ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Историята на Христо Бонев впечатли всички във ФК Копенхаген
Автор: Стойчо Генов 14:49 / 05.08.2021Коментари (12)7301
©
Историята на легендата на Локомотив Пловдив и българския футбол Христо Бонев впечатли футболисти и спортно-технически щаб на ФК Копенхаген, видя Plovdiv24.bg. Датчаните разгледаха с интерес колаж от архивни снимки от 16 септември 1984 година, когато на тогавашния стадион "9 септември" се състоя бенефисът на Футболист №1 на Пловдив за ХХ век.

Колажът е закачен на стената в съблекалнята за гости на "Лаута", а датският тим помести доста обстоен материал за Зума на официалния си сайт.

Plovdiv24.bg публикува въпросния материал с известна редакторска намеса:

Христо Бонев е едно от големите имена на Локомотив Пловдив и българския футбол, известен и с прозвището Зума. Той обаче не е кръстен на легендарния южноафрикански нападател, въпреки че играта на Бонев също се характеризираше с фантастична техника. Не бива да се бърка и с Христо Ботев, на когото е кръстен стадионът на Ботев. Той е български национален герой от 19 век.

Христо Бонев е роден през 1947 година и е отбелязал 48 гола в 96 международни мача за България. Участва на Световното първенство през 1970 и 1974 г. Той изигра по-голямата част от 20-годишната си кариера в Локомотив Пловдив, но имаше и по-кратък престой в ЦСКА и АЕК.

След активната си кариера, Бонев е треньор на Локомотив Пловдив през 80-те години, преди да ръководи няколко гръцки клуба, както и кипърския Апоел. През 1996 година се завръща в България като национален треньор до финалите на Световното първенство през 1998 г. Преди да прекрати треньорската си кариера, той успява отново да оглави Локомотив за няколко месеца през 2010 г.

Зума играе за Локомотив с номер 8 на гърба си и този номер оттогава е "замразен", в знак на почит към най-голямата легенда в почти 100-годишната история на клуба.

Той също така има дългогодишно близко приятелство с Франц Бекенбауер. Кайзера помогна на Бонев да влезе във висококвалифицираната треньорска школа в Кьолн. Преди няколко години Бонев трябваше да претърпи сериозна сърдечна операция, а Кайзер Франц предлага и помощ в германска клиника.
Още по темата: общо новини по темата: 727
21.05.2022
20.05.2022
20.05.2022
20.05.2022
19.05.2022
18.05.2022
предишна страница [ 1/122 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Здравейте! На 03,08,2019г. в темата ви "Ботев повеждаше два пъти срещу Етър, но не успя да стигне до победа", някакъв е влязъл в моя профил и е писал с моя ник baionzi. Дали може да го блокирате? Благодаря!
на 05.08.2021 г.
-4
 
 
Показахме ли гуменките , дето не му дали в Ботев и той се разсърдил и плакал. Голяма трагедия , раййййш
-4
 
 
Винаги ще сме благодарни на г-н Зума...Той създаде искрата и събуди омразата ни към жълтите. За чифт обувки е изгонен от тях и благодарение на него разбрахме какви гадове са те. Той спря бананите и превоза с такситата по обясними причини. Каза ни да гласувамв всички за Боко. Благодарим ти, Зума. Ти си нашата пътеводна звезда. Само Локо
-1
 
 
Удобно са пропуснали от къде е започнал с футбола Зума. Безспорно един от най-великите български футболисти за всички времена. Но, както повечето като него, тотален боклук като човек и личност. Примери мога да дам десетки. Зума е човек, който не умее да дава, знае само да взима. Всеки един човек, който е имал дори минимален досег до него го знае много добре.
0
 
 
В деветия кръг големия Христо Бонев трябва да отстъпи мястото си на стената в съблекалнята за гости на друг голям Локомотивец... Димитър Христолов. Цялата съблекалня с неговия лик, на където и да се обърнеш ДИМИТЪР ХРИСТОЛОВ...
-1
 
 
За свинарника защо не им казахте? Или за това, че изнудва всеки президент и смуче пари от клуба този хрантутник.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Футболист на Локо за свой съотборник: Той е "перде", има много хъс и голов усет
Фенклубът на Локо с важен призив към привържениците на всички отбори
След обрата от 2:0 до 2:5 Локо не загуби в 9-о поредно гостуване на Славия
Страхотно! Треньор от школата на Локомотив на стаж в Барселона
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: