ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Легенда на Локо: Искам да срещнем Ботев в баража за Европа!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:32 / 13.04.2022Коментари (2)4439
© Plovdiv24.bg
Пловдивският Локомотив приключи успешно една турболентна седмица. През нея треньорът подаде оставка, после клубна икона бе назначен само за един мач, последва победа над втория, след която собственикът сензационно обяви, че се отгегля и накрая бе представен нов старши треньор на представителния тим.

Nostrabet потърси за коментар по тези бурни събития една от легендите на "Лаута“ Ганчо Пеев. Бившият защитник е носил 15 години екипа на родния си клуб и остава в историята му като четвърти по изиграни мачове в елита – 327, и спечелени сребърен и два бронзови медала с тима при майсторите. В разговора Пеев разкрива и очакванията си от Локо в близко време.

Г-н Пеев, нека да започнем хронологично. Как приехте оставката на Александър Тунчев?

– Тя беше закономерна с оглед на резултатите и особено двете тежки загуби на чужд терен. Но Тунчев ще бъде запомнен като успешен треньор на "Лаута“. Все пак само двама са тези, които са ни правили вицешампиони.

Докато гледахте как играе Локо и побеждава ЦСКА, не Ви ли се искаше Христо Колев да продължи да стои на пейката?

– Бащата каза, че уговорката му с шефа е била само за един мач, а той държи на принципите. Вижте, за три дни трудно може нещо да се промени, просто той подреди правилно играчите, смени схемата и свали доколко може напрежението. Хареса ми, че бяхме спокойни и търпеливи, хареса ми и стила ни на игра срещу ЦСКА.

На фона на този успех, който върна Локо към победите, дойде напускането на Христо Крушарски.

– За мен това бе като гръм от ясно небе. Знаех, че има затруднения през последната година и половина, но напускането му бе изненадващо и едва ли някой локомотивец го е очаквал. Когато обаче шеф си тръгва, се гледа какво е постигнал и какво оставя зад себе си. Крушарски ще бъде запомнен като един много успешен президент на Локо, който е дал и най-много пари на клуба. Оставя и добър отбор, който с няколко попълнения, може отново да бъде фактор в първенството.

Александър Томаш ли е точният човек за Локото в този момент?

– Това ще покажат резултатите и играта. Когато дойде нов треньор, винаги има положителна промяна и импулс. Надявам се, че нашите момчета са преодолели психологическите си проблеми и в оставащите двубои ще видим най-доброто от Локо през сезона.

Ще даде ли публиката кредит на доверие на Томаш?

– Със сигурност. Нашите фенове, освен че са верни, са и компетентни и разумни.

Защо, след като стана втори миналия сезон, през този Локо дори не влезе в топ 6?

– Отразиха ни се финансовите проблеми. Видяхте, че половин отбор напусна миналото лято, а през зимата си тръгна и нашият голмайстор. Предвид свития бюджет пък, тези които идваха, бяха със скромни качества и далеч под нивото на напусналите.

Как ще обясните непостоянството и редуването на силни и слаби игри?

– Обяснявам го с понижената отборна класа на Локо. Иначе всеки отбор минава през възходи и сривове през едно първенство. Дори и Лудогорец, но при тях спадовете водят само до миникриза и бързо излизат от нея, предвид дългата равностойна скамейка и неограничените финансови възможности, които им позволяват да подсилват състава с качествени попълнения по всяко време.

Вашите любимци все още могат да спасят сезона с участието на бараж за Европа?

– Напълно реално е да завършим на седмо място, тъй като мисля, че превъзхождаме Берое, ЦСКА 1948 и Арда, а отделно имаме и преднина в точките пред тях. Новият ни треньор ще гори от желание да се докаже, а очаквам и новите шефове да "ударят“ свежа финансова инжекция.

Как Ви звучи двубой за Лигата на конференциите между Ботев и Локо на Коматево?

– Бих искал Локо да участва в такъв мач, който ще е перфектен завършек на сезона за нас. Най-малкото, защото Пловдив не помни такова нещо, а и ще имаме възможност бързо да вземем реванш за последната загуба в дербито.

Значи още Ви боли от пропуснатата дузпа от Митко Илиев и загубата с 1:2 от врага?

– Всяка една загуба на Локо в битката за Пловдив я изживявам тежко. Като играч, като треньор, като ветеран и като фен, ако щете. Хубавото е, че винаги има следващо дерби. Единственото, което пожелавам на Локо и Ботев, е да не се държат като кръвни врагове, каквито опитват да ги изкарат в момента. По наше време имаше огромно уважение между играчите на двата тима, дори и приятелство. И до ден днешен например, като се срещнем с Тумби, се поздравяваме. Това важи и за други бивши футболисти.

Г-н Пеев, кои защитници на Локо Ви харесват?

– Най-вече Йосип Томашевич и Милош Петрович. Двамата се идеални за Локо, както и това момче с плитката Райън Бидунга, който вкара гола на ЦСКА. Ако ги запазят, тримата може да са част от една стабилна и сигурна отбрана на Локо занапред.

Възможно ли е Митко Илиев да продължи да носи Локо на гърба си?

– Трудно ще е вече да го прави, тъй като стигна върха си, а годините си казват думата. Но той със сигурност ще продължи да е полезен, особено ако привлечем още двама-трима като него в офанзивен план.

Като цяло какво е необходимо на Локо, за да тръгне отново нагоре от лятото?

– Ако приемем, че финансово вече сме стабилни, трябва да разполагаме с 13-14 равностойни и стойностни футболисти, и още двама такива вратари. Това означава, че през май и юни са ни необходими поне 5-6 нови, но класни попълнения.

Г-н Пеев, какъв Локомотив искате да виждате, когато стъпвате в бъдеще на родния си стадион?

– Дано Господ ми даде здраве и живот, за да мога колкото се може по-дълго да гледам един Локомотив, който играе грамотен футбол, печели престижни победи и постоянно е в челото на класирането. Ако е писано пък да спечелим и други трофеи, още по-добре.
Още по темата: общо новини по темата: 727
21.05.2022
20.05.2022
20.05.2022
20.05.2022
19.05.2022
18.05.2022
предишна страница [ 1/122 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Пеев легендо защо ни са пак папагалите .Тях си ги имаме за абонати с по шест бахура.Ще е пак празник но на Куматеву.
0
 
 
Рядка тъпотия... да се надяваш два от пловдивските отбори да играят бараж за евротурнир и само единия да продължи.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Дубълът на Локо се мести на стадион "Пловдив"
9 победи и 6 равенства! Няма друг наш отбор, който да играе толкова успешно срещу Лудогорец
"Черно-бял" тандем! Гонзо взе шампион с Локо в БФС
Трансферът му се оказа несполучлив, Локо няма да купува правата на белорусин
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: