ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Локо продължи европейската си приказка след драма с дузпи, идва ред на Копенхаген!
Автор: Стойчо Генов 22:44 / 29.07.2021Коментари (6)11082
Локомотив Пловдив продължава участието си в Европа през този сезон! Това стана факт, след като вицешампионите елиминираха чешкия Словачко с 3:2 след изпълнения на дузпи в мач-реванш от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. В редовното време и в продълженията резултатът бе 1:0 за чехите.

Властимил Даничек (26) вкара единственото попадение за домакините. Първият двубой на "Лаута" пък завърши 1:0 за "смърфовете".

При дузпите Илко Пиргов спаси по феноменален начин 3 шута от бялата точка на съперника, което се оказа решаващо за успеха. Пловдивчани изпуснаха два пъти, но пък ударите на Димитър Илиев, Конър Руан и Бирсент Карагарен бяха безпощадни.

Така в следващия кръг Локомотив ще се изправи срещу датския Копенхаген. Освен това в касата на клуба ще влязат 550 000 евро от УЕФА.

Футболистите на Словачко започнаха по-активно двубоя и още в 14-ата минута отправиха първия си точен удар. След центриране от крилото Даничек засече с глава, но Илко Пиргов не бе затруднен и улови.

В 26-ата минута чехите откриха резултата. Марек Хавлик получи отляво и центрира около точката за изпълнение на дузпа. Там Властимил Даничек бе оставен непокрит и засече с крак в горния ляв ъгъл за 1:0.

В 64-ата минута пловдивчани по чудо не получиха втори гол. След центриране от корнер Хофман засече с глава от 3-4 метра разстояние, но право в ръцете на Илко Пиргов.

Две минути по-късно дойде и първото положение за Локомотив. Парвиз Умарбаев центрира от фаул в наказателното поле, където Димитър Илиев засече с глава. Топката отиваше към долния десен ъгъл на вратата, но стражът на  Словачко Филип Нгуен успя да избие в корнер.

Две минути преди края на редовното време Димитър Илиев падайки на тревата, изведе Бирсент Карагарен отдясно в наказателното поле. Крилото шутироа по земя и прати топката в мрежата, но голът правилно бе отменен заради засада.

В добавеното време Локомотив създаде две много опасни ситуации. Първо Георги Минчев бе изведен сам срещу вратаря на Словачко, но Нгуен спаси диагоналния му шут с десния крак. В 4-ата минута на добавеното време Димитър Илиев подхвана атака, подаде към Бирсент Карагарен надясно, който центрира към малкия пеналт. Там няколко сантиметра не достигнаха на Георги Минчев, за да засече топката в мрежата.

В 98-ата минута Георги Минчев получи пас от Димитър Илиев и прати топката в мрежата, но попадението отново бе отменено заради засада.

Локомотив игра в състав:

Илко Пиргов, Кристиан Гомис, Артур Крачун, Милош Петрович (91- Алексий Биков), Петър Витанов, Парвиз Умарбаев (69- Емил Янчев), Бирсент Карагарен, Конър Руан, Лукас Салинас, Димитър Илиев, Георги Минчев (104- Александър Иванов).

Още по темата: общо новини по темата: 727
21.05.2022
20.05.2022
20.05.2022
20.05.2022
19.05.2022
18.05.2022
предишна страница [ 1/122 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Каква радост, каква гордост е да си фен на Локимотив Пловдив. Чудя се дали да ме е жал за байонзи и мангал от Шикера :)))
0
 
 
Невероятно густо ! Момчетата показаха характер и се бориха до последната минута, Пиргов е ВЕЛИКАН ! Респект за всички, които подкрепяха отбора в Чехия ! Само Локоооооо !
+5
 
 
Чудесен успех!!!Дано да се вземат още няколко футболисти,защото за момента селекцията е за отбор от средна класа.А "Локомотив"вече е име в България и очакванията ще бъдат винаги големи.В момента може само да се радваме на успеха тази вечер.Дано,Дано,Дано!!!
+5
 
 
Густо майна у Филибето! Е, нема такъв кеф майна, каква поредна уникална европейска футболна вечер само! Пловдив ликува поредната ни европейска победа! Наздраве момчета и само напред и нагоре! ЛОКОМОТИВ Пловдив, ТОВА Е СИМВОЛЪТ НА ГРАД Пловдив! Поздрави от Русия! САМО ЛОКО!
+4
 
 
Ааа, няма такъв кеф! Браво машини, браво и на момчетата, подкрепили ги на стадиона! Не е истина какво правят отново, дори след напускането на толкова класни играчи. Наздраве локомотивци!
на 29.07.2021 г.
+4
 
 
Браво браво машини!Струваше си нервите и силите който хвърлихте!Мъже от всякъде!Честита победа, само Локо и само напред и нагоре!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Футболист на Локо за свой съотборник: Той е "перде", има много хъс и голов усет
Фенклубът на Локо с важен призив към привържениците на всички отбори
След обрата от 2:0 до 2:5 Локо не загуби в 9-о поредно гостуване на Славия
Страхотно! Треньор от школата на Локомотив на стаж в Барселона
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: