Ковачев, Любен Николов, Мaртин Костадинов, Ивайло ЛазаровДиян Димов, Свилен Щерев, Ахмед Ахмедов, Стефан Христов.

Ботев (Пд): Янко ГеоргиевФилип ФилиповКристиан ДимитровДимитър Пиргов, Лазар Марин, Джонатан Перейра, Радослав ТерзиевАлександър Тонев, Станислав Шопов (57- Антонио Вутов), Тодор Неделев (88- Костадин Ничев), Фернандо Виана (79- Марко Перван).

Още по темата: общо новини по темата: 745
21.07.2020
21.07.2020
20.07.2020
20.07.2020
19.07.2020
19.07.2020
предишна страница [ 1/125 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-4
 
 
Аз не знам кво се кефите колеги на тоа резил? Бихме Дунав...не Лудогорец... Тоя отбор не става... Да връщат Белия и да разкрат Самуилов, тоя пишман бизнесмен иска БОТЕВ само за лични облаги, няма пари, няма дявол. Стадион през крив макарони, не адекватен БОТЕВ, не завидно положение в първенството, на кво се кефите??? Всичко е една голяма шитня, а вие се радвате на този"умопомрачителен" успех.. Ми мен ме е срам,... Поредния айлякчийя с много пари и задни мисли... Аман от такива "оправячи" в БОТЕВ...
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 06.11.2019 г.
+1
 
 
Да се готвят любовниците на лаутджамийте!
-5
 
 
Самуил ага жа прай кифтета и пиепси за фиенувите, които бяа много иляди днес в Руси на мегданя Белозем.
+4
 
 
На "Ботев" честита победа.Можеха да бият и с повече голове,но явно ,че им липсва все още самочувствие;И след тази измислена дузпа и червения картон,можеше и да не победят.Успехи и за напред!
+1
 
 
Дали Дунав е разпадащ се отбор ще се види но май няма да изкара сезона.Иначе честито на папагалите.
-4
 
 
Записаха ли са най накрая селянките.
-3
 
 
Хубаво .че дадохте някой лев на тия гладни момчета от Дунав да паднат иначе победа ама майчи ! Още вчера го изкараха от Ефбет и другите .....
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 06.11.2019 г.
+4
 
 
Браво момчета, давайте все така. Браво на Виана, но и на Тонев за двата прекрасни паса.
+4
 
 
Важни три точки.Никой от футболистите с изтичащи договори не заслужава да получи оферта от "Ботев"Пловдив за нов договор.Кошмарна грешка на Пиргов която можеше да отнеме така нужната победа.Докато "Ботев"няма стабилно ръководство ще им бъдат пращани "свирчовци"като Железов и сие.Честита победа,нали все пак поговорката гласи,че победителите не ги съдят...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Митко Тонев сложи екипа на националния отбор
Извънредно: Илиян Филипов с категорична позиция! Отказа се от управлението на Ботев!
ПФК Ботев: Никога няма да забравим един от тенорите под рамките на "жълто-черната" врата!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: