ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (28)
Ботев пак победи с 3:1 в Коматево, 15-годишен с гол и асистенция
Автор: Стойчо Генов 12:05 / 23.07.2019Коментари (0)4902
Отборът на Ботев (Пловдив) спечели втора поредна победа с 3:1 на своята база в Коматево. Този път жълто-черните надиграха съгражданите си от Марица в контролна среща. В неделя възпитаниците на Желко Петрович постигнаха същия резултат, но в шампионатен двубой срещу Дунав (Русе).

Станислав Шопов (37), Александър Тонев (55) и Никола Илиев (81) вкараха попаденията за "канарите". Единствения гол за Марица реализира Тодор Тимонов - Лимона в 83-ата минута.

Наставникът на "канарчетата" Желко Петрович пусна в игра предимно юноши на Клуба. Сред тях бяха и роденият през 2003 година Бисер Бонев и с година по-малкият Никола Илиев, като Илиев се отчете с гол и асистенция. 

Ботевистите имаха пълен контрол над случващото се на терена и по-интересните ситуации бяха основно пред вратата на гостите. В 4-ата минута Антон Карачанаков пропусна на няколко метра от вратата.

В 20-ата минута Кристиан Добрев пусна към Станислав Шопов, който стреля от границата на наказателното поле, а вратарят изби в корнер. След неговото изпълнение Родни Клустър засече с глава, но слабо и стражът улови.

В 27-ата минута Антон Карачанаков стреля директно от фаул от средна дистанция, но вратарят на маричани спаси. В 29-ата минута, само в рамките на няколко секунди, стражът на гостите отрази опасни удари на Кристиан Добрев и Антон Карачанаков

В 34-ата минута Димитър Тонев осъществи индивидуален рейд и шутира, а вратарят на "сините" отново спаси. 4 минути по-късно Родни Клустър центрира отдясно, а Станислав Шопов от близка дистанция прати топката във вратата за 1:0.

След по-малко от 120 секунди Шопов разтресе напречната греда с шут от 20 метра. В 43-ата минута Станислав Шопов намери Кристиан Добрев по десния фланг, крилото елиминира защитник и подаде към Антон Карачанаков, който бе на отлична позиция, но страничният съдия маркира засада. 

На почивката наставникът на "жълто-черните" извърши няколко рокади, като една от тях бе пускането в игра на родения през 2004 година нападател Никола Илиев. Само 10 минути по-късно талантът на "канарчетата" напредна и след като навлезе в наказателното поле намери Александър Тонев, а той с мощен удар покачи на 2:0. 

В 63-ата минута на терена се появи и друг талант на пловдивчани - Бисер Бонев. В 66-ата минута отлична атака на ботевистите, преминала през Никола Илиев и Кристиан Добрев намери Станислав Шопов на чиста позиция и халфът шутира, а вратарят на гостите отрази удара.

В ответната атака гостите отправиха опасен удар, минал покрай вратата на "канарчетата". В 80-ата минута Родни Клустър центрира отдясно, а Никола Илиев със страхотен удар от въздуха увенча отличното си представяне с попадение, пращайки неспасяемо топката в далечния ъгъл за 3:0.

В 83-ата минута гостите намалиха резултата с попадение на Тодор Тимонов, разписал се с удар от границата на наказателното поле. 2 минути по-късно Георги Трифонов намери Бисер Бонев пред наказателното поле, но ударът на полузащитника мина над вратата. 

Ботев започна мача в състав: Янко Георгиев, Родни Клустър, Костадин Ничев, Атанас Чернев, Лазар МаринРадослав Терзиев, Станислав Шопов, Кристиан Добрев, Иво Казаков, Димитър Тонев, Антон Карачанаков.
Още по темата: общо новини по темата: 745
21.07.2020
21.07.2020
20.07.2020
20.07.2020
19.07.2020
19.07.2020
предишна страница [ 1/125 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Браво! Пловдивчанин спечели приза за най-прогресиращ млад играч на България
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Пловдивски защитник е лидер в Литва, тимът му не допусна гол в четвърти пореден мач
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: