ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Фенове на Локо разказаха за 1928 година, когато Спортклуб спасява бедстващи пловдивчани
Автор: Стойчо Генов 12:32 / 27.12.2021Коментари (4)3432
©
Групата "The Magic of Plovdiv", която е съставена от привърженици на Локомотив, публикува любопитен материал в официалната си страница във Фейсбук. "Черно-белите" фенове разказват история от 1928 година, когато Пловдив и цяла Южна България са разтърсени от силно земетресение, а футболният Спортклуб се разделя със своето игрище в самия център на града.

Plovdiv24.bg публикува без редакторска намеса материала на "The Magic of Plovdiv":

В дните, когато цял свят говори за Коледната благотворителност и цял свят отваря сърцата си за доброто, нека ние привържениците на Локомотив Пловдив да си спомним и бъдем горди с делата на нашите деди и бащи.

История, която показва колко благородни хора са основали нашият Спортклуб, хора, които не се нуждаят от Коледа, за да бъдат благородни. Хора, които се лишават от най святото, своя дом, за да бъдат в полза на пловдивската общност.

След ужасяващото земетресение, разтърсило Южна България през април 1928 г., Спортклуб дарява своето игрище на пловдивски граждани, чиито домове са погубени от стихията. На мястото на игрището са изградени временни домове. Терен, който Спортклуб никога повече не получава обратно!

Бъдете горди с нашите предци, особено на фона на съпоставката с нашите съграждани в днешни дни, които всячески се опитват да изцедят до край пловдивската община и нейните данъкоплатци за личните си каузи.
Още по темата: общо новини по темата: 727
21.05.2022
20.05.2022
20.05.2022
20.05.2022
19.05.2022
18.05.2022
предишна страница [ 1/122 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Локомотив Пловдив и Спортклуб нямат нищо общо.
0
 
 
Абе вие феЙновете сте ,като македонските историчари . Та вие си имахте игрище. Ченгелов се казваше. После ви дадоха Лаута. Ако припознавате Спортклуб за ваше начало,то от 1928 до 1935г. при основаването на ЖСК Пловдив къде сте играли ? След 1943г.За игрище "Левски чували ли сте ? А за Ченгелов ? Лаута да не ви го даде община Марс ?
0
 
 
Как е завършил мача между Локо и вашите предци?На ваше место ще се откажа от строежа на джамията, за да дам пример за ония,различните от вас,гейбандитите!За лични каузи?Ега ти тъпотията!!
0
 
 
Общото между Спортклуб и жп отборчето е че част от феновете стават локомотивци.Спортклуб е закрит и няма нито приемници нито наследници.Всичко останало са лъжи и измислици.Не пипайте историята,попитайте по възрастните.Един възрастен с Паркинсон ви измисли история и вие я крадци я тиражирате.Как може два отбора да играят един срещу друг и единият да е наследник на другия.Или да дадеш име на трибуна на планинско племе нямащо нищо с футбола и с града ни.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Футболист на Локо за свой съотборник: Той е "перде", има много хъс и голов усет
Фенклубът на Локо с важен призив към привържениците на всички отбори
След обрата от 2:0 до 2:5 Локо не загуби в 9-о поредно гостуване на Славия
Страхотно! Треньор от школата на Локомотив на стаж в Барселона
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: