ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Феновете на Локо: Защо се отпускат още средства за единия стадион, а за другия - не?
Автор: Георги Кирилов 21:26 / 13.07.2021Коментари (24)8579
© Plovdiv24.bg
Феновете на Локо публикуваха в официалната си страница във фейсбук своята позиция относно решения на градската управа на Пловдив. Тяхното становище е повлияно от решението на Община Пловдив да отпусне още 332 400 лева за стадион "Христо Ботев".

Plovdiv24.bg публикува без редакторска намеса позицията от Лаута:

Уважаеми Локомотивци,

Уважаема градска управа,

Уважаеми съграждани,

Ние, привържениците на Локомотив (Плодвив) и работната група, ангажирана да следи строителството на стадион "Локомотив " сме силно обезпокоени от случващото се в последните дни в нашия град.

Както по-рано информирахме обществеността, през изминалата седмица, наши представители се срещнаха с г-н Райчев (зам. кмет на Община Пловдив) и г-н Здравко Димитров (кмет на Община Пловдив). На брифинга, двамата граждански представители, изразиха категорично пред нас, че Локомотив (Пловдив) ще получи еквивалентната стойност на сумата, която ще бъде гласувана на сесията на ОС за закупуване на седалки за стадион "Христо Ботев", както и за препроектиране на същия стадион.

Незнайно защо обаче, не ни беше споменато, че освен 60 000 лв., които ще се използват за актуализация на проекта, пловдивският данъкоплатец ще трябва да доплати още 36 000 лв. за инвеститорски надзор, 120 000 лв. за авторски надзор и 116 400 лв. за строителен надзор. Всичко това забележете за крупната сума от общо 332 400.00 лв.

Учудващо защо, само 2 дни след изборите, гореизброените суми са предвидени като точки в дневния ред в сесията на ОС на Община Пловдив тази седмица. Държим да подчертаем, че тази сума е извън предвидените 1.6 милиона, които са обещани за нов терен и нови седалки на стадион "Христо Ботев". Така цялата стойност на инвестицията скача на почти два милиона лева.

Ние, от работната група, в качеството ни на граждани и данъкоплатци на Община Пловдив, искаме да отправим следните въпроси:

1. Защо на съвместната ни среща не бе споменато, че на сесията на ОС на Община Пловдив ще бъдат гласувани освен средствата за актуализация на проекта (60 000 лв.), още 36 000 лв за инвеститорски надзор, 120 000 лв за авторски надзор и 116 400 лв. за строителен надзор?

2. След като ни уверихте, че в плановете на Общината е предвидено отпускане на средства за изготвяне на идеен и технически проект за сектор А на стадион Локомотив, защо същите не бъдат гласувани заедно със средствата, които ще бъдат отпуснати ОТНОВО за стадион "Христо Ботев"?

3. Защо отново се отпускат повече средства за единия стадион, за сметка на другия, въпреки, че получихме неведнъж вашето уверение за равнопоставеност?

4. В тези 25 милиона, които бяха отпуснати за изграждането на стадион "Христо Ботев" не са ли предвидени съответните суми за строителен, инвеститорски и авторски контрол и ако не, защо? Не се ли превръща стадион "Христо Ботев" в новия "Колодрум" - бездънна яма, в която се наливат общински и държавни средства?

5. Кога да очакваме същата сума, а именно 332 400 лв да бъде предвидена за гласуване в дневния ред на Общинския съвет на Община Пловдив за инфраструктурата на стадион "Локомотив"?

Приемаме действията ви от последните дни, като поредното налагане на двоен стандарт спрямо пловдивските ФК, което е в разрез с разбиранията ни за равнопоставеност.

С уважение,

Работна група,

Фенклуб Локомотив (Пловдив)
Още по темата: общо новини по темата: 727
21.05.2022
20.05.2022
20.05.2022
20.05.2022
19.05.2022
18.05.2022
предишна страница [ 1/122 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Тъпите цигани така и не разбраха, че нито нашия, нито техния стадион са реално наш и техен! И двата стадиона са ОБЩИНСКИ и всичко на и около тях се контролира от Община Пловдив! Тя е СОБСТВЕНИК и СТОПАНИН! Тия пари не се дават на нито един от двата клуба! Ама пусти циганска завист и комплекси! Всеки един проект или промяна на такъв струват ПАРИ. Сумата на тези пари зависи от самите проекти и техните мащаби, нещастници прости!
на 14.07.2021 г.
+2
 
 
делю,делю мангал такъв кой ти го написа това,че да го пуснеш?
-4
 
 
Кръв пикаят циганите, че не ги оставят да си крадат. Да за жълтите цигани пиша!
+4
 
 
Не може да сравняваш един "елитен расов жребец" , с едно "куцо, краставо магаре". Нека си кажем истината, колкото и да боли.
+2
 
 
Всички буфери на протест пред министерството за циганите в правителството на Слави.Там се жалвайте защото там ви е мястото.
-3
 
 
Ботев винаги е бил и винаги ще бъде хрантутник на власта.
+2
 
 
ффууу никой не ни брои за живи нас .съде локо
на 13.07.2021 г.
+1
 
 
Отговори от Община Пловдив: От 1 до 3 - защото сте малцинство 4 - не 5 - никога
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Футболист на Локо за свой съотборник: Той е "перде", има много хъс и голов усет
Фенклубът на Локо с важен призив към привържениците на всички отбори
След обрата от 2:0 до 2:5 Локо не загуби в 9-о поредно гостуване на Славия
Страхотно! Треньор от школата на Локомотив на стаж в Барселона
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: